Naponta 10-15 ezer mintavételt koordinál az új covid-irányítási központ

forrás: Prím Online, 2020. november 24. 10:57

Mintegy száz munkaállomást biztosító új covid-irányítási központ kezdte meg munkáját Budapesten. Az Országos Mentőszolgálat önkéntesekkel bővített mintavétel-szervező csapata pénteken költözött be abba a központba, amelyet a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország szerelt fel és bocsátott a mentőszolgálat rendelkezésére a veszélyhelyzet lezárultáig.

A koronavírus második hullámában folyamatosan nő a mintavételi megrendelések száma, ma már napi 10-15 ezer ilyen feladatot kap az Országos Mentőszolgálat. A háziorvosok elektronikus felületen vagy telefonon is kérhetik pácienseik hivatalos PCR tesztelését, amelyet a hivatásos és önkéntes szervezők csapata fogad és készít elő. A covid-irányításban dolgozók feladata a logisztikán túl a tesztelésre várakozók tájékoztatása az időpontról, a szükséges felkészülésről és arról, hogy mi történik a levett mintával, honnan és mikor kapnak további információt.

 

Sürgősségi és életmentő feladatain túl a mentőszolgálat kiemelt feladata a háziorvosok által elrendelt járványügyi mintavételek megszervezése és lebonyolítása, ami komoly kihívást jelent, de ehhez számos segítséget kapunk mind intézményi mind vállalati oldalról. A most kialakított covid-irányítási központban mintegy 50 koordinátor kezdte meg munkáját a múlt héten, számukat szükség szerint növeljük. Az összehangolt munkában jelentős segítség a Magyar Telekom és a T-Systems felajánlása – mondta el Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

 

Az infokommunikáció szerepe most az élet minden területén felértékelődik, az ezen a területen kiemelkedő vállalatok felelőssége, hogy felismerjék és cselekedjenek amikor erre lehetőségük nyílik – hangsúlyozta Gonda Gábor, a T-Systems Magyarország vezérigazgatója. Az Országos Mentőszolgálat megkeresésére a T-Systems Magyarország és a Magyar Telekom néhány nap alatt felkészítette a csoport Dob utcai ingatlanának két emeletét és mintegy 100 munkaállomást alakított ki asztali telefonnal, asztali számítógéppel és monitorral, valamint a feladat ellátásához szükséges szoftverekkel. Az irodák biztonságos használatára is figyelemmel a munkaállomások megfelelő távolságra vannak egymástól és a covid-irányításban dolgozók számára a fertőtlenítőszereket és a maszkokat is biztosítják.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Intelligens navigáció és vezeték nélküli töltés mini-holdrobotok számára

A robotoknak energiára van szükségük, még a Holdon is. Az elektromos áramot általában fedélzeti napelemekből nyerik, ám a kisebb méretű robotoknak kiegészítő áramforrásra is szükségük van. Ehhez két új technológiát – a vezeték nélküli töltést és az intelligens önálló navigációt – kombinálják a kutatók. A kisméretű robotokat úgy szerelik fel és tanítják be, hogy kiszámíthatatlan körülmények között is eljussanak a vezeték nélküli dokkolóállomásukhoz. Mindezt olyan környezetben, ahol a GPS technológia nem alkalmazható.

2021. január 19. 14:11

Új európai online piactér indult

A koronavírus-járvány rengeteg vállalatnak felnyitotta a szemét azzal kapcsolatban, hogy érdemes visszatérni s közelebbi, hazai vagy kontinensen belüli terméket vásárolni. Az európai piacon hatalmas még a fejlődési potenciál, ugyanis a kis- és középvállalkozások számtalanszor botlanak nyelvi nehézségekbe, ami gátat is vethet az együttműködéseknek. Ennek a problémának a megoldására is lehetőséget fog adni egy közelmúltban indult európai online piactér, ahol minden korábbinál egyszerűbben egymásra találhatnak a vállalatok. Az egyelőre lengyel-magyar-angol viszonylatban elérhető fejlesztést hamarosan kilenc országra terjesztik ki.

2021. január 19. 12:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás