Kis és középvállalkozások is tudják segíteni a bajba jutott tanintézményeket

forrás: Prím Online, 2020. július 20. 14:33

A koronavírus-járvány okozta válság helyzet, nem csak a gazdasági élet szereplőit viselte meg, hanem az oktatási intézményeket is. Az ITware Kft. három szervert adományozott különböző iskoláknak, hogy ezzel segítse az iskolák könnyebb átállását az online oktatásra. 

Az oktatás rendszerszintű digitalizálását az IVSZ (Informatikai Vállalkozások Szövetsége) is kulcsterületnek tartja, hiszen a tanároknak éppolyan nehézséget okoz a távoktatáshoz használt rendszerek beüzemelése, használata, mint az otthon maradt szülőknek. A hazai KKV szektor szereplőinek együttes összefogása többféle módon is segíthet a pedagógusoknak. Egyrészt használaton kívüli számítástechnikai eszközök adományozásával, másrészről távoktatási eszközök használatának oktatásával.

 

Az ITware Kft. három pest megyei iskolának adományozott szervereket, amik nem csak a távoktatásban nyújtanak segítséget, hanem a vírus járvány után is erőforrást biztosítanak az informatikai tantermekben.  

 

A szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium tanulói búcsút inthetnek a szakadozó informatikai hálózatnak. Az iskola vezetője elmondta: "Sajnos, ha mindenki egyszerre lép be, sokszer nem látják a saját meghajtójukat a tanulók." Ezt fogja kiküszöbölni felajánlott szerver, melyet Dankó Sándor ügyvezető adott át. „Nagyon örülünk, hogy szerverünk segítségével sok gyerek szereti meg és akár választja későbbi hivatásának az informatika izgalmas területét."

 

 

A Galgagyörki Gárdonyi Géza Általános iskola technikai felszereltsége messze elmarad az elvárttól. Eddig minden iskolai anyagot a tanárok emailben küldtek egymásnak, ebben fog segíteni szerverünk, hogy legyen egy közös tárhelye a tanári kar minden dolgozójának. Ezzel felgyorsul a munka és nem vesznek el dokumentumok. 

 

 

A XXII. kerületi Budai Nagy Antal gimnáziumban eddig az iskola két szerverrel működtette az informatika órákat. Szerverünk segítségével nem fog akadozni a munka, és további tanteremben is dolgozhatnak a diákok.

 

 

"Cégünk kiemelten fontosnak tartja, hogy a jövő generációját segítse, hiszen az életminőséget és a foglalkoztathatóságot is javítja a fejlett digitális készségek. Az informatika piac régóta küzd a képzett munkaerő hiányával, így fontos, hogy már a közép és általános iskolában megtanulják az alapokat a diákok." – mondta Hajdu Károly az ITware egyik tulajdonosa.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Chameleon Smart Home a BÉT Xtend piac új belépője

2023-ban első alkalommal szólalt meg a Budapesti Értéktőzsde ikonikus csengője – a BÉT a mai napon az okosotthon-rendszerek fejlesztésével foglalkozó, a tavalyi évben Európában és Kanadában is terjeszkedő Chameleon Smart Home Nyrt.-t köszöntötte középvállalati platformján, a BÉT Xtenden. A Chameleon a sikeres tőzsdei bevezetés érdekében a BÉT középvállalati szolgáltatás-palettájának részét képező, európai uniós forrásból megvalósuló Mentor Programhoz is csatlakozott 2022 első felében. Az év második belépését jelző csengetés egyúttal előrejelzi, hogy az Xtend piac tavaly látott, dinamikus növekedése 2023-ban hasonló ütemben folytatódhat.

2023. február 2. 18:33

Novák Péter érkezett a Httpool by Aleph magyarországi csapatának élére

Megerősíti magyarországi csapatát a Httpool by Aleph: Novák Péter country managerként veszi át a hazai leányvállalat vezetését. A média, a digitális marketing, valamint az üzletfejlesztés területén 25 éves iparági tapasztalattal rendelkező szakember a dentsu Hungary vezérigazgatói pozíciójából érkezett. 

2023. február 2. 15:24

A Bridgestone EMIA a világ legzöldebb vállalatai között

A Bridgestone EMIA már második egymást követő évben nyerte el a platina fokozatot az EcoVadis éves fenntarthatósági értékelésében. Az Európát, a Közel-Keletet, Afrikát és Indiát magába foglaló Bridgestone EMIA fenntarthatósági eredményeinek elismeréseként érdemelte ki a díjat, amellyel a vállalat megerősítette helyét a világ több mint 200 iparágának, közel 100 000 vállalata között a legjobb 1%-ban.

2023. február 2. 12:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46