Új szintre emelik a játékélményt az LG 8K OLED televíziói

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 14. 12:07

Az LG Electronics (LG) bemutatta a világ első NVIDIA GeForce RTX 30 szériás grafikai processzorait teljes mértékben támogató 8K tévéit.*  A vállalat harmadik generációs α (Alpha) 9 mesterséges intelligencia-processzorával felszerelt LG 8K OLED televíziók a lehető legteljesebb játékélményt kínálják több mint 33 millió önálló fénykibocsátásra képes pixelből álló, elképesztő kijelzőiken.

Az LG OLED készülékeit régóta a világ legfejlettebb játékra szánt televíziói között tartják számon önálló fénykibocsátásra képes pixeltechnológiájuk és az olyan legfrissebb HDMI specifikációk támogatása miatt, mint a változó képfrissítési ráta (Variable Refresh Rate, VRR), az ultragyors válaszidő vagy az automatikus alacsony késleltetési mód (automatic low latency mode, ALLM). Mivel az LG OLED televíziói NVIDIA G-SYNC kompatibilisek, az LG felhasználók eddig is a GeForce RTX 20 és GTX 16 szériás grafikai processzorainak támogatásával élvezhették kedvenc játékaikat, amely egyenletes játékélményt garantál a legtöbb hagyományos kijelzőre jellemző villódzás, szakadás vagy akadozás nélkül.

 

Az LG OLED és Nanocellás 8K televízióiba épített, harmadik generációs α (Alpha) 9 AI processzor új szintre emeli a valós idejű sugárkövetést (ray-tracing), valamint a játékra optimalizált képmegjelenítést és teljesítményt. Mivel az LG 8K OLED televíziói 60 képkocka per másodperc sebességgel képesek megjeleníteni a 8K tartalmakat és megdöbbentő 48 Gbps sebességet kezelnek, a 8K játékok még sosem mutattak ilyen jól az LG OLED televízióin vagy az NVIDIA GeForce RTX 30 szériás grafikai processzorával.

„Izgatottak vagyunk, hogy a GeForce RTX 30 szériás grafikai processzor képességeivel egészíthetjük ki az LG 2020-as 8K OLED televízióinak tudását” — mondta Matt Wuebbling, az NVIDIA GeForce globális marketingjéért felelős alelnöke. „A játékosok el lesznek ragadtatva a tévék teljesítményétől a legújabb 8K-s PC játékok használatakor, amelyet a GeForce RTX 3090 grafikai processzora által kínált valósághű sugárkövetés és élvonalbeli AI-technológia tesz teljessé.”

 

Hogy a felhasználók teljesen elmerülhessenek a játékban, az LG 8K OLED tévéi a Dolby Atmos hangtechnológiáját és az LG mélytanulás-alapú, mesterséges intelligenciát alkalmazó akusztikai megoldását (AI Acoustic Tuning) is megkapták — utóbbi az akusztikai környezet felmérésével maga állítja be a hangképet a lehető legpontosabb hangzásért. A televíziókkal Bluetooth-alapú audiorendszert is kialakíthatnak a felhasználók: egyszerre akár több LG Bluetooth hangszórót is csatlakoztathatnak egy készülékhez. Az így létrejövő virtuális 4.0 csatornás hangzással még teljesebbé válik a játékélmény. A beépített LG ThinQ rendszer révén a felhasználók hangvezérléssel is irányíthatják a tévéket még akkor is, amikor a távirányítót éppen nem tudják használni.

„Az LG OLED televízióinak elképesztő képminősége az NVIDIA technológiai megoldásaival új szintű játékélményt kínál, méghozzá hihetetlen 8K képminőségben” — mondta S.P. Baik, az LG szórakoztató elektronikai üzletágának televíziós terméktervezésért felelős alelnöke. „Az elmúlt év sikeres közös munkája alapján várakozással tekintünk együttműködésünk bővítésére a világ legkiemelkedőbb hardvermárkájával.”

 

_________________

* A HDMI DSC (Display Stream Compression) funkció egy szoftverfrissítéssel, az év későbbi szakaszában válik elérhetővé.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59