A Lenovo névadó szponzorként erősíti tovább a Ducati MotoGP csapatát

forrás: Prím Online, 2021. február 12. 13:30

Névadó szponzorként erősíti tovább jelenlétét a Lenovo a motorversenyek világában. A következő szezonban a technológiai vállalat, valamint a Ducati MotoGP közös csapata, a Ducati Lenovo versenyzői és motorjai is rajthoz állnak majd. 

Az együttműködés új szintre emelését a három éve tartó technológiai partnerkapcsolat alapozta meg, a további három évre szóló együttműködés pedig újabb bizonyítéka a fejlett hardvertechnika, a széleskörű adatelemzés, a mesterséges intelligencia és az intelligens szoftvermegoldások egyre növekvő szerepének a motorkerékpárversenyek világában. 2018 óta a Lenovo, mint hivatalos technológiai partner tette lehetővé a Ducati mérnökei és tervezői számára az általuk megalkotott algoritmusok és versenybiciklitechnika gyors adaptálást mind a verseny-, mind pedig a közúti kerékpárok esetében. 

 

„A nemzetközi motorsport piac 2025-ig várhatóan évente mintegy 10%-kal növekszik majd és ehhez nagyban hozzájárul az informatika szerepe a motorversenyzés egyre inkább adatközpontú világában. A Lenovo és a Ducati - két olyan vállalat, amely a nagy sebesség, az erőteljes teljesítmény és a könyörtelen innováció alapértékeit osztja - ezért úgy döntött, hogy a korábbi partneri kapcsolatot a lehető legmagasabb szintre emeli” - mondta el Luca Rossi, a Lenovo alelnöke. “A Lenovo küldetése, hogy minél több iparágat az intelligens átalakulásra ösztönözzön, így izgatottan várjuk, hogy technológiai tudásunkat és képességeinket egy új szintre emelve integráljuk a Ducati versenycsapatának munkájába, hogy tovább erősítsük a MotoGP világában betöltött szerepét az elkövetkező évekre is.”

 

 

"Minden évben érzelmekkel teli időszak számunkra az új versenyszezonra való felkészülés, majd a versenyzőink és motorjaink rajtvonalhoz állítása. Ezúttal is óriási elhivatottsággal és szenvedéllyel nézünk elébe az új évnek, legnagyobb rajongóink támogatásával a világ számos pontjáról. Erős lesz a kezdés, miután tavaly sikerült elnyernünk a konstruktőri bajnoki címet, annak ellenére, hogy különböző oknál fogva olyan akadályok és helyzetek leküzdésére kényeszültünk, amelyeket korábban még nem tapasztaltunk. 2021 sok újdonságot tartogat, köztük a versenyzőinket: Jack Millert és Pecco Bagnaiat. A fiatal versenyzők a Pramac Racing Team-nél eltöltött éveket és megszerzett tapasztalatokat követően csatlakoznak a csapatunkba. Emellett a Lenovo, amely már 2018 óta segíti a munkánkat, az új Ducati Lenovo Team névadó szponzoraként erősít minket tovább. Gyári csapatunk versenyzői mellett, a Ducati MotoGP versenyzői, Johann Zarco és a Moto2 legnagyobb tehetségei közül hárman: Enea Bastianini, Luca Marini és Jorge Martin is csapatunk tagja, friss, fiatalos lendületet hozva a bajnokságba. Örömmel várjuk, hogy március 28-án Katarban elrajtoljon a 2021-es szezon, és mint mindig #ForzaDucati.” – mondta el Claudio Domenicali, a Ducati Motor Holding vezérigazgatója. 

 

A Ducati márka világszerte egyet jelent a technológia, a design és a motorsport iránti szenvedéllyel. Az új partnerség a motorversenyek világában a Lenovo számára is jelentős láthatóságot ad majd, a világszinten vezető szerepet betöltő technológiai vállalat pedig a Ducati számára biztosít páratlan lehetőségeket a gyorsabb, intelligensebb és jobb teljesítmény elérése érdekében.

 

Az elkövetkező években a Lenovo és a Ducati elkötelezett amellett, hogy még intelligensebb távoli együttműködést tegyen lehetővé olyan munkaterületek működtetésével, amelyek maximálisan a sebességre, a rugalmasságra és a mobilitásra összpontosítanak. A két márka olyan kutatási és fejlesztési terveket dolgoz ki közösen egy virtuális asztali infrastruktúra megvalósítása érdekében, amely folyamatosan magas teljesítményszintet biztosít a távolról dolgozó Ducati mérnökök számára. Továbbá a jövőben a Lenovo és a Ducati a kibővített (AR) és a virtuális valóság (VR) technológiák alkalmazását is a lehető leghatékonyabban kívánja alkalmazni a motorkerékpár-mechanika területén. 

 

 

2018 óta a Lenovo a Ducati vezető technológiai partnereként a számítógépei, táblagépei és nagy teljesítményű szerverei révén számos versenyképes technológiai előnyt biztosított már a motorsport nagyágyú versenyzői, motorkerékpárjai és teljesítménymotorjai számára. Az elemzések és a szimulációk, amelyeket most a MotoGP-ben alkalmaznak, a Lenovo kompakt méretű és elképesztő teljesítményű ThinkSystem SE350 edge szerver segítségével végzik, hogy lehetővé tegyék az adatokforrások és elemzések legpontosabb feldolgozását. Ezzel a továbbfejlesztett feldolgozási erővel a Ducati mérnökei az AI és a gépi tanulás segítségével képesek könnyedén nyomon követni a szimulációk eredményeit, amely így lehetővé teszi számukra, hogy még biztonságosabb stratégiákat dolgozzanak ki az adott pályákra vonatkozóan, beleértve akár a gumiabroncs-fogyasztás hatékonyabb kezelését is. A technikusok a masszív, ultravékony Lenovo ThinkPad P1 mobil munkaállomások segítségével képesek akár közvetlenül a kerékpárokból lekérni és elemezni az adatokat. A mérnökök ezután a garázsban lévő ThinkPad laptopokat használták a lehetséges kerékpár-konfigurációk szimulálására – 25%-kal javítva a hatékonyságot, és 35%-kal csökkentve a döntéshozatali időt.

 

A Lenovo nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) fürtöt tervezett és kivitelezett a ThinkSystem SD530, SR630 és SR650 szerverek alapján. Ez az új HPC-környezet 20:1-rel csökkenti összességében a lábnyomot, és lehetővé teszi a Ducati számára, hogy aerodinamikai és folyékony, dinamikus modellezési munkaterheléseket futtasson akár versenysebességgel – arra ösztönözve a mérnököket, hogy a legmagasabb minőségi és biztonsági előírások betartása mellett még gyorsabban fejleszthessék le a superbike-okat. 

 

A Ducati által használt további Lenovo-eszközök közé tartoznak a ThinkPad P53 mobil munkaállomások, amelyek az országúti és versenymotorok tervezésére a legalkalmasak; a területi igazgatók által, hordozhatósága miatt különösen preferált ThinkPad X1 Tablet-ek és számos népszerű Yoga prémium laptop, amelyek közvetlenül a versenyt megelőzően folytatott gyors egyeztetések jegyzetelése során könnyíti meg leginkább a Ducati munkáját. 2020-ban a Lenovo és a Ducati partnerkapcsolata több társmárka-eszköz piacra dobását is eredményezte, ilyen például a Lenovo Ducati 5 is, a limitált számban megjelent crossover laptop, a Ducati Corse dizájnelemeivel, a leglelkesebb Ducati rajongókra tervezve.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közel húszezer érdeklődő vett részt a Műegyetemi Állásbörzén

Több mint 150 kiállító négyezer állásajánlata közül válogathattak a hallgatók a tavaszi Műegyetemi Állásbörzén, ahol ismételten a villamosmérnökök iránt volt a legnagyobb kereslet. A K épületben a szakértői tanácsadás kapott új köntöst, a Q épületben pedig neves cégek tartottak előadásokat kiemelt szakmai témákban. A kétnapos eseményre közel húszezren látogattak ki, amely a külföldi diákok körében is egyre népszerűbb. Ezzel összehangban jól látható, hogy közülük egyre többen maradnának Magyarországon az egyetem elvégzése után is.

2023. március 30. 12:48

Újabb 180 általános iskolában lesz elérhető az élményszerű tanulás

A Delta Systems Kft. szállítja azt a 600 darab 3D nyomtatót és induló nyomtató anyagkészletet, amelyet hátrányos helyzetű térségek 180 általános iskolája kap a Klebelsberg Központ által indított nyílt uniós közbeszerzési eljárásban. A Budapesti Értéktőzsdén is jegyzett Delta Technologies 100%-os leányvállalata által megvalósuló nettó 346 millió forintos beruházás az Okostanterem 2 folytatásaként köznevelési intézményekben teremti meg a diákok élményszerű oktatásának lehetőségét modern eszközökkel, támogatva a műszaki érdeklődésüket. 

2023. március 30. 11:25

Új SuperWide monitor átfogó USB-C dokkolóállomással

A Philips 45B1U6900C modell egyetlen képernyőben egyesíti a dupla monitoros elrendezést. A Philips 45B1U6900C nagy, 44,5 hüvelykes (113 cm képátlójú), dupla QHD (5120 x 1440) felbontású képernyővel és számos egyéb, a professzionális multitaskingot segítő funkcióval rendelkezik, mint például: USB-C dokkoló RJ45 (Gigabit Ethernet) bemenettel, 32:9 SuperWide képaránnyal, 1500R görbülettel és 178/178 fokos betekintési szögekkel.

2023. március 30. 09:57

A Lenovo Yoga laptopjainak legújabb generációja az inspirációtól az önkifejezésig segíti a kreatív alkotókat

A hibrid világban való alkotás, fogyasztás és együttműködés most egyszerűbbé vált a Lenovo legújabb generációs Windows 11 Yoga laptopjaival, amelyek lenyűgöző teljesítményt, hihetetlen sokoldalúságot és egyszerű mobilitást biztosítanak elegáns és hordozható kivitelben.

2023. március 29. 21:30

A felhő gyors és kényelmes, de hogyan lesz biztonságos?

A felhőalapú IT rendszerekkel a vállalatok gyors, megbízható és könnyen elérhető technológiai szolgáltatásokhoz jutnak, amelyek maximálisan képesek támogatni az üzleti igényeket és a működést.  A felhőtechnológia alkalmazása ugyanakkor biztonsági kihívást is jelent a hozzáférések kezelése szempontjából, hiszen a vállalati IT infrastruktúra határai kibővülnek, így a védendő adatok köre is. Ezért elengedhetetlenül fontos egy felhőstratégia megalkotása és alkalmazása a vállalatok számára.

2023. március 29. 20:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08