Az IDC MarketScape jelentése vezető vállalatként emelte ki a Check Point Software Technologies-t

Henger Attila, 2020. szeptember 22. 09:44

A Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte élen járó cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat a vezető iparági szereplők között szerepel az IDC MarketScape mobil fenyegetés-menedzsment software-ek szállítóit felmérő jelentésében (IDC MarketScape: Worldwide Mobile Threat Management Software 2020 Vendor Assessment (doc #US46092220, 2020. szeptember). Stratégiája és teljesítménye alapján a Check Point immáron a harmadik egymást követő évben került be a jelentésben kiemelt megoldás-szállítók közé. 

A mobil biztonság ezekben az óriási kihívásokat jelentő időkben valamennyi vállalat számára a legfontosabb kérdések között szerepel. A munkaerő egyre nagyobb mértékben kerül távol a munkahelyektől, az alkalmazottaknak okos telefonjaikról is el kell érniük a vállalati eszközöket, és ezzel újabb sérülékeny felületek nyílnak a cyber-támadások számára. Az elmúlt hónapok során a Check Point kutatói a mobil eszközökhöz köthető támadások növekedését észlelték, valamint teljesen új módszerekkel találkoztak a különböző szervezetek ellen irányuló támadások vizsgálata során: megjelentek a fejlett mobil zsarolóprogramok és a mobil eszköz menedzsment (Mobile Device Management – MDM) fegyverként való használata.

 

A mobil fenyegetés-menedzsment (Mobile Threat Management – MTM) technológia lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy beazonosítsák, elemezzék és elhárítsák a mobil eszközöket érintő fenyegetéseket. Az IDC MarketScape jelentés tíz különböző MTM software szállítót értékel egy mélyreható tanulmányból kiindulva: a képességekre és stratégiára fókuszáló kritériumok széles köre alapján elemzi őket, egyaránt figyelembe véve kvantitatív és kvalitatív jellemzőket. 

 

„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy immáron a harmadik egymást követő évben sorol minket az IDC MarketScape a vezető vállalatok közé,” - mondta Itai Greenberg, a Check Point Software Technologies termékmenedzsmentért felelős elnök-helyettese. „Egyre inkább a személyes mobileszközeinkre támaszkodunk a kapcsolattartás során, így az otthonról dolgozó alkalmazottak védelme kiemelten fontossá vált. A valós idejű fenyegetéssekkel kapcsolatos információszerzés és a mobilfenyegetések láthatósága révén a Check Point SandBlast Mobile megoldása, mely része vállalatunk Infinity architektúrájának, kivételes biztonságot nyújt a távoli munkavégzés során, ami a COVID-19 miatt rendkívül fontossá vált.”

 

„Továbbra is újabb és újabb fenyegetések jelennek meg, így a vállalatoknak olyan mobil fenyegetés-menedzsment technológiát kell alkalmazniuk, amely zökkenőmentesen képes megvédeni a nem menedzselt eszközöket a fejlett cyber-fenyegetésekkel szemben,” - mondta Phil Hochmuth, az IDC Enterprise Mobility-ért felelős elnökhelyettese. „A Check Point tartja vezető pozícióját azon MTM megoldások között, melyek a felhasználói élményre vagy a privát szférára való hatás nélkül, zökkenőmentesen alkalmazhatóak és skálázhatóak. A SandBlast Mobile a harmadik-féltől származó megoldásokkal és portfoliókkal való integrációs képességek meggyőző sorát nyújtja, ugyanakkor mind a BYOD (saját tulajdonú eszközök), mind a menedzselt eszközök számára kidolgozott telepítési menetrendek teljeskörű támogatását.


A SandBlast Mobile az alkalmazottak mobileszközeinek védelmével óvja a vállalati adatokat, teszi ezt a legkülönbözőbb támadási vektorok, mint például az app hálózatok és az OS egészében. Úgy tervezték, hogy csökkentse az adminisztratív terheket és növelje a használói alkalmazás mértékét: a SandBlast illeszkedik a meglévő mobil környezetekbe, gyorsan telepíthető és skálázható, valamint a felhasználói élményre vagy a privát szférára való hatás nélkül védi meg az eszközöket.”

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50