1,3 millió eurót gyűjtöttek össze a Vodafone Csoport dolgozói a koronavírus elleni harc támogatására

forrás: Prím Online, 2020. július 17. 19:40

Áprilisban jelentette be a Vodafone Csoport, hogy nemzetközi szinten gyűjtést indít munkavállalói körében, hogy ezzel segítsék világszerte a koronavírus hatásai miatt nehéz helyzetbe került karitatív szervezetek munkáját. A három hónapon át tartó gyűjtés június végén zárult le, ezalatt a Vodafone Csoport dolgozói összesen 1,3 millió eurót gyűjtöttek össze. A Vodafone Magyarország és a VOIS Vodafone Szolgáltató Központ munkavállalói is részt vettek a gyűjtésben, és adományukkal a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot támogatják helyi szinten.

A koronavírus terjedésének megakadályozását célzó korlátozások világszerte jelentős fennakadásokat okoznak, az ezek következményeként kialakuló gazdasági turbulencia pedig sok ember életére van negatív hatással. Nem csoda, hogy a szokásosnál jóval többen fordulnak segítségért a karitatív szervezetekhez. Az áprilisban életre hívott Vodafone Alap ezért kifejezetten a szolgáltató saját piacain, a legkiszolgáltatottabbak számára hatalmas segítséget nyújtó helyi jótékonysági szervezeteket kívánja támogatni.

 

A finanszírozási kampány három hónapig volt meghirdetve nemzetközi szinten a Vodafone Csoport munkatársai körében. Ez idő alatt összesen 1,3 millió euró gyűlt össze a világ különböző pontjain működő Vodafone leányvállalatok dolgozóinak összefogásával. A Vodafone Magyarország és a VOIS Vodafone Szolgáltató Központ munkavállalói is részt vettek a globális kezdeményezésben, az általuk felajánlott összegekkel a Vodafone Magyarország Alapítvány helyi szinten a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját fogja támogatni. 

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat valamennyi tevékenységét átalakította a járvány miatt, karitatív munkáját az előírt óvintézkedéseket betartva folytatta. Az elmúlt hónapokban rászoruló emberek tízezreiről – köztük idősekről, fogyatékkal élő és hajléktalan emberekről, nélkülöző családokról és hátrányos helyzetű településeken élő gyermekekről – gondoskodtak nap, mint nap.

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet a beérkező adományokat az átmeneti otthonaikban élő családok támogatására fordítja. Olyan családokat segítenek, akik a vírus miatt nehéz helyzetbe kerültek, emiatt a Segélyszervezetnek kell biztosítania teljes ellátásukat, és a gyerekek digitális oktatásban való részvételét. Segítik továbbá az intézményeik látókörében élő hajléktalanokat és a hátrányos helyzetű családokat, akiket eleve nehéz helyzetben értek utol a járvány következményei, és még kilátástalanabbá vált küzdelmük a napi megélhetésért.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gyártás COVID-19 idején

Bizonytalan időkben az emberek szívesen hallgatják meg mások történeteit. Megnyugtatásra, inspirációra és közösségi érzésre vágyunk; tudni, hogy nem vagyunk egyedül azokban, amiket átélünk, megérteni, mások hogyan boldogulnak. Ezt szem előtt tartva olyan történeteket osztunk meg, amelyekben azt mutatjuk be, hogy gyártók világszerte miként birkóznak meg a COVID-19 világjárvány okozta helyzettel és milyen intézkedéseket hoztak alkalmazottaik biztonsága és vállalkozásuk életképességének megtartása érdekében. 

2020. szeptember 26. 11:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás