8 millió önmegvilágító pixeles OLED panel, kompakt, 48”-os méretben

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 4. 10:57

A Sony bejelentette, hogy legújabb MASTER széria A9 4K HDR OLED televíziója elérhetővé válik Európában. Az A9 ötvözi a Sony legfrissebb képalkotó innovációit a megkapó, nagyszerű audiovizuális világával, amit egy olyan kompakt, 48”-os kialakításban tesz elérhetővé, mely a legkisebb szobában is kiválóan elfér.

Az A9 televízióban a Sony egyedi Picture Processor X1 Ultimate processzor található, mely precízen dolgozza fel a képadatokat, és az OLED intenzív kontrasztját kihasználva közvetít tiszta fekete színt, csúcsfényességet és valósághű képeket. A televízió Pixel Contrast Booster technológiája fokozza a színeket és a kontrasztot a világosabb területeken, így a látott jelenetek olyan élethű árnyalatokkal, mélységgel, finom textúrával és tiszta fekete kontraszttal rendelkeznek, mely csak egy OLED televíziótól várható el. Ráadásul, most először az OLED TV-k történetében, az A9 tartalmazza a Sony saját X-Motion Clarity technológiáját, biztosítva, hogy a gyorsabb akciók is követhetők maradjanak. A képek minőségének megőrzése érdekében minimalizálja az elmosódást és a fényességveszteséget a nagyobb sebességű jeleneteknél.

 

Az új A9 televíziók Netflix Kalibrált móddal rendelkeznek. A Sony és a Netflix mérnökeinek együttműködésével kialakított Netflix Kalibrált Mód használatával a képminőség megközelíti a mozgókép-előállítási stúdiók főmonitorjának képminőségét. Az A9 továbbá egy IMAX Enhanced termék, így magas minőségű színnel, kontraszttal, tisztasággal és hanggal járul hozzá a magával ragadó otthoni szórakozáshoz az IMAX Enhanced tartalmaknál.

 

A Sony A9 4K HDR OLED TV Ambient Optimization funkcióval rendelkezik. Az új technológia a felhasználói környezethez igazítja a kép- és hangminőséget. Automatikusan állítja a fényerőt a helyszíni fény alapján, emeli a fényerőt a világosabb szobákban, és lejjebb veszi a sötétebbekben a tökéletes nézői élmény kedvéért. Még olyan tárgyakat is érzékel a szobában, mint a függöny vagy a bútorok, melyek képesek elnyelni vagy éppen visszaverni a hangot – az akusztika finomhangolása során a hang így nem károsodik.

 

Az A9 Android TV operációs rendszert használ és kompatibilis a Google Asszisztenssel* , a Google Play Áruházzal, valamint beépített Chromecasttal rendelkezik, amellyel a felhasználók könnyedén hozzáférhetnek tartalmakhoz, szolgáltatásokhoz és eszközökhöz. Az egyszerűbb mindennapi használat érdekében a Sony eredeti felhasználói felülete és hangvezérlési funkciói is továbbfejlődtek. A Google Asszisztens**  és az Amazon Alexa***  kompatibilitásnak köszönhetően a felhasználók hangvezérléssel irányíthatják televíziójukat és böngészhetnek YouTube videók között a Google Home segítségével, valamint csatornát és hangerőt válthatnak az Amazon Alexával kompatibilis eszközökkel. Az Apple AirPlay 2-vel rendelkező felhasználók egyszerűen érhetik el és tekinthetik meg a televízió képernyőjén iPhone, iPad vagy Mac készülékeiken tárolt filmjeiket, zenéiket és fényképeiket.

 

Az Apple HomeKit technológia egyszerű és biztonságos lehetőséget teremt arra, hogy a nézők iPhone, iPad vagy Mac****  készülékeikkel irányítsák a televíziót.

 

Elérhetőség

A Sony MASTER Series A9 4K HDR OLED TV egyes európai piacokon már előrendelhető, Európa-szerte várhatóan augusztus végén válik elérhetővé. Az árakkal és elérhetőséggel kapcsolatos további információk megtalálhatók a Sony weboldalán

 

Sony MASTER Series A9 4K HDR OLED TV: Főbb jellemzők

Képernyőméret: 48”

 • A kisebb prémium OLED TV-k iránti fogyasztói igényeknek megfelelően új, 48” méretben
 • Az apró, középen található alumínium állvány segítségével kisebb terekben is könnyedén elhelyezhető
 • Kiemelkedő képminőség kisebb képernyőméreten
 • Tartalmazza a Sony prémium OLED TV-k funkcióit, mint az X1 Ultimate képfeldolgozó processzor, a Pixel Contrast Booster és az Acoustic Surface Audio
 • A Sony forradalmi, többszörösen elismert kiemelkedő technológiája immáron elérhető OLED TV készülékekhez is, amely valós időben finomítja a képminőséget elképesztő frissítési aránnyal, így a felhasználók fényesebb, tisztább és minden eddiginél folyamatosabb képpel élvezhetik a sporteseményeket.
 • A TRILUMINOS technológia felel a színek, árnyékok és egyéb apró részletek valósághű megjelenítéséért
 • Az új Ambient Optimization funkció a nézői környezettől függően optimalizálja a kép- és hangminőséget. A funkció a tökéletes nézői élmény megteremtése érdekében automatikusan a szoba természetes megvilágításához igazítja a fényerősséget, világosabb terekben megnövelve, sötétebb szobákban pedig csökkentve azt.
 • Dolby Vision és Dolby Atmos kompatibilitás
 • Okoshangszóró kompatibilitás, mely összhangban működik a Google Home alkalmazással és az Amazon Alexa-t támogató eszközökkel
 • Egyszerű kapcsolódási lehetőség számos készülékkel, mint például az Apple AirPlay 2, és a HomeKit 
 • Gyors hozzáférés tartalmak és szolgáltatások széles választékához az Android TV operációs rendszerrel
 • A Netflix Kalibrált mód biztosítja a mozik hangulatát megidéző nézői élményt Netflix tartalmak esetén. A Sony és a Netflix mérnökeinek együttműködésével kialakított Netflix Kalibrált Mód használatával a képminőség megközelíti a mozgókép-előállítási stúdiók főmonitorának képminőségét. 
 • IMAX Enhanced termék, így magas minőségű színnel, kontraszttal, tisztasággal és hanggal járul hozzá a magával ragadó otthoni szórakozáshoz az IMAX Enhanced tartalmaknál.
 • Egyedi beállítási mód, amely a Sony egyéb Kalibrált beállításaival együtt számos megtekintési beállítást biztosít, élethűen adja vissza az alkotók elképzeléseit és igazodik a legkülönbözőbb felhasználói igényekhez.

 

________________

*  A funkció elérhetősége országonként és a kompatibilis eszközök elérhetőségétől függően változhat.

**  A külön értékesített Google Home készülék kompatibilis az Android TV rendszert futtató Sony TV-kkel. A kompatibilis eszközöknek ugyanarra a vezeték nélküli hálózatra kell kapcsolódniuk. A Google Home applikáció az iPhone App Store-ból vagy a Google Play Áruházból érhető el. Az alkalmazás használatához további felhasználási feltételek elfogadása szükséges. A hangvezérlés használatához a felhasználóknak csatlakoztatniuk kell kompatibilis eszközeiket. A letöltést követően szükséges engedélyezni a Google Home alkalmazás kapcsolódását a Sony eszközhöz a hangvezérlés használatához.

***  A külön értékesített Amazon Alexa eszközök kompatibilisek az Android TV rendszert futtató Sony TV-kkel. A használathoz Amazon fiók szükséges. A kompatibilis eszközök használatához internetkapcsolat szükséges. Az Amazon, az Echo, az Alexa és minden kapcsolódó logó az Amazon.com, Inc. bejegyzett védjegye.

****  Az Apple AirPlay 2 és HomeKit kiegészítők elérhetőek lesznek az FY19 modellek közül a ZF9, AF9, ZG9, AG9, XG95 és XG85 eszközökön (85”, 75”, 65” and 55” képernyőméretekben), a FY20 modellek közül a ZH8, A9, A8, XH95, XH90, XH85, XH81 és XH80 eszközökön. Az AirPlay 2 és HomeKit kiegészítők kizárólag iOS 12.3, macOS 10.14.5 vagy azok frissebb verzióin alapuló eszközökön futnak. Az Apple, Airplay, HomeKit, iPhone, iPad, Mac és macOS az Apple Inc. védjegyei az Amerikai Egyesült Államokban és mások országokban egyaránt. A firmware frissítése a hálózaton keresztül elérhető.

Kulcsszavak: okostévé Sony MASTER Sony

TV ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A nappalikban már dúl a 8K forradalom

Áttörést érhet el 2021-ben a televíziós piacon a 8K technológia. Ma még egy ilyen készülék meglehetősen drága, kevés hozzá a tartalom, ráadásul a képminőség javulása szabad szemmel alig érzékelhető, ám a fejlődés megállíthatatlan. A vevők nagy többsége ugyanis státuszszimbólumként tekint a televízióra, ezért sok pénzt hajlandó költeni rá – derül ki a Deloitte tanácsadócég legfrissebb előrejelzéséből.

2021. április 20. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05