Kiállítás nyílt a Telekom Művészeti Gyűjteményéből a Ludwig Múzeumban

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 5. 15:18

Egyensúlyban/Keeping the Balance címen nyílt az első időszaki kiállítás szeptember 3-án a Ludwig Múzeumban a kijárási korlátozások feloldását követően, amelynek keretében mintegy hatvan mű kerül bemutatásra a Deutsche Telekom művészeti gyűjteményéből (Telekom Art Collection). A válogatásban főként kelet-európai gyökerekkel rendelkező művészek alkotásai szerepelnek, melyek többségét először láthatja hazai közegben a magyar közönség.

Miként sikerülhet megtalálni és megtartani az egyensúlyt egy összetett, ellentmondásokkal teli és gyakran ellentétektől terhes valóságban? A kiállítás fókuszában álló kérdés talán még sosem volt ennyire aktuális. A tárlat – reflektálva a fenti dilemmára – egyszerre sugall reményt, és fogalmaz meg állítást arról, hogy a művészeti vita és a szembenézés olyan gondolatokat ébreszthet, olyan élményeket közvetíthet, amelyek kifejezetten alkalmasak arra, hogy megtaláljuk ezt az egyensúlyt. 

 

„A Telekom, mint Európa egyik legnagyobb távközlési szolgáltatója, erős gyökerekkel rendelkezik a kelet-európai térségben. Alaptevékenységünk megbízható szolgáltatása mellett kiemelten fontos számunkra a környezet, melyben működünk. Éppen ezért, társadalmi szerepvállalásunk az élet szinte minden területére kiterjed, legyen szó a környezet védelméről, edukációs tevékenységről, társadalmi érzékenyítésről, vagy a kulturális élet támogatásáról.

 


A Magyar Telekom több évtizede elkötelezett a hazai művészeti színtér erősítése, színesítése mellett, elsősorban zenei programok szervezése, szponzorálása által.  Az Egyensúlyban című kiállítás megrendezése jó alapot nyújt a további párbeszédre, vélemények megosztására, közös feldolgozására, összhangban a Telekom vállalati filozófiája által megfogalmazott gondolattal: „Life is for sharing”.” – mondta el a kiállítás kapcsán Darja Dodonova, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese.

 

“Nagyon örülünk annak a lehetőségnek, hogy gyűjteményünk bemutatásra kerülhet a Ludwig Múzeumban, Budapesten. Egy kortárs művészeti gyűjtemény építése mindig izgalmas, kihívásokkal teli feladat. 2010-ben, mikor életre hívtuk az Art Collection Telekom-ot, célunk az volt, hogy támogassuk és szélesebb közönséggel is megismertessük a közép-kelet európai fiatal, kortárs alkotók munkáit. Azóta, ha visszatekintünk, már több, mint tíz kiállítást rendeztünk szerte Európában - többek között Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Franciaországban, Németországban, Lengyelországban, Romániában – és az egyöntetű pozitív visszajelzések megerősítettek minket abban, hogy valóban értékes gyűjteményt építünk.” – tette hozzá Antje Hundhausen, a Deutsche Telekom márka-élményért felelős vezérigazgató-helyettese.

 

 

A Telekom kifejezetten kortárs, térségünkben alkotó művészek munkáira koncentráló gyűjteménye izgalmas bepillantást nyújt a régió sajátos történelmi, politikai és kulturális helyzetére, egyedi problémáira, társadalmi dilemmáira. A tárlat szeptember 4. – november 22. között tekinthető meg a Ludwig Múzeumban. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ügyfélszolgálati technológia fejlesztése a kkv-kat is versenyhelyzetbe hozhatja

Itthon is elindította felhőszolgáltatását az Avaya.  A nagyvállalatok közül már Magyarországon is sokan áthelyezték üzleti kommunikációjukat a felhőbe, de most a hazai kis- és középvállalkozásokat is versenyhelyzetbe hozhatja a világ egyik legnépszerűbb ügyfélkommunikációs felhője. Az online értékesítésben ugyanis már nem az ár az egyetlen tényező, legalább ilyen fontos szerepe van az ügyfélkiszolgálás minőségének is.

2021. október 15. 19:21

Találjuk meg együtt Magyarország legnépszerűbb játékait!

Neked mi a kedvenc játékod? Sokszor halljuk ezt a kérdést, de van erre jó válasz valójában? Van kedvenc játékunk, ha gyerekekkel vagyunk, van kedvenc játékunk, ha egyedül ütnénk el az időt, van kedvenc játékunk, ha kevés időnk van, és van megfelelő választás a hosszú téli estékre. Nem beszélve arról, hogy életkor és érdeklődési kör szerint is változik a kedvenc. Woody jó fej, de egy ideje már a padláson van, míg a kedvenc társasjáték kiemelt helyet kapott a könyvespolcon.

2021. október 15. 18:53

A Sony új szintre emeli a kiemelkedő képalkotást

A Sony bejelentette G Master kínálatának legújabb objektívjét, az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II-t, amely kiemelkedően ötvözi a felbontást, a bokeh effektust és a Sony G Master-széria kialakításra jellemző páratlan autofókusz teljesítményt. 

2021. október 15. 17:03

A nők arányának növelését szorgalmazza az IKT szektorban a Huawei

A nők számának növelése a technológiai területeken kiemelt érdek, Magyarországon is támogatni kell a női mérnökök, műszaki végzettségűek minél nagyobb arányát az IKT ágazatban. Ezért a Huawei Technologies bejelentette, csatlakozik a Woman in Technology Hungary Egyesülethez, hogy jó példák felkeresésével, bemutatásával és képzések támogatásával tegye vonzóbbá Magyarországon a nők, lányok számára a technológiai ágazatot. A vállalat lépése különösen annak fényében jelentős, hogy az Eurostat legfrissebb adatai szerint az elmúlt tíz évben tovább csökkent - 19,6-ról 17,2 százalékra - az informatikai, műszaki végzettséggel foglalkoztatott nők aránya az EU-ban.

2021. október 15. 16:01

A digitalizációt is a klímavédelem szolgálatába állítaná Bécs

Miként tehetik a digitális szolgáltatások és eszközök klímabarátabbá a városokat? Milyen technológiai kihívásokkal jár a városok együttműködése és hálózatosodása? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik a választ a Digital Days konferencián, amelyet 2021. október 18-19-én rendeznek meg Bécsben. 

2021. október 15. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20