Ericsson Programozó Bajnokság 2020

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 29. 19:28

Pörgesd fel az őszi hónapokat! Várunk Téged és barátaidat a 10. Ericsson Programozó Bajnokságon, ahol egy játékos kihíváson keresztül tehetitek próbára magatokat.

 

Mi a feladat?

A verseny három online fordulóból áll.

Az első fordulóban kódotokkal - az általatok választott programnyelv (C, C++, Java vagy Python) segítségével szimulálnotok kell GAIA világában megjelenő vírus beavatkozás nélküli terjedését. Mindenki, aki sikeresen szimulációt hajt végre, továbbjut a második fordulóba.

 

A második fordulóban már a kódotoknak a vakcinák gyártásával kell megakadályoznia, hogy elterjedjen a vírus a világban. Számítani fog a gyorsaság, és a vakcinának a hatékony területi elosztása.

 

A legjobb 12 csapat jut tovább a döntőbe (9 diák + 3 szenior csapat), ahol a feladatotok közös erővel megfékezni a vírust.

 

 

A díjak:

  •     Fődíj: a 3 fős csapat minden tagja egy LEGO® MINDSTORMS® Robot Inventor-t kap
  •     2. díj: a 3 fős csapat minden tagja egy 1 éves Pluralsight előfizetést kap
  •     3. díj: a 3 fős csapat minden tagja egy JBL E65BTNCBLK fekete fejhallgatót kap

 

 

A verseny időzítése:

  •     Jelentkezési határidő: 2020. október 13. éjfél
  •     Online selejtező: október 16. – október 29.
  •     Online elődöntő: október 30. – november 1.
  •     Online döntő: november 26.

 

Jelentkezés: középiskolásokból, felsőoktatásban tanulókból vagy tapasztalt programozókból álló 3 fős csapatokban október 13. éjfélig.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális oktatást támogatja a Vodafone és a Mozaik Kiadó közös szolgáltatása

A Vodafone Magyarország egy újabb partnermegállapodás keretében szeretné támogatni a hazai digitális oktatás fejlődését. A Mozaik Kiadóval közösen új szolgáltatást vezetett be a szolgáltató 2020. október 20-tól. A piacon egyedülálló konstrukcióval a Vodafone célja, hogy segítse az általános és középiskolás fiatalok élményszerű oktatási tartalmakhoz való hozzáférésének lehetőségét és digitális készségeinek fejlesztését. Az együttműködés révén akár 300 ezer diákhoz juthat el a minőségi otthoni digitális oktatás.

2020. október 22. 19:34

Pénzre váltható a régi mobil a Telenornál

A Telenor üzleteiben bárki, bármikor leadhatja használt mobilját újrahasznosítás céljára, a szolgáltató most induló akciójában azonban pénzre is válthatók a régi mobilok. Azok pedig, akik új Samsung Galaxy S20 és Note20 szériás készüléket vásárolnak Hiper L+ és Hiper XXL tarifával, amennyiben értékesítik régi készüléküket a Telenornál, az új árából jelentős extra kedvezményt is kapnak.

2020. október 22. 17:43

Lewis Hamilton lett az LG SIGNATURE márka nagykövete

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy a hatszoros Formula-1 világbajnok Lewis Hamilton lett az LG SIGNATURE, azaz a vállalat prémium otthoni megoldásait összefogó márka globális nagykövete. Az együttműködés első lépéseként Hamilton egy új kampányban kap szerepet, amely közvetíti a márka filozófiáját, amely szerint „A művészet inspirálja a technológiát, a technológia pedig teljessé teszi a művészetet”.

2020. október 22. 15:59

Itt az ideje a paradigmaváltásnak

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet megmutatta, milyen fontos szerepet játszanak a telekommunikációs hálózatok és az adatközpontok a mindennapi élet - az információáramlás, a közösségi média és a szórakoztató alkalmazások - működésében. Az adatközpontok piaca 2020-ban és az azt követő években valószínűleg minden nehézség ellenére is jelentősen fejlődni fog. 

2020. október 22. 14:22

MKB Bank: közös gondolkodás fiatalokkal a jövő bankján

Az MKB Fintechlab által tavaly sikeresen életre hívott Design Summit idén sem marad el. Az innovációs és designközpont az eseményre igazi, fiatalokat megmozgató különlegességgel készül, ugyanis a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel karöltve ötletpályázatot indít. A pályázat keretében a szervezők olyan egyetemista, illetve fiatal pályakezdők jelentkezését várják, akik ötleteikkel segíthetnek a jövő bankjának megalkotásában, megtervezésében. 

2020. október 22. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás