Karácsonyi ajándékötletek a Mio-tól

forrás: Prím Online, 2020. november 18. 12:27

Közeleg az év egyik legszebb, legmeghittebb, ugyanakkor talán legstresszesebb időszaka. A karácsony ünnepi hangulatát gyakran beárnyékolja az ajándékvásárlással járó feszültség. “Mit, mikor, hol? Tetszeni fog neki? Szüksége van rá?” Érdemes törekedni a praktikusságra, ezért a világ vezető menetrögzítő kamera márkája, a Mio ajándéktippjeivel most abban segítünk, hogy szeretteidet biztonságban tudhasd az új évben.

Megbízható útitárs a szülőknek

Észrevetted már, hogy a szülők többsége ugyanazt kéri karácsonyra? „Semmit, csak legyünk együtt.” Az biztos, hogy nincs is szebb egy közös ünnepi vacsoránál, de ha mégis valami kézzelfogható ajándékkal szeretnéd meglepni őket, akkor hadd segítsünk. A Mio fedélzeti kamerái számos funkcióval járulnak hozzá a sofőr és utastársai biztonságának megőrzéséhez. 

A szinte minden MiVue modellben megtalálható fáradtság-figyelmeztetőn (FA) kívül több technológiai megoldás is segít a balesetek megelőzésében. A MiVue 733 WIFI ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszerének (FCWS) köszönhetően például biztosan betartjuk a megfelelő követési távolságot, míg a MiVue 798 Dual fedélzeti kamerák Stop and Go jelzőrendszerrel lettek ellátva, ami a reakcióidőt támogatja. 

A MiVue eszközökre a baj megtörténte után is számíthatunk, hiszen a beépített gyorsulásérzékelő eltárolja a kiváló képminőségű felvételeket, amiken a GPS nyomkövető rögzíti a hely és a sebesség adatokat, így mindig pontos információink lesznek a történtekről.

 

Vagány akciókamera a testvérednek

Mivel lephetnéd meg a testvéredet, akinek állandó kiegészítője a bukósisak? Arra már biztosan gondoltál, hogy „valamilyen motoros kütyüvel”, laikusként azonban nehéz kitalálni, hogy mire lehet igazán szükségük a száguldás szerelmeseinek. Az élet motoron egy izgalmakkal teli utazás, ám cseppet sem veszélytelen, így egy motoros akciókamera több szempontból is telitalálat lehet.

 

A Sony csúcsminőségű STARVIS szenzorával felszerelt MiVue M760D első és hátsó kamerája is Full HD 1080p /30 fps felvételt készít, hogy minden részletet rögzítsen, és minden felvétel tiszta és egyértelmű legyen. Ez két szempontból is rendkívül hasznos: egyrészt megörökíti a gyönyörű tájakat és látnivalókat, másrészt baleset esetén szemtanúként szolgál. 

Hirtelen zivatar esetén sincs ok az aggodalomra és a kapkodásra, hiszen az első és a hátsó egység is IP67 vízállósági fokozattal rendelkezik.

 

Modern navigáció a barátoknak

Végül, mivel lephetnéd meg azt a barátodat, aki legszívesebben minden szabad percét a szabadban töltené? A Mio a túrarajongókról sem feledkezett meg, akár két keréken, akár két lábon szeretnék teljesíteni az útvonalat... Bizony, a legújabb Mio Cyclo Discover Plus kerékpáros- és sétaútvonalak esetében is hű társ lesz. 

 

 

A teljes Európa térképpel felszerelt eszköz nem csupán a felkészülés és útvonaltervezés során nyújt kiemelkedő segítséget, különleges funkciói az út alatt is hasznosak lesznek. A biciklis POI-k listája például megmutatja, hol van a legközelebbi elsősegélynyújtó hely, bolt vagy bicikliszerviz. 

 

A Never Miss segítségével útközben rögzíthetőek a látványosságok, de a mások által létrehozott jegyzetek is elérhetőek az adott Never Miss ponthoz tartozó QR kód segítségével. A kalandoroknak bátran ajánljuk a Surprise Me funkciót, ami az úticél, az idő és a távolság alapján három meglepetés útvonalat fog felajánlani.

 

A készülékkel vészhelyzet esetén a segítség is adott, hiszen a Hol vagyok? funkció megmutatja a pozíciót a hozzá tartozó hosszúsági és szélességi fokokkal együtt.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Galaxy Buds2 Pro fejlesztéssel támogatja a hallási nehézséggel élőket a Samsung

A Digitális Akadálymentesség Világnapja alkalmából a Samsung elkötelezte magát amellett, hogy a Galaxy Buds2 Pron elérhető, továbbfejlesztett Környezeti Hang funkció segítségével a nagyothallók számára is élvezhetővé tegye az őket körülvevő világ hangjait. Akár zenehallgatásról van szó, akár a környezetre kívánunk hangolódni – vagy épp kizárni azt –, az eszköz igényre szabottan kínálja a kiváló hangzást. 

2023. május 26. 11:24

CES 2023,2024 és a többi: innováció egész évben

Messziről indítja gondolatait amerikai tudósítónk, Laszlo Horvath, aki még nem írta ki magából az év elejei CES-élményeket, amiket a folyamatosan érkező hírlevelek is folyamatosan frissítenek. A sivatagi eső vagy a nyárson körbekínált hús mind elvezetnek a technológiához, ami a egyrészt a CES-nek központi témája, másrészt (s egyben) a környezete is. Az írás hosszú, javasoljuk olvasóinknak döljenek hátra, és élvezzék! 

2023. május 22. 22:25

Kiváló minőségű RGB-s gamer mikrofon a The G-Labtól

The G-Lab kiváló minőségű RGB-s mikrofonja, a K-Mic Natrium már elérhető Magyarországon. A mikrofon ideális választás játékhoz, streaminghez és podcastok készítésehez egyaránt. Az RGB világítás testre szabható, így könnyedén kedved szerint állíthatod a fényeket.

2023. május 21. 13:27

Precíziós ipari robottal és okosszemüveggel tarolt az Epson a legrangosabb dizájnversenyen

Az Epson öt tintasugaras nyomtató modellje, egy ipari robotja, egy projektora és egy ipari alkalmazásokhoz tervezett okosszemüvegmodellje is Red Dot-díjat kapott a nemzetközi dizájn legnagyobb seregszemléjén. A Red Dot: Production Design 2023-on az Epson immár negyedszer érdemelte ki a Best of the Best díjat, ezúttal egy kompakt fotónyomtatóval.

2023. május 21. 11:50

Íme a különböző parkolási üzemmódok előnyei!

Találtál már karcolást, kisebb horpadást vagy komolyabb sérülést a parkoló autódon? Valószínűleg most sokan igennel válaszolnak. Sajnos az őrzött parkoló sem jelent garanciát, hiszen itt is bármi megtörténhet. Nem láthatod előre a kellemetlenségeket, amit azonban tehetsz, hogy beszerelsz az autódba egy parkolási üzemmódra képes fedélzeti kamerát, hogy bármikor rekonstruálni tudd a történteket.

2023. május 20. 15:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01