Új LEGO MINDSTORMS Robot feltaláló készlet

forrás: Prím Online, 2020. július 6. 14:38

A LEGO Csoport 7 év óta most először mutatott be új LEGO MINDSTORMS készletet. Az új LEGO MINDSTORMS Robot feltaláló 5 az 1-ben szett egy új mókás és kreatív programozói világot teremt, rengeteg kódolási és játékos tanulási lehetőséggel a fiatal feltalálók és építők számára.

A LEGO MINDSTORMS több mint két évtizede inspirál kicsiket és nagyokat egyaránt, hogy teszteljék és erősítsék önbizalmukat a technológia nyújtotta játék során. A LEGO építés robotikával és programozással való ötvözése során az építők megalkothatják mindazt, amit elképzelnek, miközben alapvető STEM készségeket sajátítanak el. Utóbbi tízből hét szülő szerint nélkülözhetetlen ahhoz, hogy gyermekük később sikeres legyen az életben.

 

 

A közkedvelt téma legújabb kiadása továbbra is arra törekszik, hogy a gyermekek STEM készségeiket mókás és izgalmas módon fejleszthessék otthon. Az új LEGO MINDSTORMS Robot feltaláló 5 az 1-ben modellel a tíz éves és annál idősebb építők életre kelthetik az öt egyedülálló robot egyikét, vagy továbbfejleszthetik saját alkotásukat, hogy úgy járjanak, beszéljenek, gondolkodjanak, mint korábban még soha. A gyerekek személyre szabott távirányítót programozhatnak maguknak a LEGO MINDSTORMS Robot feltaláló applikáción keresztül, vagy saját távirányítójukat csatlakoztathatják hozzá  Bluetooth segítségével.

 

A LEGO MINDSTORMS Robot feltaláló applikáción keresztül az öt különböző személyiséggel rendelkező robotot – kezdve Charlie a segédtől az akcióhős Blastig - és az egyedi okos építményeket is egyszerűen lehet irányítani. Az alkalmazáshoz több mint 50 programozói kihívás és egyéb klassz feladat tartozik, hogy mindenki a tudásszintjének megfelelően fejleszthesse tovább programozói jártasságát. Az applikáció Scratch alapú grafikus, drag-and-drop elvű programozói nyelvet használ, amely a kezdő programozók dolgát könnyíti meg, míg a Python a haladók számára kínál új kihívásokat.

 

 

A 949 elemből álló új LEGO Powered UP tartozékok, illetve a LEGO MINDSTORMS Robot feltaláló szett 2020 őszétől elérhető a LEGO.hu weboldalon, illetve a LEGO Boltok polcain. A LEGO MINDSTORMS Robot feltaláló 5 az 1-ben modell a következő 5 robothoz tartalmaz digitális építési és programozói instrukciókat:

  • Blast – ez a mesterrobot egy hidegvérű akcióhős. Tűzkilövő és zúzó erejének segítségével könnyen átjut az akadályokon. Az építők parancsnokká válhatnak: úgy programozhatják be, hogy átfésülje környezetét, veszély esetén pedig tüzet lőjön ki. Kiválóan alkalmas a hálószoba őrzésére!
  • Charlie – ez a mókás segéd pacsit ad, táncol, dobol, és ajándékokat szállít, hogy megmosolyogtassa barátait.
  • Tricky – ez a sportos robot egy igazi atléta. Be lehet úgy programozni, hogy úgy zsákoljon, mint egy profi, vagy tökéletesítse a robotsportok bármelyikét: kosárlabda, bowling vagy labdarúgás – és a lista korántsem teljes.
  • Gelo – egy igazi négylábú robot. Egyedi képességeinek köszönhetően képes járni, akadályokat kikerülni vagy trükköket bemutatni.
  • M.V.P. – Ez a Moduláris Jármű Platform végzi a dolgát. Saját programozású távirányítással rendelkező jármű homokfutóvá, daruvá, lövésztoronnyá, vagy egy kockaevő teherautóvá alakítható, amely felszedi más robotok elhagyott LEGO kockáit.

 

Lena Dixen, a LEGO Csoport termék- és marketingfejlesztési vezetője szerint: „Az elmúlt 20 évben, a LEGO MINDSTORMS termékvonal elindítása óta elhivatottan segítjük a gyerekek és a felnőttek STEM készségeinek fejlesztését a játék eszközeivel. Nagyon várjuk, hogy bemutassuk az új MINDSTORMS terméket, amely még több kreatív lehetőséget kínál minden korosztály számára. Köszönjük a rajongóknak, hogy alkotásaikkal továbbra is inspirálnak bennünket, és megmutatják nekünk, hogy valójában mennyi minden rejlik a LEGO MINDSTORMS-ban. Reméljük, hogy a LEGO MINDSTORMS Robot feltaláló még több gyermeket és felnőttet inspirál arra, hogy felfedezzék a robotika és programozás világában rejlő lehetőségeket.”

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50