Így szabadulhatsz meg gyorsan minden lomtól, szeméttől, törmeléktől

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 24. 20:22

Felgyülemlett az udvarban a lom? Lakásfelújítás után sok építési törmelék maradt a mesterek után? Megörököltél egy ingatlant egy halom kacattal, és szeretnél tőlük mielőbb megszabadulni? Akkor számodra a legkényelmesebb és leggyorsabb megoldás a konténerrendelés, melyet megpakolva egyszerre szabadulhatsz meg minden szeméttől, lomtól és törmeléktől.

Milyen hulladéktól szeretnél megszabadulni?

 

Nem mindegy, hogy milyen hulladéktól szeretnél megszabadulni. Értem ez alatt azt, hogy veszélyes hulladékot nem rakhatsz a konténerekbe, csak ha külön olyan céget hívsz, aki kifejezetten ezekre specializálódott, de esetükben is van esély arra, hogy csak a telephelyen veszik át a veszélyes hulladékot, és a szállítást nem fogják vállalni. Ugyanakkor konténerrel még így is nagyon sokféle hulladéktól tudsz megszabadulni. Megszabadulhatsz az építési törmeléktől, a lomtól, fától, fémtől, cseréptől, csövektől, csempétől, stb. 

 

Mekkora mennyiségről van szó?

 

Mielőtt konténert rendelnél, érdemes nagyjából megsaccolni, hogy mekkora mennyiségről is van szó. Ezt köbméterben kell megsaccolnod, mert a konténerek is így vannak méretezve. Érdemes kis ráhagyással számolni, mert inkább nagyobb konténert rendelj, mintsem kétszer kelljen a konténer ürítéséért fizetned. Sokkal jobban jössz ki, ha nem centized ki a szeméthegy méretét.

 

Honnan szeretnéd elszállítani a szemetet?

 

Fontos kérdés a szállítás helyszíne. Nem mindegy, hogy mekkora hely áll rendelkezésre a fel- és lerakodáshoz. Általában kb. 2 autónyi helyre van szüksége a szállítójárműnek a konténer elhelyezéséhez és felvételéhez. Emellett arra is ügyelni kell, hogy elég hely legyen a járműnek a beálláshoz, mind a szélességre, mind a magasságra való tekintettel. Ebben tudnak segíteni a szállítást végző cégnél. Ahogy abban is, hogy milyen engedélyt (és honnan) kell beszerezned akkor, ha közterületre kívánod elhelyezni a konténert. Mert pl. lakás esetén vagy kertes háznál amennyiben nincs elég hely az udvaron, akkor bizony közterületre kell lerakni a konténert. 

 

Nagyon szimpatikus a Budapest Konténer, akik segítőkészek, a honlapjukon pl. kerületenként összeszedték, hogy pontosan hova kell fordulnod engedélyért. 

 

Még építkezel? Akkor ez lehet, hogy érdekelni fog

 

A fent említett Budapest Konténernél van egy olyan szolgáltatás (amivel máshol nem találkoztam), hogy szóródó anyagot szállítanak a konténer lerakásakor. Ez azt jelenti, hogy egy körrel megoldhatod a szóródó anyag (sóder, homok, termőföld) odaszállítását, valamint a konténer bérlését is. Pl. megérkezik a sóder a konténerrel, majd a visszaúton már viszik is el a felpakolt építési törmelékeket. Két legyet ütsz egy csapásra. Az ilyen innovatív és ügyfélbarát kezdeményezések sokat jelentenek egy építkezésnél, a rugalmasságról árulkodnak. Érdemes ezekre odafigyelni.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mit érdemes tudni a fluktuációról?

A fluktuáció kifejezés általában automatikusan negatív érzéseket kelt. A rossz munkakörülményekkel, kevés fizetéssel és a be nem váltott ígéretekkel hozzák összefüggésbe, elsősorban munkavállalói megközelítésben.

2021. április 3. 10:43

4 tény a nyári gumiról, amire jobb odafigyelni

Íme négy tipp, mely segít a nyári gumi kiválasztásában, valamint a nyári gumiabroncs élettartamának növelésében. Hiszen a nyári gumiabroncs nem olyan rejtélyes, csak felkészültnek kell lennünk.

2021. április 2. 16:06

Az autópálya-matricák díjkategóriái

Autópálya-matrica vásárlásakor nem csak arra kell figyelni, hogy garantáltan valamennyi használni kívánt díjköteles szakaszra megváltásra kerüljön az úthasználati jogosultság, de arra is, hogy ez használat csak a matrica érvényességi idején belül történhet. Ezenkívül nagyon fontos figyelni arra is, hogy a forgalmi engedély “J” mezőjében szereplő járműkategóriának megfelelő díjkategóriába tartozó autópálya-matrica kerüljön megvásárlásra.

2021. április 2. 10:14

Modern kültéri lámpák - a világítástechnika eszközei

A ház körüli világítást tudatosan kell megtervezni, s az már szinte biztos, hogy több lámpára is szükségünk lesz. Az már többnyire az udvar vagy a kert kialakításától egyaránt függ, hogy milyen típusú lámpát kell beszerezned.

2021. április 2. 09:16

Az élő rendezvények vonzanak? Nem vagy egyedül!

Egyre több és több online rendezvénnyel találkozunk, ami a jelenlegi helyzetben frissítő lehet a mindennapokban, ám mindannyian érezzük: valami mégis hiányzik, nagyon kellenének már az élő rendezvények. Vajon miért nincs olyan lehengerlő hatással ránk egy online esemény, mint egy live event?

2021. április 1. 10:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

2021. május 4. 19:29

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35