Baktériumölő hatású töltőtokkal érkezik az LG legújabb vezeték nélküli fülhallgatója

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 10. 12:14

Két új, vezeték nélküli LG TONE Free fülhallgatót (HBS-FN6 és HBS-FN4 modellek) dobott piacra az LG Electronics Magyarországon. A Meridian hangtechnológiájával mindkét készülék kivételes hangélményt és élethű hangzást kínál. Az LG HBS-FN6 az iparág első UVnano tokjával érkezik, amely töltés közben képes eltávolítani egyes baktériumokat a fülhallgatóról. Az új, ún. csatorna formájú kialakítás kényelmes illeszkedést biztosít, ráadásul mindkét termék kétféle — matt fekete (Stylish Black) és csillogó fehér (Modern White) — színben elérhető.

A fülhallgatók az LG hosszú távú audiopartnere, a Meridian HSP (Headphone Spatial Processing) térhatású hangtechnológiájának új dimenzióját hozzák el a digitális jelfeldolgozással (Digital Signal Processing, DSP), amelyet a Meridian immár 25. éve tökéletesít. A DSP nem csak valósághű, a valódi hangszórók hangélményét szimuláló hangteret hoz létre, hanem tökéletesen tiszta énekhangokat szólaltat meg.

 

Mindkét TONE Free modell négyféle egyedi, a Meridian által kifejlesztett hangbeállítást kínál, melyek a tökéletesen testre szabott élményt szolgálják: a Természetes mód autentikus és kiegyenlített, természetes hangzást kelt; a Belemerülő mód kiterjesztett térhatást generál, a Basszuskiemelés felerősíti a basszus hangokat, a Magaskiemelés pedig az énekhangokat teszi tisztán hallhatóvá. A tökéletesen illeszkedő fülhallgatók szorosan simulnak a fülbe, így alkalmasak arra, hogy kiszűrjék a leginkább zavaró külső zajokat, a környezeti hang mód azonban azt is lehetővé teszi, hogy a fülhallgató viselője egyetlen érintésre egyből újra hallja a körülötte zajló eseményeket.

 

 

 

A magasabb kategóriát képviselő HBS-FN6 az LG innovatív UVnano töltőtokjával érkezik, amely biztonságos tárolást, problémamentes töltést és fokozott higiéniát kínál. Beépített ultraibolya fény alkalmazásával az LG vékony töltőtokja elpusztítja a kóli és sztafilokokkusz baktériumok 99,9 százalékát* a hipoallergén szilikon füldugóról** és annak belső felületeiről. A kompakt töltőtok akár egyórás zenehallgatást is képes szolgáltatni csupán ötpercnyi töltési idővel. Teljesen feltöltött állapotban mindkét modell akár hat órán át használható, az UVnano tok pedig további 12 órányi üzemidőt biztosít, így a fülhallgatók összesen akár 18 órán át is üzemképesek.

 

„Az LG mindig is arra törekedett, hogy minél több vásárló számára tegye elérhetővé a kiváló minőségű hangzást” — mondta el Park Hyung-woo, az LG szórakoztató elektronikai üzletágának audio- és videomegoldásokért felelős vezetője. „Új LG TONE Free fülhallgatóinkkal kibővül sikeres együttműködésünk a Meridian Audioval, a kiváló hangzáson felül a TONE Free ráadásul olyan újdonságot hoz, amely valóban hasznos a felhasználók számára.”

 

 

 

Az új LG TONE Free termékek könnyen használható, tartós kivitelben érkeznek: mindkét modell IPX4 besorolással rendelkezik, azaz ellenálló a fröccsenő vízzel, az esővel és az edzés közbeni verejtékkel szemben. Mind a HBS-FN6, mind pedig a HBS-FN4 kényelmes hozzáférést biztosít a csatlakoztatott okostelefonon használt Google vagy Siri hangalapú asszisztensekhez. A fülhallgatókba beépített, személyre is szabható érintés alapú parancsokkal a hallgató elindíthat, megállíthat vagy továbbléptethet egy zenét, de a hangerőt is változtathatja anélkül, hogy a telefonért nyúlna.

 

„Az új LG TONE Free termékcsalád hangzásidentitásának kialakításában minden tapasztalatunk benne van” — tette hozzá John Buchanan, a Meridian Audio ügyvezető igazgatója. „Attól függetlenül, hogy otthon, ingázás közben vagy az edzőteremben vagyunk, az új LG TONE modellek a felhasználók számára is érezhető előrelépést jelentenek majd a hangzás és a teljesítmény terén, kielégítve a kényelmes, magas színvonalú hangélmény iránti igényeket bárhol a világon.” 

 

Termékspecifikáció:

  

______________

*  A TÜV SÜD 2019-es tesztje alapján.

**  A szilikon füldugó alapanyaga megfelel az ISO 10993 és a USP Class VI szabványok követelményeinek.

Nyilatkozat: A készülék nem orvostechnikai eszköz, nem használható orvostechnikai eszközként vagy annak cseréjére. A készülék vagy annak bármely része nem egészségügyi állapot megelőzésének vagy kezelésének céljából készült.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

A Galaxy Buds széria legújabb frissítése magával ragadó, intelligens hangzást kínál

A Samsung közelmúltban megjelent Galaxy S24 termékcsaládja a Galaxy AI erejével új lehetőségeket teremtett a kultúrák közötti kapcsolatteremtésre. A biztonságos, készülékeken elérhető mesterséges intelligenciával a felhasználók jelenleg 13 nyelven hidalhatják át a kommunikáció során felmerülő nyelvi akadályokat. A Galaxy Buds fülhallgatókat érintő legújabb frissítések még zökkenőmentesebbé tehetik ezen okosfunkciók használatát.

2024. február 29. 14:28

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05