Mennyire biztonságos az online kaszinó játék?

forrás: Prím Online, 2020. július 23. 14:33

Ha még nem játszottál online kaszinóban, vagy teljesen ismeretlen terület számodra, akkor biztosan merülnek fel benned kérdések, mint például az, hogy mennyire érezheted biztonságban a pénzed, vagy mennyire fair módon fizetik ki egy-egy nagyobb nyereményedet az online kaszinó szolgáltatók? Ezek a kérdések talán a legrelevánsabb területeket feszegetik, melyeket igyekszünk kicsit mélyebben megvizsgálni a következő sorokban.

Az interneten sajnos rengeteg olyan kaszinót lehet találni, melyek csak arra utaznak, hogy megkárosítsák a tudatlan, jóhiszemű játékosokat. Kicsalják tőlük a személyes adataikat, vagy bankkártya információikat és máris szabad az út az illetéktelen tranzakciók végrehajtásához. Ezeket a kaszinókat oly módon lehet tudatosan elkerülni, ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen feltételeknek kell, hogy megfeleljen egy biztonságos kaszinó. Az egyik első és legfontosabb, hogy lehetőleg sok éves múlttal rendelkezzen a szolgáltató, és több fórumon is találjunk róla részletes leírást, illetve felhasználói véleményeket.

 

Ha ezeken túl vagyunk, akkor magán az oldalon kell néhány szempontot megnézni, mint például azt, hogy rendelkezik-e az oldal SSL tanúsítvánnyal. Ezt a böngésző címsorában található https:// előtag megléte bizonyítja, illetve újabb böngésző már külön jelzik is, hogy biztonságos-e az oldal vagy sem.

 

Fontos ellenőrizni, hogy rendelkezik-e az adott kaszinó valamilyen szerencsejáték felügyelet által kiadott licensszel, ami tanúsítja, hogy megvan az engedélyük a tevékenység végzésére. A kaszinó játékokat tekintve meg kell bizonyosodni arról, hogy ezek megfelelő tesztelésen és engedélyezésen mentek keresztül, így biztosítva a valóban véletlen szám generálást és a fair kifizetéseket. Ha a vizsgált kaszinó például olyan külső szoftvergyártóktól licenszeli a játékait, mint a Microgaming, Evolution Gaming, a NetEnt vagy a Betsoft, akkor valószínűleg jó helyen vagyunk. Ezek a vállalatok sok éves múlttal rendelkeznek a kaszinójáték fejlesztési piacon, és olyan termékeket készítenek, melyek a legmagasabb szintű tesztelésnek vetik alá magukat.

 

 

Érdemes informálódni fórumokon a kifizetések minőségével, gyorsaságával kapcsolatban, hiszen egy nagy visszatartó erő a kaszinók világában, ha a szolgáltató nem hajlandó kifizetni a jogos nyereményeket és ilyen-olyan kitalált indokokkal blokkolja a játékosok megérdemelt jussát. Ha ilyet találunk, akkor érdemes messziről kerülni az operátort, mert valószínűleg nem egyedi esettel van dolgunk. A be-és kifizetéseket tekintve még fontos tényező, hogy minél több integrált fizetési mód legyen az oldalon, mert ez azt jelenti, hogy azok részéről is le lett ellenőrizve az operátor és ezzel tanúsítja, hogy tiszta úton akar haladni.

 

További plusz pontot jelent, ha találunk valamilyen biztonsági cégnek, vagy külsős kaszinó felügyeletnek elhelyezett logóját a honlapon, amellyel bizonyítják, hogy teljesen átlátható működésre törekszenek és nincsen semmilyen takargatni valójuk. Ez egy nagyon erős érv az adott kaszinó mellett, ha ilyet látunk, akkor nem kell tartani a szolgáltatótól és valószínűleg biztonságban tudhatjuk a pénzünket és a személyes adatainkat. Természetesen a legtöbbet saját magunkért mi tehetünk, ezért érdemes minden jelszót a lehető legnagyobb gondossággal kitalálni és tárolni, és törekedni arra, hogy a születési dátumunknál azért nehezebben megfejthető legyen. Fontos, hogy ne regisztráljunk be vakon minden kaszinóba, hanem csak előzetes és alapos tájékozódás és vizsgálat után tegyük le a voksunkat egy operátor mellett, így csökkenthető a kockázat az adataink védelmét tekintve. A fenti alapszabályok és tippek segítségével minimalizálható, hogy át legyünk ejtve az online kaszók világában, így érdemes mindig észben tartani őket.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az üzleti szektor is beszáll az életmentő projektbe

Úttörő projekt indult az Óbudai Egyetemen, melynek célja egy csoportos ellátásra is alkalmas lélegeztetőgép kifejlesztése. A berendezéshez szükséges fejegység vezérlésének megtervezéséhez és létrehozásához támogatást nyújt a GANZ KK és a Schneider Electric is.

2020. augusztus 14. 16:57

Hogyan hatott a koronavírus-járvány a munkahelyi étkezésre?

A koronavírus-járvány kitörése, és a home office széles körű bevezetése jelentős hatással volt a hazai munkavállalók étkezési szokásaira is – derül ki a Profession.hu nyári reprezentatív felmérésének eredményeiből. Jelenleg tízből 7 munkavállaló otthonról viszi magával az ebédet, ugyanis egyrészt az étkezési lehetőségek jelentősen szűkültek a munkahelyek környékén, másrészt mert ezt a megoldást tartják a dolgozók a legbiztonságosabbnak a járvány szempontjából.

2020. augusztus 14. 15:21

Az OnRobot bővíti termékei képességeit

Az OnRobot a népszerű „Eyes” képfelismerő rendszeréhez újonnan kiadott szoftverfrissítéssel szemlélteti a folytonos és gyors termékfejlesztés iránti elkötelezettségét. A frissítés a márka széles körű alkalmazásközpontú stratégiájának része, melynek célja, hogy a termékportfólión átívelő folyamatos fejlesztésekkel szolgáljanak az OnRobot ügyfelek számára. 

2020. augusztus 14. 13:43

3000 szerződés 2 hónap alatt - a jogi digitalizáció nem egy trend, hanem bevett gyakorlat

Az online szerződéskötés és az elektronikus aláírások használata már nem csak költségcsökkentő tényező, hanem a fizikai, földrajzi és karanténhelyzet miatt korlátokon túlmutató szolgáltatásként bevett gyakorlattá vált.

2020. augusztus 14. 12:10

250 új, kereskedelmi, logisztikai és informatikai munkahelyet létesít az ALDI Magyarországon

Jelentős létszámbővítést jelentett be Magyarországon az ALDI. Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. 50 fővel növeli a biatorbágyi logisztikai központjában dolgozók számát az új hűtőraktárának átadásával és 100 fővel a kereskedelmi dolgozók létszámát 145 üzletből álló hálózatában. Az ALDI International IT Services Kft. (AIIS) Biatorbágyról a fővárosba, a Budapest ONE irodaházba költözik és további 100 munkahelyet hoz létre budapesti és pécsi informatikai szolgáltatóközpontjaiban. Év végéig közel 4500-ra nő az ALDI magyarországi munkavállalóinak száma.

2020. augusztus 14. 10:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58

Az EU rendkívüli forrásokat biztosít a SZTAKI vezetésű nemzetközi COVID-projektre

2020. augusztus 13. 12:16

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39
online sportfogadás