Kutatási Héttel indítja az évet a Corvinus Egyetem

forrás: Prím Online, 2021. január 11. 12:01

Hogyan alkalmazható az Össznemzeti Boldogság koncepciója a József Attila-lakótelepen? Hogyan őrizhető meg a vállalati versenyképesség a globális értékláncok COVID-19 zilálta korában? Milyen kihatásai vannak a matematikaoktatásnak a későbbi életünkre, döntéseinkre? Hogyan leszünk klímasemlegesek 2050-re? Mitől zöld egy kötvény és miért választanánk éppen egy ilyen befektetési lehetőséget? Hogyan azonosíthatóak az álhírek szövegelemző megoldásokkal?  Többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ a Corvinus előadói a január 11–15. között megszervezett Kutatási Héten.

Kutatási Hetet tart a Budapesti Corvinus Egyetem 2021. január 11–15. között. Az ötnapos online rendezvényen új programok, színes workshopok, izgalmas kutatások és külföldi vendégelőadók várják az érdeklődőket, de szakmai párbeszédekben és kutatással kapcsolatos képzésekben sem lesz hiány. 

 

Idén több új elemmel is bővül az egyetem hagyományos rendezvénye. Ilyen az Indítsd be a tudományos karrieredet a Corvinuson! című program, amely azokat a tehetséges mesterszakos vagy akár alapszakos hallgatókat szólítja meg, akik érdeklődnek a tudományos pálya, illetve a kutatás iránt. Számukra egy rövid előadás keretében mutatják be a tudományos karrier kezdetét jelentő doktori képzést és azokat a lehetőségeket, amelyeket a Corvinus a fiatal kutatók számára nyújt. 

 

 

Emellett a Kutatási Héten a résztvevők megtudhatják, lehet-e Budapestről Seattle-ben konferenciát szervezni, hogyan hat a digitalizáció a gazdaságra, mit jelentek a zöld pénzügyek, illetve, hogy néz ki a válságkezelés a turizmusban. A sokszínű kutatási workshopokon felül az oktatók, kutatók és hallgatók a nemzetközi kutatói profil építésének eszközeivel, valamint a Horizon Europe keretprogrammal is megismerkedhetnek. A kutatástámogatás témájú előadások között szerepel továbbá a publikációs teljesítmény mérhetőségéről szóló ismertető is.

 

Az előadások után lehetőség lesz kérdezni, illetve beszélgetni is az előadókkal. Az esemény részletes programja az egyetem honlapján érhető el. 

 

A Kutatási Hét előadásait, workshopjait a TEAMS felületen keresztül lehet majd elérni.

 

Külsős hallgatóként előzetes regisztráció szükséges az előadások meghallgatásához. Regisztrálni ezen az e-mail címen lehet: btotheva@uni-corvinus.hu.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ügyfélszolgálati technológia fejlesztése a kkv-kat is versenyhelyzetbe hozhatja

Itthon is elindította felhőszolgáltatását az Avaya.  A nagyvállalatok közül már Magyarországon is sokan áthelyezték üzleti kommunikációjukat a felhőbe, de most a hazai kis- és középvállalkozásokat is versenyhelyzetbe hozhatja a világ egyik legnépszerűbb ügyfélkommunikációs felhője. Az online értékesítésben ugyanis már nem az ár az egyetlen tényező, legalább ilyen fontos szerepe van az ügyfélkiszolgálás minőségének is.

2021. október 15. 19:21

Találjuk meg együtt Magyarország legnépszerűbb játékait!

Neked mi a kedvenc játékod? Sokszor halljuk ezt a kérdést, de van erre jó válasz valójában? Van kedvenc játékunk, ha gyerekekkel vagyunk, van kedvenc játékunk, ha egyedül ütnénk el az időt, van kedvenc játékunk, ha kevés időnk van, és van megfelelő választás a hosszú téli estékre. Nem beszélve arról, hogy életkor és érdeklődési kör szerint is változik a kedvenc. Woody jó fej, de egy ideje már a padláson van, míg a kedvenc társasjáték kiemelt helyet kapott a könyvespolcon.

2021. október 15. 18:53

A Sony új szintre emeli a kiemelkedő képalkotást

A Sony bejelentette G Master kínálatának legújabb objektívjét, az FE 70-200mm F2.8 GM OSS II-t, amely kiemelkedően ötvözi a felbontást, a bokeh effektust és a Sony G Master-széria kialakításra jellemző páratlan autofókusz teljesítményt. 

2021. október 15. 17:03

A nők arányának növelését szorgalmazza az IKT szektorban a Huawei

A nők számának növelése a technológiai területeken kiemelt érdek, Magyarországon is támogatni kell a női mérnökök, műszaki végzettségűek minél nagyobb arányát az IKT ágazatban. Ezért a Huawei Technologies bejelentette, csatlakozik a Woman in Technology Hungary Egyesülethez, hogy jó példák felkeresésével, bemutatásával és képzések támogatásával tegye vonzóbbá Magyarországon a nők, lányok számára a technológiai ágazatot. A vállalat lépése különösen annak fényében jelentős, hogy az Eurostat legfrissebb adatai szerint az elmúlt tíz évben tovább csökkent - 19,6-ról 17,2 százalékra - az informatikai, műszaki végzettséggel foglalkoztatott nők aránya az EU-ban.

2021. október 15. 16:01

A digitalizációt is a klímavédelem szolgálatába állítaná Bécs

Miként tehetik a digitális szolgáltatások és eszközök klímabarátabbá a városokat? Milyen technológiai kihívásokkal jár a városok együttműködése és hálózatosodása? Ilyen és hasonló kérdésekre keresik a választ a Digital Days konferencián, amelyet 2021. október 18-19-én rendeznek meg Bécsben. 

2021. október 15. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20