Ingyenes szűrőprogram: egy digitális eszköz is okozhat nyak- és fejfájást

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 22. 19:37

A magyarok kétharmada szenved nyak- és fejfájástól, melynek számtalan oka lehet. Kevesen tudják, hogy a panaszok gyakran a látással és az okostelefonok, tabletek, számítógépek, tévék képernyői által okozott, úgynevezett digitális szemfáradtsággal is összefügghetnek. A 2. Opticnet Szemtükör Programban szeptember végéig komplex nyak- és fejfájás szűrésen vehetnek részt az érintettek ingyen, országszerte mintegy 50 optikai szaküzletben. A néhány perces, fájdalommentes vizsgálat feltárja a problémát, a szakemberek pedig megoldási javaslatokat is adnak.

A magyarok kétharmada tapasztal nyak- és fejfájást, melynek egészen eltérő okai lehetnek és különbözőképpen jelentkezhetnek. Magyarországon nagyjából egymillió ember szenved migrénben, míg a feszültség okozta tenziós fejfájás a lakosság 60%-át érinti. A nyakfájást az esetek többségében a rossz tartás és az izmok megerőltetése okozza, de csak kevesen tudják, hogy ezek a panaszok nagyon gyakran a látással és az úgynevezett digitális szemfáradtsággal is összefüggésben állnak. Az okostelefonok, számítógépek, tabletek, tévék és egyéb képernyők világában a legtöbb ember átlagosan napi 8-10 órát tölt digitális eszközök előtt. Ennek hatására a szemünket elsősorban közelnézésre használjuk és a testtartásunk is megváltozott, ezért különösen nagy terhelés éri a váll-és nyaktájéki izmokat. A digitális szemfáradtság tünetei – mint például a fej- és nyakfájás, homályos látás, szem-irritáció – akár már napi két órányi eszközhasználat után is jelentkezhetnek.

 

 

Az Opticnet Szemtükör Program ingyen kínál komplex, fájdalommentes szűrővizsgálatot, amit nemzetközi kutatásokra alapozva a legjobb hazai szakemberek közösen dolgoztak ki. Az egyedülálló, pár perces, fájdalommentes vizsgálattal nem csak azt lehet megállapítani, hogy a páciens nyak- vagy fejfájása összefügg-e a látásával, hanem konkrét, életminőséget javító megoldási javaslatokkal is szolgál. A látással összefüggő nyak- és fejfájások 97%-ban teljesen megszüntethetőek, vagy nagy mértékben javíthatóak.

 

A Opticnet Szemtükör Program speciális, komplex szűrővizsgálatát szeptember végéig ingyenesen lehet kérni a kijelölt Opticnet Optikákban országszerte mintegy 50 helyszínen, ahol tapasztalt szakemberek modern vizsgálóeszközökkel várják a hozzájuk forduló pácienseket. A vizsgálatokra a program honlapján lehet regisztrálni és időpontot foglalni a legközelebbi, kijelölt optikai szaküzletekbe: www.szemtukor.hu 

 

Az Opticnet Szemtükör Program 2019. szeptemberében indult, és már az első évben 40 000-en látogattak el a szemtukor.hu weboldalra. Az előszűrő kérdőív kitöltői közül mintegy 10 000 ember esetében derült ki, hogy nagy valószínűséggel látással összefüggő a nyak-és fejfájása.

 

Az Opticnet Hungary Egyesülés az ország legnagyobb, magán látszerészekből álló optikai üzlethálózata, melynek jelenleg csaknem 100 optikai üzlet a tagja az ország 60 pontján. 

 

Videó az első Opticnet Szemtükör Programról (2019): 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjazták az építőipar „rocksztárját”

Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezető igazgatója vehette át az idei "Év Építőipari Személyisége" díjat. A szakember 30 éve képzi és inspirálja a szakembereket és az építőanyag kereskedőket, emellett támogatja a megrendelőket építési álmaik valóra váltásában. Legyen szó TikTok videóról, egy medence burkolásáról készülő oktatóanyagról, vagy ezer szakember motiválásáról egy konferencián, Markovich Béla mindenhol ott vagy és minden lehetőséget megragad, közvetlenül hozzájárulva az építőipar kultúrájának fejlődéséhez.

2024. március 29. 15:16

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05