Újabb nemzetközi rangsorban képviseli Magyarországot a Corvinus Egyetem

forrás: Prím Online, 2020. november 5. 12:13

A THE szakterületi listáján összesen 729 felsőoktatási intézmény szerepel a világ minden tájáról. A magyarországi intézmények közül egyedül a Corvinus Egyetem található meg a gazdasági és üzleti rangsorban. A szakértők a rangsorok összeállításában hasonló módszereket alkalmaztak, mint az egyetemi világranglista esetében. A lista készítői az oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció alapján mérték az intézmények teljesítményét, de nézték a tanárok és diákok, a külföldi hallgatók és a férfi-női arányokat is.

A Times Higher Education rangsora előtt nem sokkal egy másik brit rangsor sorolta top százba a Corvinus egyik mesterképzését. A Financial Times legjobb menedzsment képzéseket listázó nemzetközi listájára 2020-ban került fel az egyetem Vezetés és szervezés mesterszakja, mégpedig a globálisan legjobb 100 üzleti iskola közé. A rangos helyezéssel a Corvinus mesterképzése nemcsak itthon számít egyedülálló programnak, hanem nemzetközi viszonylatban is kiemelkedik.

 

A Financial Times felmérése szerint a Corvinus Vezetés és szervezés mesterszakján lediplomázott hallgatók átlagfizetése három évvel a végzésük után bruttó 600.000 forint, amely a Diplomás Pályakövetési Rendszer adatai szerint másfélszer magasabb az ugyanezt a mesterképzést más hazai egyetemen elvégzettek átlagfizetésénél. A rangsor arra is kitér, hogy a Corvinus mesterszakán végzettek 96 százaléka három hónapon belül elhelyezkedik a munkaerőpiacon.

 

A Corvinus mesterképzésekért felelős dékánja, Habis Helga szerint a mesterképzésbe fektetett két év többszörösen megtérül: „Kutatások bizonyítják, hogy a mesterszakos diploma megszerzése után magasabb kezdőfizetésre és folyamatosan növekvő bérekre számíthatnak a corvinusos hallgatók a munkaerőpiacon. 7-7,5 év távlatában pedig átlagosan akár 60 százalékkal is magasabb lehet a BCE-n végzettek jövedelme. Ráadásul a Corvinus mesterszakjain lediplomázott hallgatók könnyebben és gyorsabban találhatnak maguknak munkát, mint az alapszakot végzett diákok.” – hangsúlyozta a dékán.

 

A Corvinus kiváló mesterképzéseire keresztfélévben is lehet jelentkezni. Azok, akik 2021. februárjától a Corvinuson szeretnének tanulni, november 15-ig adhatják le jelentkezésüket a meghirdetett mesterszakokra. A jelentkezés módjáról és a felvételiről itt található bővebb információ. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05