Az Oracle automatizált biztonsági eszközöket nyújt felhős ügyfeleinek

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 30. 16:41

Az Oracle bejelentette új felhőbiztonsági szolgáltatásait, az Oracle Cloud Guard-ot és az Oracle Maximum Security Zones-t.  Ezzel az Oracle az egyetlen felhőszolgáltató, amely plusz költségek nélkül kínál beépített eszközöket ügyfeleinek a biztonsági kockázatok gyors és hatékony csökkentésére. 

A vállalatok minden eddiginél több üzletkritikus munkafolyamatot helyeznek át a felhőbe.  A felhő szolgáltatások terjedése új biztonsági “holttereket” hozott létre, melyek az elmúlt két évben több mint 200 biztonsági incidenst eredményeztek és több mint 30 milliárd adatrekord kiszivárgásáért voltak felelősek*. A Gartner előrejelzése szerint “2025-re a felhőbiztonsági incidensek 99%-a az ügyfelek hibájából fog származni”**.  A felhasználóknak és a rendszergazdáknak jobban meg kell ismerniük, hogyan működnek a felhőalapú biztonsági szolgáltatások, hogyan konfigurálhatják és tarthatják karban megfelelően a biztonsági beállításokat. 

 

Oracle Maximum Security Zones

Egyre gyakrabban találkozunk helytelen konfigurációk miatt kialakuló biztonsági incidensekkel.  Az Oracle Maximum Security Zones lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy érzékeny adataikat az Oracle felhőinfrastruktúráján belül egy előre meghatározott, nagyon szigorú biztonsági beállításokkal kialakított zónában helyezzék el. A szolgáltatás nem csak a biztonsági szabályokat sértő eseteket jelzi, de megakadályozza a biztonsági beállítások módosítását vagy olyan funkciók telepítését, amelyek nem felelnek meg a meghatározott követelményeknek. Ezzel elkerülhetők a hibás konfigurációkból eredő kockázatok és biztonsági rések.

 

Oracle Cloud Guard

Az Oracle felhő minden régiójában ingyenesen elérhető Oracle Cloud Guard összegyűjti az Oracle infrastruktúra szolgáltatások naplózott tevékenységeit, a fenyegetések szempontjából elemzi azokat és automatikus korrekciós intézkedéseket hoz, ha valamilyen problémát észlel.  Öntanuló gépi tanulási algoritmusokkal alkalmaz, amelynek segítségével képes észrevenni a  megszokott felhasználói tevékenységtől eltérő eseményeket illetve a konfiguráció szokatlan változásait.  Így például olyan támadások esetén is be tud avatkozni, amikor valós, de lopott jogosultsággal próbál valaki visszaélni. Ezzel az Oracle Cloud Guard az adminisztrátorok kezébe egy olyan keretrendszert ad, amellyel jelentősen csökkenthetik a reakcióidőt és teljes rálátást kapnak minden biztonságot fenyegető lépésre. 

 

“Ahogy az adatok egyre nagyobb része helyeződik át a felhőbe, a vállalatok olyan megoldást keresnek, ahol a biztonsági technológia a teljes hardware/szoftver készletben beépítve jelen van”, - mondta Jay Bretzmann, az IDC kiberbiztonsági kutatásának programigazgatója. “Az Oracle új felhőbiztonsági szolgáltatása szigorú biztonsági és megfelelőségi követelmények mentén segít automatizálni és egyszerűsíteni az olyan kritikus alkalmazások menedzsmentjét, amelyekről nemrég még kevesen gondolták, hogy valaha is elhagyják a céges adatközpontokat.”

 

Új beépített biztonsági szolgáltatások a gyakorlatban

Az Accenture a világ egyik legnagyobb tanácsadó vállalata, körülbelül 500 000 embert alkalmaz világszerte. “Az értékteremtéshez vezető út felgyorsítása a legfőbb fókuszterületünk, mely megvalósításában az Oracle technológia és az Oracle Cloud kulcsfontosságú szerepet játszik. Az Oracle Cloud Guard már az első pillanatban lenyűgözött minket, többek közt felépítése, könnyű használata és a lehetséges konfigurációs hibák azonnali jelzése miatt” - mondta Chris Pasternak, az Accenture ügyvezető igazgatója. “Nagyra értékeljük, hogy ez a szolgáltatás az Oracle Cloud Infrastructure beruházási költségein kívül nem jár további anyagi elköteleződéssel. Ez mind további alapot szolgál az ügyfeleimmel folytatott beszélgetéseimhez arról, hogy az Oracle felhőben hogyan jelenik meg az alapoktól a biztonság követelménye. Az Oracle Cloud Guard nagyszerű példája annak, hogy az Oracle hogyan viszi tovább ezt az örökséget.”

 

_______________

* “The State of DevSecOps Report - Summer 2020,” Accurics. https://www.accurics.com/news/press-release/accurics-devsecops-report-summer-2020/  

** Smarter With Gartner, “Is the Cloud Secure?” October 10, 2019. https://www.gartner.com/smarterwithgartner/is-the-cloud-secure/.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megnyílt a regisztráció az idei Smart Factory ConnAction ipar 4.0 konferenciára

Az ipar 4.0 témakörének egyik legjelentősebb hazai eseménye 2023. június 7-8-9. között várja az érdeklődőket Esztergomban.

2023. március 22. 21:23

Robbanás előtt a vállalati automatizáció

Az elmúlt években csúcsra pörgött a vállalati digitalizáció: 2022-ben 1,6 billió dollárt költöttek erre világszerte, 2026-ra pedig várhatóan meg is duplázódik ez az összeg. Ahogy a cégek a gazdasági és piaci kihívások közepette a költség- és erőforrásigények csökkentésének és az üzleti folyamatok optimalizálásának útjait keresik, egyre több területen kerül előtérbe a hiperautomatizáció. Ennek köszönhetően ugyanis az eddig időigényes, több kolléga közreműködését igénylő munkafolyamatok elvégzését a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a robotikai eszközeivel automatizálhatják. 

2023. március 22. 18:40

AI megoldás segítheti a vállalatokat dekarbonizációs céljaik megvalósításában

Egyre ambiciózusabb szén-dioxid-kibocsátáscsökkentési célokat fogalmaznak meg a vállalatok, azonban ahhoz, hogy érdemi lépéseket tegyenek a nettó zéró kibocsátás felé, precíz adatszolgáltatásra van szükségük: a mesterséges intelligencián alapuló megoldások már erre is megoldást nyújthatnak.  

2023. március 22. 10:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48