Újabb nemzetközi rangsorban képviseli Magyarországot a Corvinus Egyetem

forrás: Prím Online, 2020. november 5. 12:13

A THE szakterületi listáján összesen 729 felsőoktatási intézmény szerepel a világ minden tájáról. A magyarországi intézmények közül egyedül a Corvinus Egyetem található meg a gazdasági és üzleti rangsorban. A szakértők a rangsorok összeállításában hasonló módszereket alkalmaztak, mint az egyetemi világranglista esetében. A lista készítői az oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció alapján mérték az intézmények teljesítményét, de nézték a tanárok és diákok, a külföldi hallgatók és a férfi-női arányokat is.

A Times Higher Education rangsora előtt nem sokkal egy másik brit rangsor sorolta top százba a Corvinus egyik mesterképzését. A Financial Times legjobb menedzsment képzéseket listázó nemzetközi listájára 2020-ban került fel az egyetem Vezetés és szervezés mesterszakja, mégpedig a globálisan legjobb 100 üzleti iskola közé. A rangos helyezéssel a Corvinus mesterképzése nemcsak itthon számít egyedülálló programnak, hanem nemzetközi viszonylatban is kiemelkedik.

 

A Financial Times felmérése szerint a Corvinus Vezetés és szervezés mesterszakján lediplomázott hallgatók átlagfizetése három évvel a végzésük után bruttó 600.000 forint, amely a Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai szerint másfélszer magasabb az ugyanezt a mesterképzést más hazai egyetemen elvégzettek átlagfizetésénél. A rangsor arra is kitér, hogy a Corvinus mesterszakán végzettek 96 százaléka három hónapon belül elhelyezkedik a munkaerőpiacon.

 

A Corvinus mesterképzésekért felelős dékánja, Habis Helga szerint a mesterképzésbe fektetett két év többszörösen megtérül: „Kutatások bizonyítják, hogy a mesterszakos diploma megszerzése után magasabb kezdőfizetésre és folyamatosan növekvő bérekre számíthatnak a corvinusos hallgatók a munkaerőpiacon. 7-7,5 év távlatában pedig átlagosan akár 60 százalékkal is magasabb lehet a BCE-n végzettek jövedelme. Ráadásul a Corvinus mesterszakjain lediplomázott hallgatók könnyebben és gyorsabban találhatnak maguknak munkát, mint az alapszakot végzett diákok.” – hangsúlyozta a dékán.

 

A Corvinus kiváló mesterképzéseire keresztfélévben is lehet jelentkezni. Azok, akik 2021. februárjától a Corvinuson szeretnének tanulni, november 15-ig adhatják le jelentkezésüket a meghirdetett mesterszakokra. A jelentkezés módjáról és a felvételiről itt található bővebb információ. 

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kitárja kapuit az ELTE Informatikai Kar

December 3-án a felvételi döntés előtt álló középiskolások illetve az informatika területén továbbtanulni szándékozók az ELTE Informatikai Kar Nyílt napján tájékozódhatnak a választható képzésekről, az ipari együttműködő partnerekről, kutatásokról, az ösztöndíj-lehetőségekről, megismerkedhetnek az oktatókkal, érdekes előadásokon vehetnek részt, illetve bepillanthatnak a hallgatói élet kulisszái mögé.

2020. november 30. 19:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét lehet pályázni a Magyar Innovációs Nagydíjra

2020. december 1. 14:57

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52
online sportfogadás