Tudnivalók Google Ads-hirdetésekről

forrás: Prím Online, 2021. január 26. 09:14

Bár rengeteg keresőmotor létezik a nagyvilágban, mindössze 5-10 olyan van, amely ismert és amelyet sokan használnak. Ezek közül Európában a Google kereső a legismertebb.

A Google Ads az erre a keresőmotorra épülő fizetett hirdetéseket kezelő szolgáltatás, amely a hirdetéseket a találati lista előtt és után az organikus találatokhoz hasonlóan jeleníti meg, ösztönözve ezzel a látogatót, hogy rákattintson a hirdetésre. A hirdetőknek ugyanis csak a kattintások után kell fizetniük, függetlenül a megjelenések számától. 

 

Mit érdemes tudni a Google Ads működéséről?

 

A Google kereső algoritmusai ma már mesterséges intelligencia segítségével térképezik fel az oldalakat, ezért ma már nem lehet az oldalakon elhelyezett, a tartalomtól független kulcsszavak elhelyezésével becsapni a keresőt, tehát nem lehet ilyen trükkökkel a találati listában előre kerülni. A fizetős hirdetésekkel viszont lehetőség van arra, hogy az organikus találatokkal egyszerre, jó találati pozíciót kiharcolva jelenjen meg a weboldalunk a találati listában. Vannak persze céltudatos látogatók, akik nem foglalkoznak a hirdetésekkel, csak az organikus találatokkal, de szép számmal akadnak olyanok is, akik a lista minden elemére rákattintanak, különös tekintettel az első néhány helyen szereplő elemekre. 
 

 

Lehetőség van a listaszerű és a display hálózaton történő megjelenésre is. A display hálózaton történő megjelenésnél a hirdetések a képernyő jobb oldalán, a találati lista mellett jelennek meg. A hirdetések feladásánál meg kell adni azokat a kulcsszavakat, keresőkifejezéseket, amelyekre hirdetni szeretnénk. A hirdetések között az jelenik meg jobb pozícióban, aki többet ígér egy kattintásért. A hirdetés feladásánál meg lehet nézni az aktuális árat, ha hajlandóak vagyunk ennél többet adni, akkor tudunk a találati listában az első helyre kerülni. Mivel a normál találatoknál hosszú időt vesz igénybe egy jó pozíció kivívása, mindenképpen érdemes a fizetős hirdetéseket is igénybe venni. 

 

A licit összege mellett több más szempont - például a klikkelők száma - is szerepet játszik, de ebbe kár lenne most belebonyolódni. A maximális kattintási ár beállítása mellett meg kell adnunk egy költségkeretet, és biztosak lehetünk abban, hogy ezt a keretet a Google el is fogja költeni. 

 

A hirdetési kampányok megtervezéséhez és lebonyolításához vedd igénybe egy online marketing ügynökség, például a nagy tapasztalattal rendelkező Klikkmarketing szolgáltatásait. 

 

A megfelelő kulcsszavak megtalálásához segítségünkre lehet az ingyenesen használható Google Kulcsszótervező, amely ötleteket is ad a megfelelő kulcsszavakhoz, és minden kulcsszóhoz találunk statisztikai adatokat is.

 

Összegzés

 

Bármennyire is szeretnénk, ma már nagyon nehéz Google Ads nélkül a találati lista kedvező pozícióit elcsípni.

Kulcsszavak: hirdetés Google

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mit érdemes tudni a fluktuációról?

A fluktuáció kifejezés általában automatikusan negatív érzéseket kelt. A rossz munkakörülményekkel, kevés fizetéssel és a be nem váltott ígéretekkel hozzák összefüggésbe, elsősorban munkavállalói megközelítésben.

2021. április 3. 10:43

Az autópálya-matricák díjkategóriái

Autópálya-matrica vásárlásakor nem csak arra kell figyelni, hogy garantáltan valamennyi használni kívánt díjköteles szakaszra megváltásra kerüljön az úthasználati jogosultság, de arra is, hogy ez használat csak a matrica érvényességi idején belül történhet. Ezenkívül nagyon fontos figyelni arra is, hogy a forgalmi engedély “J” mezőjében szereplő járműkategóriának megfelelő díjkategóriába tartozó autópálya-matrica kerüljön megvásárlásra.

2021. április 2. 10:14

Az élő rendezvények vonzanak? Nem vagy egyedül!

Egyre több és több online rendezvénnyel találkozunk, ami a jelenlegi helyzetben frissítő lehet a mindennapokban, ám mindannyian érezzük: valami mégis hiányzik, nagyon kellenének már az élő rendezvények. Vajon miért nincs olyan lehengerlő hatással ránk egy online esemény, mint egy live event?

2021. április 1. 10:38

Amit a B-vitaminról tudni kell

Bár sokféle B-vitamint létezik, ezek soha nem fordulnak elő önmagukban, egy-egy ételben mindig együtt vannak jelen. Egymás jótékony hatását kiegészítve segítenek az idegrendszer tökéletes működésében, valamint segítik a haj és a köröm növekedését, és azok megfelelő fényéhez is hozzájárulnak. 

2021. április 1. 10:34

Iktass be napi egy zöldlevelecskét az étrendedbe!

Az egészséges életmódba nemcsak a stresszmentesítés, a sportolás tartozik bele, de tulajdonképpen az étkezést is át kell alakítani. Ez bizony egyáltalán nem könnyű, főleg, ha korábban teljesen más elveket vallottunk.

2021. április 1. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27