Szünetmentes tápegységek villámvédelem céljából

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 12. 09:03

A videomegfigyelők és riasztórendszerek használata kapcsán az esetleges meghibásodás és adatvesztés elkerülése végett célszerű gondoskodni a villámlás elleni védelemről. Ennek kapcsán bizonyulhat kiváló döntésnek a szünetmentes tápegység alkalmazása.

A cikkben tehát a villámvédelem szolgáltatja a központi témát. Részletesen kitérünk a védekezés fontosságára, valamint a technikai megvalósítására is.

 

A villámlás potenciális veszélyforrást jelenthet az elektromos eszközeink működésére nézve

 

A nyári időszak rendszerint magában hordozza a szélsőséges időjárási körülmények megjelenését. Ilyenkor nem ritka egy-egy heves zivatar, amit az esetek döntő többségében heves villámlás is kísérhet.

 

A villámlás pedig mindig veszélyt hordoz magában, hiszen rövidebb vagy hosszabb időre túlfeszültséget vagy áramkimaradást okozhat. Ezek a körülmények pedig az elektromos eszközeink működése kapcsán is kockázattal járhatnak.

 

A hálózathoz csatlakoztatott riasztó vagy videomegfigyelő történetesen nemcsak tönkremehet így, hanem az éppenséggel tárolt értékes információk is könnyedén elveszhetnek. Ezt a nemkívánatos jelenséget célszerű elkerülni.

 

A szünetmentes tápegységek alkalmazása hatékony megoldás lehet a villámvédelem céljából

 

A DEFLOC-nál kapható szünetmentes tápegység olyan elektromos eszköznek számít, ami az akkumulátorában elektromos energiát tárol. Ennek a gyakorlati hasznossága, hogy a villámcsapás következtében fellépő áramkimaradás esetén innen biztosít villamos energiát az elektromos berendezések számára.

 

Vagyis a gép meghibásodásával, valamint az esetleges adatvesztéssel együtt járó nemkívánatos körülményeket segít elkerülni. Ennélfogva nem kérdés tehát, hogy videomegfigyelőt rendszeresen használva mindenképp célszerű törekedni a szünetmentes tápegység alkalmazására.

 

Ez pedig irodai környezetben, vagy akár otthon is a javasolt kategóriába tartozik. Annál is inkább, mivel a vagyonvédelem biztosítása egyre inkább megoldandó feladatnak számít számos területen.

 

Szünetmentes tápegységek eltérő fizikai és technikai paraméterekkel

 

Természetesen sok más elektromos készülékhez hasonlóan a szünetmentes tápegységek kapcsán is találhatunk eltérő fizikai, illetve technikai paraméterekkel ellátott modelleket. Ezek között akadnak egyszerűbb, valamint komplexebb megoldások is.

 

Az otthoni, jellemzően egyetlen riasztó vagy alap videomegfigyelő használatához kapcsolódó szünetmentes tápegység nyugodtan lehet egyszerűbb kialakítású is. A komplexebb opciók főként azoknál az irodáknál javasoltak, ahol egyszerre több elektromos készülék csatlakozik a hálózathoz.

 

Az összetettebb, nagyobb teljesítményű, illetve dobozba épített tápegységekkel tehát egyszerre több eszközt is be tudunk biztosítani.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

GLS csomagpont - a kényelmes megoldás

Csomagot szeretnél rendelni, de nem tudod megoldani, hogy otthon várd a futárt? Kényelmes megoldás lehet számodra a GLS csomagpont! Mindössze annyit kell tenned, hogy kiválasztod a hozzád legközelebb eső csomagpontot, ahol a futár leadhatja küldeményedet. Az átvételt akkor ejtheted meg, amikor csak szeretnéd. 

2020. szeptember 17. 18:53

Mivel szerezz örömet egy nőnek?

Sokan teszik fel a kérdést, hogy mi lehet a tökéletes ajándék egy nőnek?! Sajnos (vagy éppen szerencsére) ilyen csodaszer nincs, hiszen mindenki különböző, így más okoz igazán nagy örömet. Mi ettől függetlenül összegyűjtöttük a legfontosabb jellemzőit az ideális ajándéknak, ami nők számára adható. Maradj velünk, és meríts ötletet!

2020. szeptember 16. 12:55

Kedvenceink egészsége elsődleges

Akinek van házi kedvence, az tudja, hogy az állatok egészsége szempontjából elsődleges szerepet játszik a megfelelő táplálék. Éppen ezért mindent meg kell tennünk azért, hogy segítsünk csökkenteni a különböző eledelekben előforduló, allergiát okozó adalékok hatásait. 

2020. szeptember 16. 09:24

Az örök kedvenc - a bébihinta

A babahinták a legkedveltebb gyerekjátékok közé tartoznak. Egész évben használhatjuk őket az időjárástól függetlenül is, de a lakásba is felszerelhetünk egyet. Ha nem szeretnénk fúrni-faragni, választhatunk hintáztató szerkezeteket is, amiben a kisgyerekek a hintázás élményét élhetik át. Hintázni jó. Fejleszt, megnyugtat és felnőttkorig elkísér. Ki tudna ellenállni a függőhinták, függőágyak hívogató kényelmének, amik egyre nagyobb számban vannak jelen kertekben, erkélyeken? 

2020. szeptember 5. 20:09

Védd meg biciklidet, és tartsd távol az illetékteleneket láncos lakattal!

A biciklizár nélkülözhetetlen eszköze a kerékpározásnak, mivel bármikor úgy adódhat, hogy csak pár percre is, de magára kell hagynod hű utazótársadat. Hiába, hogy rálátásod nyílik a szabadon hagyott biciklidre, egy tolvajnak akár 1-2 óvatlan pillanat is elég ahhoz, hogy eltulajdonítsa azt, ami a tiéd. Még ha észre is veszed, hogy valami nincs rendben, nem biztos, hogy időben odaérsz.

2020. szeptember 4. 18:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás