Ezekkel az újításokkal jön az EMUI 10.1

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 20. 12:10

A Huawei Technologies bejelentette, mely készülékeit frissíti a legújabb EMUI 10.1 felületre. Az EMUI 10.1 a Huawei eszközei közötti még szorosabb együttműködés modelljére épül, több új funkciót hoz, illetve teljesítménybeli javulást is eredményez.

Az EMUI 10.1 a folytonosság élményét hozza el, melyben okostelefonunk és laptopunk egybeforr, egy új, közösen működő rendszert alkotva. Az EMUI 10.1 tehát lehetővé teszi, hogy a felhasználók még könnyebben válthassanak eszközeik között. Az új funkciók egyike a Multi-Window, mely maximálisan kiaknázza a már eddig is meglévő, a különböző képernyők közötti együttműködést biztosító Multi Screen Collaboration-t. A kezelőfelület kialakításában végzett változtatások nemcsak a felhasználói élményt emelik újabb szintre, de javítják a készülékek teljesítményét és biztonságosságát is. A készülékek oldaláról egy suhintással előhívható Multi-Window használatával egyszerre két alkalmazás használható, közöttük egy mozdulattal lehet fájlokat megosztani, áthelyezni.

 

 

A Multi-Screen Collaboration továbbfejlesztett verziója lehetővé teszi, hogy a notebookunkon fogadjunk hívásokat, okostelefonon nyissunk meg a laptopunkon található alkalmazásokat, vagy egy kattintással megosszuk telefonunk mobilinternetét a számítógépünkkel.

 

A korábban már bemutatott Huawei Share pedig már okostelefonok, notebookok, okoshangszórók, tabletek és egyéb eszközök között is remekül működik.

 

 

 

A tűz és a víz ihlette az ujjlenyomat-olvasót

Az EMUI 10.1-gyel mutatkozik be az úgynevezett 3D Rendered Always-on kijelző, mely lenyűgöző, 3D élményt nyújt a felhasználóknak. A különleges megoldás a zárolt képernyőn több rétegben jeleníti meg az órát és az értesítéseket, kiemelve őket a háttérből. 

 

 

 

Az EMUI 10.1-ben az ujjlenyomatos feloldás három új animációt kapott, melyek mozgását a föld, a tűz és a víz ihlette.

 

A görgetés folytonossága érdekében a Huawei új Friction Slide technológiája a fizika törvényei alapján működik. A rendszer érzékeli, ha változik a görgetés sebessége, a kijelzőfrissítést pedig ehhez igazítja, így igazán lágy és folytonos olvasási és böngészési élményt nyújt.

 

A Cross Device Photo Gallery lehetővé teszi, hogy az okostelefonunkon lévő képeinket és a notebookunkon, vagy tabletünkön található fotóinkat mostantól mindkét eszközünkön egyaránt elérjük, amennyiben azok ugyanahhoz a WiFi hálózathoz kapcsolódnak.

 

 

 

A frissítés legegyszerűbben a Beállítások -> Rendszer és Frissítések -> Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető.

 

A 2020-ban megjelent Huawei P40 készülékeken már az EMUI 10.1 fut, a frissítéssel az alábbi készülékekre lesz elérhető: 

 

Mate 30/Mate 30 Pro/Mate 30 Pro 5G/ Mate Xs/P30/ P30 Pro/ Mate 20/ Mate 20 Pro/ PORSCHE DESIGN Mate 20 RS / Mate 20 X(4G) / Mate 20 X(5G) / HONOR 20 / nova 5T / HONOR 20 PRO/ HONOR View 20 / HUAWEI Y7p / nova 5T / HUAWEI Y7p/ HUAWEI P40 lite E / HONOR View 30 Pro / HUAWEI P40 lite/ HUAWEI nova 7i.

Szoftver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatrendszerezés mesterséges intelligenciával

Az információ hatalom, ami minden vállalatnál rendelkezésre áll. De csak az jut versenyelőnyhöz, aki megfelelően tudja értelmezni és hasznosítani az információhalmazt, és ki tudja nyerni belőle a lényeget. A szervezeteknél összegyűlő adatmennyiség viszont olyan óriási, hogy esélytelen emberi munkával nekilátni a feladatnak. A gépi tanulás és a mesterséges intelligencia ezzel szemben képes szövegek, hangok, képek vagy arcok felismerésére és elemzésére, így akár rejtett összefüggésekre is rá tud világítani. Ezért használja a Micro Focus is egyre több megoldásában ezeket a technológiákat.

2020. október 28. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás