Így szabadulhatsz meg gyorsan minden lomtól, szeméttől, törmeléktől

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 24. 20:22

Felgyülemlett az udvarban a lom? Lakásfelújítás után sok építési törmelék maradt a mesterek után? Megörököltél egy ingatlant egy halom kacattal, és szeretnél tőlük mielőbb megszabadulni? Akkor számodra a legkényelmesebb és leggyorsabb megoldás a konténerrendelés, melyet megpakolva egyszerre szabadulhatsz meg minden szeméttől, lomtól és törmeléktől.

Milyen hulladéktól szeretnél megszabadulni?

 

Nem mindegy, hogy milyen hulladéktól szeretnél megszabadulni. Értem ez alatt azt, hogy veszélyes hulladékot nem rakhatsz a konténerekbe, csak ha külön olyan céget hívsz, aki kifejezetten ezekre specializálódott, de esetükben is van esély arra, hogy csak a telephelyen veszik át a veszélyes hulladékot, és a szállítást nem fogják vállalni. Ugyanakkor konténerrel még így is nagyon sokféle hulladéktól tudsz megszabadulni. Megszabadulhatsz az építési törmeléktől, a lomtól, fától, fémtől, cseréptől, csövektől, csempétől, stb. 

 

Mekkora mennyiségről van szó?

 

Mielőtt konténert rendelnél, érdemes nagyjából megsaccolni, hogy mekkora mennyiségről is van szó. Ezt köbméterben kell megsaccolnod, mert a konténerek is így vannak méretezve. Érdemes kis ráhagyással számolni, mert inkább nagyobb konténert rendelj, mintsem kétszer kelljen a konténer ürítéséért fizetned. Sokkal jobban jössz ki, ha nem centized ki a szeméthegy méretét.

 

Honnan szeretnéd elszállítani a szemetet?

 

Fontos kérdés a szállítás helyszíne. Nem mindegy, hogy mekkora hely áll rendelkezésre a fel- és lerakodáshoz. Általában kb. 2 autónyi helyre van szüksége a szállítójárműnek a konténer elhelyezéséhez és felvételéhez. Emellett arra is ügyelni kell, hogy elég hely legyen a járműnek a beálláshoz, mind a szélességre, mind a magasságra való tekintettel. Ebben tudnak segíteni a szállítást végző cégnél. Ahogy abban is, hogy milyen engedélyt (és honnan) kell beszerezned akkor, ha közterületre kívánod elhelyezni a konténert. Mert pl. lakás esetén vagy kertes háznál amennyiben nincs elég hely az udvaron, akkor bizony közterületre kell lerakni a konténert. 

 

Nagyon szimpatikus a Budapest Konténer, akik segítőkészek, a honlapjukon pl. kerületenként összeszedték, hogy pontosan hova kell fordulnod engedélyért. 

 

Még építkezel? Akkor ez lehet, hogy érdekelni fog

 

A fent említett Budapest Konténernél van egy olyan szolgáltatás (amivel máshol nem találkoztam), hogy szóródó anyagot szállítanak a konténer lerakásakor. Ez azt jelenti, hogy egy körrel megoldhatod a szóródó anyag (sóder, homok, termőföld) odaszállítását, valamint a konténer bérlését is. Pl. megérkezik a sóder a konténerrel, majd a visszaúton már viszik is el a felpakolt építési törmelékeket. Két legyet ütsz egy csapásra. Az ilyen innovatív és ügyfélbarát kezdeményezések sokat jelentenek egy építkezésnél, a rugalmasságról árulkodnak. Érdemes ezekre odafigyelni.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Melyek egy kiváló minőségű pergető horgászbot előnyei?

Ha valaki még nem ismeri a ma kapható minőségi pergető horgászbotok előnyeit, az a legjobb helyen van. Ebből a cikkből kiderül, hogy milyen kiváló tulajdonságaik vannak, így mindenki felkészült lehet a pergetőszezonra, legyen szó akár a felszerelés bővítéséről, akár egy régi horgászbot cseréjéről.

2024. március 1. 21:03

Használt laptopra jogtiszta Windows-t harmadáron?

Használt laptop vásárlása során az első lépés mindig az, hogy formatáljuk a gépet, majd telepítjük a számunkra megfelelő operációs rendszert. Ezt követően jöhet csak a többi szoftver, mint például az Office programok, egy jó böngésző, médialejátszó, stb.

2024. március 1. 20:57

A mesélést nem lehet elég korán kezdeni, de a hangoskönyv ebben is segít!

Te szoktál történeteket mesélni a babádnak? Ha még nem, épp itt az ideje nekikezdeni, hiszen nincs is ennél fejlesztőbb dolog számára. Olykor elég felolvasni egy-egy rövid mesét is, vagy átlapozni egy-egy kartonkönyvet, és megnézni, milyen ábrázolások vannak benne.

2024. március 1. 20:52

Könnyű költöztetés Budapesten? Nem lehetetlen!

Biztosan előfordult már veled is, hogy tengernyi cuccot próbáltál szállítani a tömött villamoson, vagy felpakolva dekkoltál a buszon a piros lámpák előtt. Képzeld el ugyanezt az élményt költözés esetén. Olvass tovább, mert mutatunk egy jó alternatívát.

2024. március 1. 20:45

Mi mindenre lehet jó a kollagén?

Ismereteink egyre csak bővülnek arról, hogy milyen anyagokkal tehetünk azért, hogy a szervezetünk egészségét a lehető legteljesebb mértékben támogassuk. Az utóbbi idők egyik nagy felfedezettje a kollagén, de vajon mit várhatunk tőle pontosan?

2024. március 1. 19:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15