RISE with SAP: új modellben értékesíti üzleti intelligencia termékeit az SAP

forrás: Prím Online, 2021. január 28. 19:35

Globális online konferencia keretében jelentette be az SAP vezérigazgatója, Christian Klein azt az új szolgáltatási modellt, mellyel a vállalati folyamatok korszerűsítéséhez kínált felhőalapú szoftvereit fogja mostantól értékesíteni a német szoftveróriás. A RISE with SAP koncepció nemcsak a tanácsadói attitűdben hoz változást, hanem többek közt a bevont felhőinfrastruktúra egyablakos menedzselésében is új mérföldkövet jelent. A konferencián egyúttal bejelentették, hogy az SAP megvásárolja az üzleti folyamatirányításra szakosodott, berlini Signavio GmbH-t.

“Nemcsak a járványhelyzet, hanem többek közt a környezeti kihívások és a geopolitikai feszültségek kezelése is megnehezíti idén a vállalatok életét, így teljesen új szintre kell ugorjon a változáskezelés képessége” – magyarázta felvezető előadásában Christian Klein, az SAP vezéigazgatója. Mint fogalmazott, a rugalmasság, gyorsaság, digitalizáltság új fokának elérése érdekében az SAP a partnercégeivel közösen az “üzleti transzformációt mint szolgáltatást” (“Business Transformation as a Service”) fogja kínálni, de a magas induló költségek nélkül.

 

A RISE with SAP mentén a vállalatok – legyenek jelenleg a digitalizáltság bármely szintjén – egy előfizetéses rendszerben tudnak majd végighaladni az Intelligens Vállalat víziójának eléréséig, egy szerződésben megegyezve a szolgáltatási szintről, a működtetésről, a támogatásról, és a kapcsolódó infrastrukturális igényekről. Ebben a gyakorlatilag egyablakos rendszerben a felhőbe való migráció előkészítésétől az üzleti folyamatok korszerűsítésén át a további digitalis transzformációig minden igényre megoldást kapnak a vállalatok. Ezzel a holisztikus megközelítéssel egy egyszerű technikai migráció helyett a folyamatos átalakulás lehetőségét kínálja az SAP.

 

 

Az SAP kiterjedt partner-ökoszisztémájával együttműködve az alábbiak mentén fogja támogatni a vállalatokat az üzleti átalakulásban:

 

Üzleti folyamatok újratervezése

  • 25 iparág, 400 ezer ügyfél: az SAP kiemelkedő szakértelme az üzleti folyamatok átalakítása terén ezekre az ügyéltapasztalatokra támaszkodik. Az SAP ügyfelei összemérhetik saját eredményeiket ágazati mutatókkal, és iránymutatást nyerhetnek a szükséges új fejlesztésekhez. Ez az üzleti intelligencia a folyamatokba is beültethető, robotizált folyamatautomatizálást és más, mesterséges intelligenciát tartalmazó elemeknek köszönhetően.

 

Technikai átállás képessége

  • Az SAP ökoszisztéma és a partneri hálózat révén nagyon gyorsan levezényelhető a felhőbe való költözés, standard és moduláris megoldások egész sorával.
  • Ezt az SAP akár saját adatközpontjában, akár más ismert hyperscaler felhőszolgáltató rendszerében képes lebonyolítani, röghözkötöttség nélkül.

 

Intelligens vállalkozás felépítése

  • A Business Technology Platform révén egy közös fogalmi környezetben kezelhetőek mindazon szoftverek és kiegészítő alkalmazások, melyeket az üzleti transzformáció során bevezet a vállalat. Ezekkel értékes üzleti információk nyerhetők, akár valós időben, az egyre elterjedtebb, kódolást nem, vagy alig igénylő kiegészítők bevonásával. További előnye, hogy rugalmasan fejleszthető és könnyen integrálható harmadik fél megoldásaival, vagy akár összeköthető helyi, felhőalapú, esetleg SAP-környezeten kívüli rendszerekkel a 2200 API révén.
  • Az SAP egyúttal üzleti kapcsolatokat is teremt: közösségi hálózatában beszállítók, vevők megtalálásához biztosít hozzáférést világszerte.
  • Nem utolsósorban, az SAP S/4HANA Cloudban a nagyvállalatok az egyedülállóan komplex ületi folyamataik fejlesztéséhez nyernek támogatást mesterséges intelligencia és szoftverautomatizáció révén.

 

Éppen a közép- és nagyvállalati üzleti környezetben erősítheti az SAP versenyelőnyét a konferencián bejelentett akvizíció is. Az SAP megállapodott a berlini székhelyű, kétezer szervezet egymillió ügyfelét kiszolgáló Signavio GmbH-val, annak megvásárlásáról. A versenyhivatali jóváhagyás esetén 2021 második negyedévében lezajló akvizíció révén az SAP ügyfelei még gyorsabban alakíthatják át üzleti folyamataikat az egész vállalatukra kiterjedően, ami az újonnan bejelentett RISE with SAP koncepciónak egyébként is az egyik legfontosabb sarokpontja. A Signavio az üzleti folyamatok tervezésének és menedzsmentjének egyik legkorszerűbb megoldását kínálja, a Business Transformation Suite elsősorban a közép- és nagyvállalati környezetben vívott ki az elmúlt években megbecsülést azzal, hogy segítségével nagyszabású folyamat átalakításokat lehet páratlanul gyorsan és kötegelve lebonyolítani, ráadásul mindezt felhőalapon.

 

Az esemény felvételei itt megtekinthetőek.

Kulcsszavak: RISE with SAP SAP

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SodaStream újrahasznosított műanyagból készülő szódagépeket fejleszt

A SodaStream hétfőn elindította idei Föld Napja kampányát, amely a „Ne csak megossz, cselekedj” mottóval szólítja meg az embereket. A világ legnagyobb szódagépgyártója humoros és szórakoztató módon arra kívánja felhívni a földlakók figyelmét, hogy ne elégedjenek meg azokkal a lehetőségekkel, amit a közösségi oldalak kínálnak, hanem a való életben is tegyenek lépéseket egy-egy jó ügy, például a Föld védelme érdekében. A SodaStream kampányához Randi Zuckerberg is csatlakozott, aki az ezzel kapcsolatos videóban is feltűnik. 

2021. április 20. 13:55

Univerzális automatizálással léphetnek új szintre a gyártócégek

Sikeresen reagált a COVID-járvány jelentette kihívásokra az Ipar 4.0 megoldásokat már a krízis előtt alkalmazó termelőcégek túlnyomó többsége a McKinsey&Company felmérése szerint. A Schneider Electric az idei Hannover Messe kiállításon alkalmazások, szolgáltatások és termékek sorát mutatta be, amelyek segíthetik a vállalkozásokat abban, hogy az új ipari forradalom éllovasai legyenek, illetve felszólította az iparági szereplőket az univerzális automatizáció támogatására. 

2021. április 20. 12:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05