1,3 millió eurót gyűjtöttek össze a Vodafone Csoport dolgozói a koronavírus elleni harc támogatására

forrás: Prím Online, 2020. július 17. 19:40

Áprilisban jelentette be a Vodafone Csoport, hogy nemzetközi szinten gyűjtést indít munkavállalói körében, hogy ezzel segítsék világszerte a koronavírus hatásai miatt nehéz helyzetbe került karitatív szervezetek munkáját. A három hónapon át tartó gyűjtés június végén zárult le, ezalatt a Vodafone Csoport dolgozói összesen 1,3 millió eurót gyűjtöttek össze. A Vodafone Magyarország és a VOIS Vodafone Szolgáltató Központ munkavállalói is részt vettek a gyűjtésben, és adományukkal a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot támogatják helyi szinten.

A koronavírus terjedésének megakadályozását célzó korlátozások világszerte jelentős fennakadásokat okoznak, az ezek következményeként kialakuló gazdasági turbulencia pedig sok ember életére van negatív hatással. Nem csoda, hogy a szokásosnál jóval többen fordulnak segítségért a karitatív szervezetekhez. Az áprilisban életre hívott Vodafone Alap ezért kifejezetten a szolgáltató saját piacain, a legkiszolgáltatottabbak számára hatalmas segítséget nyújtó helyi jótékonysági szervezeteket kívánja támogatni.

 

A finanszírozási kampány három hónapig volt meghirdetve nemzetközi szinten a Vodafone Csoport munkatársai körében. Ez idő alatt összesen 1,3 millió euró gyűlt össze a világ különböző pontjain működő Vodafone leányvállalatok dolgozóinak összefogásával. A Vodafone Magyarország és a VOIS Vodafone Szolgáltató Központ munkavállalói is részt vettek a globális kezdeményezésben, az általuk felajánlott összegekkel a Vodafone Magyarország Alapítvány helyi szinten a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját fogja támogatni. 

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat valamennyi tevékenységét átalakította a járvány miatt, karitatív munkáját az előírt óvintézkedéseket betartva folytatta. Az elmúlt hónapokban rászoruló emberek tízezreiről – köztük idősekről, fogyatékkal élő és hajléktalan emberekről, nélkülöző családokról és hátrányos helyzetű településeken élő gyermekekről – gondoskodtak nap, mint nap.

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet a beérkező adományokat az átmeneti otthonaikban élő családok támogatására fordítja. Olyan családokat segítenek, akik a vírus miatt nehéz helyzetbe kerültek, emiatt a Segélyszervezetnek kell biztosítania teljes ellátásukat, és a gyerekek digitális oktatásban való részvételét. Segítik továbbá az intézményeik látókörében élő hajléktalanokat és a hátrányos helyzetű családokat, akiket eleve nehéz helyzetben értek utol a járvány következményei, és még kilátástalanabbá vált küzdelmük a napi megélhetésért.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05