XPLORA eSIM okosóra megoldás gyermekeknek

forrás: Prím Online, 2020. november 25. 14:56

Az első út egyedül, mégis szülői felügyelettel és az első önálló lépések a digitális világban – mindezt együtt nyújtja a Telekom kínálatában elérhető XPLORA okosóra. Hanghívás, illetve fogadás, GPS-nyomkövetés egy okostelefonos alkalmazás és egy vagány, kamerás okosóra segítségével, hogy a szülők jogos biztonságigénye ne korlátozza a gyerekeket a világ felfedezésében, valamint az élmények megosztásában.  

Az első alkalom, amikor a gyermekünk egyedül indul(t) az iskolába, az üzletbe vagy a játszótérre – aki szülőként már átélte, mindig emlékezni fog rá; aki még előtte áll, az bizonyára tart tőle, és készül rá. A világ izgalmas, de nem veszélytelen, a technológia azonban képes rá, hogy a kockázatokat csökkentse, és hogy a gyerekeket mindenhová elkísérhesse a szülői figyelem. Az észrevétlen gondoskodás új, digitális eszköze a XPLORA okosóra a Telekomtól. Külsőre érintő kijelzős, trendi karóra, műszaki tartalmát tekintve azonban ennél sokkal több: egyesíti az okosórák, a mobiltelefonok, a navigációs eszközök és a fitneszkarkötők legfontosabb tulajdonságait. 

Az XPLORA beágyazott SIM-kártyájának (eSIM) köszönhetően megbízhatóan, technikai nehézségek nélkül csatlakozik a mobilhálózatra. A telefon-képességekkel rendelkező gyerek okosóra a kapcsolattartásban is segít: az XPLORA X5 Play eSIM hívások indítására és fogadására, hangüzenetek, képek, videók küldésére is alkalmas, ám csak korlátozott körben, a szülő által előre beállított számokra, illetve számokról. Ezzel úgy növeli a gyerek önállóságát – bevezetve őt a digitalizáció első, mobilhasználat előtti szintjére –, és úgy segíti az élmények átélésében, megosztásában, hogy közben a háttérben zajló szülői felügyeletnek hála a biztonság is mindvégig megmarad. Az azonnali segítség funkció pedig a váratlan szituációk megoldását és a vészhelyzetek elhárítását is lehetővé teszi: az SOS-gomb megnyomásával két, előre megadott telefonszámot hív fel. Az óra GPS modulja a navigációs műholdak jeleit fogadja –a szülők egy okostelefonra telepített alkalmazásban a bázisállomás-adatoknak, WiFi hálózatoknak, valamint a műholdjeleknek köszönhetően folyamatosan nyomon tudják követni, hogy hol van, merre jár a gyermekük.  Az XPLORA X5 Play órához ajánlott Gyerekóra 2020 díjcsomaggal, mindez nem csak idehaza, hanem – roaming helyzetben – külföldön is elérhető.

Az alkalmazásban lehetőség van biztonsági zónák beállítására: ha az órát viselő gyerek be- vagy kilép a zónahatáron, a készülék automatikusan üzenetet küld a szülő telefonjára. Az önfeledt játék, kirándulás, sőt a kalandozás sem jelenthet akadályt, mert az óra por- és vízálló. 

 

Az óra akkumulátora akár 36 órán át biztosítja az energiaellátást. Lépésszámlálója az egészség, a sport és a versengés terén ad új impulzusokat a világ felfedezéséhez. Az Iskola mód bekapcsolásával az órára érkező telefonhívások tiltásra kerülnek, nem tereli el a figyelmet a tanóra, vagy az otthoni tanulás közben. 

 

Az XPLORA gyerekóra még nem telefon -de már majdnem az-, használatához eSIM-es mobil előfizetés szükséges. A Telekom kifejezetten ehhez a megoldáshoz fejlesztette ki új Gyerekóra díjcsomagját. A megoldás kedvezményes díja a promóció ideje alatt 3 980 Ft/hó, ami a készülékrészletét és a díjcsomag havi díját is tartalmazza*, ezzel is segítve a szülőket, hogy a távolból is mindig karnyújtásnyira tudhassák azokat, akik a legfontosabbak számukra. 

 

________________ 

* 0 Ft kezdőrészlettel; készülék részlet + Gyerekóra 2020 díjcsomag2 év hűséggel, 22 havi részletfizetéssel. 23 hónaptól 2 490 Ft/hó. A promóciós ajánlat visszavonásig vagy a készlet erejéig érvényes.

Kulcsszavak: Telekom XPLORA okosóra

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hegymászók Casio G-Shock karórákkal mentek a világ egyik legmagasabb hegyére

Klein Dávid és Suhajda Szilárd az idei évben a világ hetedik legmagasabb hegyének, a Dhaulagirinek a csúcsmászását tűzték ki célul. A 8167 méter magas hegy Nepál középső, északi részén fekszik a Himalájában. A két magyar hegymászó ezúttal is két darab Casio G-Shock Rangeman típusú karórával vágott neki az expedíciónak. A csúcs meghódítása végül nem sikerült a kíméletlen időjárási körülmények miatt. „Az órák elválaszthatatlan társaink voltak a hajnali ébresztőtől, a nehezen megszerzett métereken át a tábor azonosításáig, elfoglalásáig, megjelöléséig” – jegyezte meg Suhajda Szilárd. 

2021. október 14. 15:38

Egyedi módon mutatják be a Samsung innovatív ökoszisztémáját

A Samsung Life Unstoppable 2021 online esemény idei, egyedi és szórakoztató kisfilmjével, amely a Meglepetések házában vezeti körbe a nézőket, új szintre emeli a virtuális bemutatókat. A Life Unstoppable sorozat 2021-es része a történetmesélés új korszakát hozza el, melynek minden részébe beleszövi a Samsung innovatív ökoszisztémáját. 

2021. október 13. 15:40

Okosszemüveget dobott piacra a Facebook és a Ray-Ban

Fotót készít, videózni képes, podcastot hallgathatunk vele, és még mobilhívásainkat is fogadhatjuk. Itt az első, hétköznapi kinézetű okosszemüveg.

2021. október 12. 20:07

A Sony új funkciókkal bővíti BRAVIA XR televízióit

A Sony elindítja „Perfect for PlayStation5” kampányát azon BRAVIA XR tévékészülékeknél, amelyeket kifejezetten úgy terveztek, hogy tökéletesen működjenek a PlayStation 5 (PS5) játékkonzol rendszerével, fantasztikus játékélményt nyújtsanak, magával ragadó képpel és hangzással.

2021. október 10. 14:32

Így előzhetőek meg a vadbalesetek

Életében legalább egyszer minden ember veszélyes helyzetbe kerül egy, az autó elé kiugró vad miatt, minden harmadik sofőr pedig már az összeütközést sem tudja elkerülni. A totálkárosra tört autó mellett rosszabb esetben személyi sérülés, vagy halálos baleset is lehet a váratlan találkozásból.

2021. október 8. 18:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20