Minden, amit tudni érdemes az inverteres klímaberendezésekről

forrás: Prím Online, 2020. november 16. 15:12

A klíma több okból is egyre elterjedtebb magyar háztartásokban is. Egyrészről a kényelmi eszközök az életszínvonal és a technikai fejlődés általános növekedésével egyre népszerűbbek és megfizethetőbbek az átlagembernek. Másrészről az életvitelünk egyre inkább megköveteli az otthoni komfortot (gondolunk itt pl. a home office modern intézményére). Míg harmadrészről a környezetváltozás egyre szélsőségesebb időjárási körülményekkel lephet meg minket a jelenben és a közeljövőben is.

Mi az inverteres klímarendszer?

 

Attól azonban, hogy használói vagyunk a legújabb tecnikáknak, még nem jelenti azt, hogy akár a legalapvetőbb kifejezések jelentésével is tisztában vagyunk. Nincs ez másképp az inverteres klímaberendezés esetében sem. Ez a split klímák (értsd: amelyek külön beltéri és kültéri egységgel is rendelkeznek) egyik típusa, amely folyamatosan szabályozza a hőmérsékletet, így nem ki-be kapcsol, mint a régebbi típusok, hanem mindig olyan teljesítményen üzemel, amelyre szükség van.

 

Miért hasznos az inverter?

 

A régi típusú, hagyományosan működő légkondicionálók kompresszora ki-be kapcsolódik, ahogy eléri a kívánt hőmérsékletet, amely szükségtelen zajjal, egyenetlenül erős levegőfújással, majd kikapcsolódással jár. Emellett a pénztárcánk sem jár jól ezzel a kezdetlegesebb technológiával: mivel minden egyes bekapcsolás azzal jár, hogy a kompresszor teljes gőzzel bekapcsol, ez magas villanyszámlát eredményez. Nem véletlen, hogy a hatályos Európai Uniós előírások szerint új készülék csak inverteres lehet.

 

Akár új klíma beszereléséről van szó, akár javításról vagy karbantartásról, mindenképp bízzuk egy profi csapatra a munkálatok elvégzését. A nagy tapasztalattal rendelkező Klímatechnika.hu telepítéssel, tisztítással, szereléssel is foglalkozik, forgalmaz hűtő-fűtő klímákat, és ingyenes felmérést vállal Budapesten és környékén (Dunaharaszti, Szigetszentmiklós, Halásztelek, Felsőpakony, stb.).

 

Mi az inverter pontosan?

 

Bár egy alapvető képet kaphattunk arról, milyen az inverteres klímaberendezés, nem magyaráztuk még el az inverter jelentését. Ez egy teljesítményszabályozó, amely azt teszi lehetővé, hogy a klímánk bármilyen fordulatszámon tudjon működni. Így a fűtő- vagy hűtőteljesítmény a külvilág körülményeihez igazodik, azoknak megfelelően automatikusan tud változni. Általában a kezdeti fázisban nagyobb fordulatszámon áll neki a hűtésnek a processzor, majd a megfelelő (beállított) hőmérséklet elérése után lelassul és alacsonyabb fordulatszámon szinten tartja a kívánt hőfokot. Így nincsenek nagy kezdeti áramlökések, amelyek megterhelnék az elektromos hálózatunkat, és a villanyszámlánkon is meg fog látszani a különbség: 30-40%-kal kevesebbet fogyaszt egy inverteres készülék egy hagyományosnál.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elektromosautó-töltők legfontosabb tulajdonságai

Míg mindössze néhány éve az elektromos autó inkább sci-fi volt, mint valóság, az utóbbi években egyre több zöld rendszámú autót látunk az utakon. Igaz, ennek a magyar szabályozás is az oka, amely “éppcsak” hibrid autóknak is engedélyezi ennek a használatát.

2021. január 19. 09:32

Mérjünk rendszeresen véroxigént!

Manapság nagyon sokszor hallhatjuk a fogalmat, hogy bizonyos esetekben mérni kell a vérünk oxigénszintjét. De vajon ez miért fontos, és mit állapíthatunk meg belőle? Mai cikkünkből kiderül, hogy mit kell tudni a véroxigén méréséről. 

2021. január 19. 09:21

Az ujjunk mindig változik, hogy lesz így karikagyűrűnk?

Az ujjunk mérete közel sem állandó, így nem meglepő, hogy a karikagyűrű, ami egyik nap jó és tökéletesen passzol, az a másikon lecsúszik vagy épp ellenkezőleg, meg se indul lefelé. De vajon hol a titok nyitja, amiért mindezek a jelenségek bekövetkeznek?

2021. január 18. 08:46

Kinek éri meg 2021-től a kata?

A 2021. január 1-jén bevezetett szabályok miatt jó néhány kisadózónak más adózási forma után kell néznie. Melyek ezek az új szabályok? Kinek lesz jó idén is a kata? Akinek már nem jó, milyen adózási formák közül választhat? Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

2021. január 14. 15:03

Megbízható szervizet keres edzőtermi és fitnessgépeinek? Akkor ne görgessen tovább!

Valljuk be, egy fitnessterem üzemeltetése nem egyszerű feladat. Számos nagyobb vállalat vagy kisebb vállalkozó kezdett már neki és bukott bele, hiszen nem számolt számos olyan buktatóval, amelyek az edzőterem végét jelenthetik. Nem csak a terem megfelelő marketingjén és az edzeni vágyók odacsábításán van a legnagyobb hangsúly, hanem a megfelelő és minőségi gépek beszerzésén egyaránt. 

2021. január 14. 14:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás