Hogyan triplázhatják meg mobil robotok egy feldolgozó vállalat termelékenységét?

forrás: Prím Online, 2020. december 4. 15:32

Az automatizálás egyre nagyobb lendülete az FMCG szektort is elérte. A modern gyártóvállalatok élnek a digitális átalakulás által kínált lehetőségekkel, hogy ezzel lean gyártást érjenek el, kihasználva a növekedés kulcsfontosságú mozgatórugói, az automatizálás és a mesterséges intelligencia által nyújtott előnyöket. A gyógynövények feldolgozásával foglalkozó Infinitus az automatizálásnak köszönhetően tett szert versenyelőnyre: autonóm mobil robotokkal (AMR-ekkel) sikerült megtripláznia a termelékenységét.

Annak érdekében, hogy a lehető legmagasabb minőséget nyújtsa az egyre inkább az automatizálás által dominált iparágban, a kínai gyógynövény-kiegészítők kutatásával és fejlesztésével, valamint feldolgozásával foglalkozó Infinitus Company Ltd. a belső logisztika hatékonyságát nevezte meg a fejlődés legfontosabb mozgatórugójának. Ennek eredményeképpen a vállalat három, a legmodernebb technológiát alkalmazó autonóm mobil robotot (AMR-t) (a Mobile Industrial Robots MiR200 modelljeit) telepített a kanalas orvosságokat gyártó (Jiangmen-i) üzemébe. 

 

 

A szóban forgó, működését 2005-ben megkezdő üzem idővel a konkurencia mögött találta magát, mivel a gyártóberendezésük már több, mint tíz éve használatban volt. A területet elérő ipari korszerűsítési hullám következtében az Infinitus kiemelt fontosságúvá tette a belső logisztikai folyamatok automatizálását annak érdekében, hogy kiküszöbölje a gyártás során előforduló torlódásokat és a munkaerő pazarlását. Zhou Zhaowei, az Infinitus Xinhui-ban létesített gyártóközpontjának igazgatója szerint a gyártósoraikban alkalmazott AMR-technológia magasabb színvonalat képvisel az automata vezérelt járművek (AGV-k) technológiájával szemben. Kiváló rugalmasságuknak, költséghatékonyságuknak, termelékenységüknek és egyedülálló vonzerejüknek köszönhetően az autonóm mobil robotok minden eddiginél gyorsabban teszik lehetővé az Infinitus számára, hogy tovább haladhassanak a vállalat automatizálásával. Mivel az AMR-ek már bevált és biztonságos megoldást jelentenek, csökkenhetik a gyártás szűk keresztmetszeteit és a késedelmeket, valamint a gyártóvállalatok legyőzhetik a munkaerőhiány okozta problémákat annak köszönhetően, hogy szakképzett alkalmazottaik értéknövelő, összetettebb feladatokkal foglalkozhatnak.

 

 

Az Infinitus üzemének termelésében jelentős javulás mutatkozott a modernizált berendezés és a MiR robotok telepítését követően, Zhou Zhaowei elmondása szerint "A jelenlegi termelési szintjük 3,5-szer magasabb, mint korábban." 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hamarosan a bankok működését is segítheti az Ecomate app

Hamarosan a bankok is bevezethetik az ff.next Ecomate alkalmazását, amely a piacon egyedülálló módon ötvözi a pénzügyi edukációt és környezeti tudatosságra nevelést. Az Ecomate tavaly októberben elnyerte a Vodafone Digitális Díj Bolygónk és Fenntarthatóság kategóriájának megosztott első helyezését, a zöld banki alkalmazás fejlesztése azóta pedig jelentősen felgyorsult. 

2021. március 1. 12:01

Műszaki-informatikai fejlesztés Szombathelyen

Az ELTE „EFOP-3.6.1-16-2016-00023 azonosító számú, Kutatás-fejlesztési tevékenység megvalósítása az Eötvös Loránd Tudományegyetem szombathelyi kampuszán" projektje az informatikai és a természettudományi területeken az ELTE budapesti és szombathelyi adottságainak, erőforrásainak, kapacitásainak és lehetőségeinek figyelembe vételével – minden ottani előzmény nélkül  – létrehozott és beindított egy jelentős kutatás-fejlesztési és oktatási fejlesztést Szombathelyen.

2021. március 1. 10:53

Egyre több e-autót használnak a magyarok

Az egyik legmodernebb és leginnovatívabb elektromos autó, a Volkswagen ID.3 is bekerült az E.ON Hungária Csoport e-flottájába, jelentette be közös sajtótájékoztatón az energiavállalat, a Porsche Hungaria és Mercarius Flottakezelő. Az e-mobilitásban aktív vállalatok vezetői arra számítanak, hogy az elektromos autók térnyerése az idén is folytatódik.

2021. március 1. 09:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Idén 20 éves az Adverticum

2021. február 8. 14:49

Kinőtte a határokat a Codecool

2021. február 1. 14:47

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55