A MOL Csoport és az ABB hároméves együttműködési projektet indított el

forrás: Prím Online, 2020. november 9. 19:54

Az ABB nyerte el azt a szerződést, mely a gondolkodásmód megváltoztatásán, a folyamatok és szoftverek egységesítésén, valamint annak biztosításán keresztül hivatott javítani a downstream eszközök integritását a MOL Csoporton belül, hogy az integritásmenedzsment középpontjában a célnak leginkább megfelelő berendezések állnak. A MOL Csoport magyarországi, szlovákiai és horvátországi downstream termelőüzemeit átfogó projekt olyan egységesen megvalósított eszközintegritási eljárások kialakítását tűzte ki célul, amelyek egyszerre növelik a termelés hatékonyságát, javítják a munkavégzés biztonságát és csökkentik a kockázatokat.

A technológiai és a folyamatadatokban rejlő lehetőségek kiaknázásával az ABB a Metegrity Visions-zel együttműködve integrált közös digitális platformot hoz létre a Dunai Finomító, a Slovnaft, a MOL petrolkémiai üzemei és az INA vegyipari üzemegysége számára. Az új megoldás az ABB által bevezetett továbbfejlesztett integritásmenedzsment eljárások alkalmazásával magasabb szintre emeli az eszközök kockázatelemzését, mégpedig elsősorban azzal a céllal, hogy számottevően csökkentse a nem tervezett leállások, kiesések időtartamát és a karbantartás költségeit. 

 

 

Becslések szerint azzal, hogy a MOL az összes statikus berendezését eszközintegritás-menedzsment (AIM) eljárásokkal, folyamatokkal és rendszerekkel végzett ellenőrzésnek veti alá, annyival képes fokozni a berendezések rendelkezésre állását, illetve csökkenteni a nagyleállások időtartamát (TAR), hogy downstream eszközein éves szinten kb. 10 millió euró értékben realizálhat termelésfejlesztésből adódó többleteredményeket.

 

„Eszközeink biztonsága és megbízhatósága a MOL downstream termelési folyamatain belül a legmagasabb prioritást élvezi. Annak érdekében, hogy fenntartsuk az értékteremtés folyamatosságát és munkatársaink, illetve a bennünket körülvevő tágabb közösségek biztonságára összpontosítsunk, minden erőnkkel az olyan csoportszintű programok megvalósításán és előmozdításán dolgozunk, mint az AIM. Teljes mértékben megbízunk az ABB projekt csoportjának professzionalizmusában és szakértelmében, valamint saját munkatársainknak a projekt sikeres megvalósítása iránti elkötelezettségében” – mondta Huff Zsolt, a MOL Csoport Downstream alelnöke.

 

Zied Ouertani, az ABB Energy Industries globális technológiai igazgatója erről a következőket mondta: „Az AIM bevezetése növelni fogja a hatékonyságot és az átláthatóságot, meghatározza, hogy melyek a kritikus eszközök, továbbá a biztonság és a termelés tekintetében az ellenőrzéseket és a kockázatok csökkentését állítja előtérbe. Ez lehetővé teszi a MOL számára, hogy eszközintegritás-beruházási döntéseit a berendezések pillanatnyi állapotára alapozva reaktív karbantartásról proaktív karbantartásra álljon át.”

 

 

Az új projekt a MOL Csoport és az ABB hosszú távú együttműködésén alapul. Az ABB munkacsoportja az elmúlt két évben szorosan együttműködött a MOL szakembereivel egyfajta üzleti konstrukció és a megfelelő megoldás kidolgozásában. 

 

Gondosan összeválogatott munkacsoport biztosítja a projekt három jól elkülöníthető szakaszban történő megvalósítását, melynek központi célkitűzése a tudás átadása, valamint a MOL munkavállalóinak elméleti felkészítése az új szoftverek használatára úgy, hogy 2023-ra önállóan legyenek képesek elvégezni minden feladatot.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB E-mobility megnyitotta eddigi legnagyobb DC villámtöltőket gyártó üzemét

Az ABB E-mobility a toscanai Valdarnóban megnyitotta a vállalat eddigi legnagyobb, DC villámtöltőket gyártó üzemét, az E-mobility Centre of Excellence-t, s ezzel megerősítette globális vezető pozícióját az elektromos járművek (EV-k) töltési megoldásai terén.  

2022. július 4. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24