Profil alkotás a közösségi média segítségével

forrás: Prím Online, 2021. február 19. 20:03

Manapság már nem is kell profinak lenni, elég csak egy kicsit figyelni. – kezdte Sándor Zsolt a Gill & Murry adatvédelmi szakértője – Korábban, ha valakit meg akartunk figyelni fizikailag kellett követni ma elég felmenni az Instagramjára. Gondoljunk csak a Kim Kardashian párizsi rablás esetre. – Egy poszt az új gyűrűről és éjszaka fegyveres rablók támadnak meg.

Mik lehetnek az online és közösségi média felületek féktelen használatának céges következményei?!

 

Főként a konkurencia megfigyelését emelném ki ebben a témakörben – folytatta Sándor Zsolt András – Egy fotó készítése és feltöltése valamelyik közösségi média platformra a kínai partner udvaráról és máris tudjuk, hogy kik az ügyfeleid!

 

 

Következtetés – Amennyiben egy szervezet nem akarja, hogy munkavállalóinak a posztjai által megfigyeljék a szervezet tevékenységét, úgy szükséges ezen kontrollok kialakítása.

 

Ha a szervezet nem akarja, hogy munkavállalói kérkedjenek, akkor meg kell tiltani a munkavállalónak, hogy amennyiben munka ügyben utazik vagy partnert látogat, ezzel kapcsolatosan nem posztolhat közösségi média felületeken. Azaz viselkedési szabályok kialakítása szükséges a szervezeten belül a közösségi médiára vonatkozóan.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egymást érték az Ukrajna elleni adattörlő támadások az utóbbi egy évben

Az orosz invázió 2022 februári kezdete óta példátlanul intenzívvé váltak az Ukrajna elleni adattörlő (wiper) támadások, az ESET Research most elkészítette az ilyen típusú kibertámadások idővonalát. Jó hír, hogy sok tervezett incidenst sikerült időben felderíteni és megakadályozni. A támadások zöme az orosz Sandworm hackercsoporthoz köthető, de van köztük olyan is, ami a Szörny Rt. animációs filmre utaló hivatkozásokat tartalmaz. 

2023. március 22. 11:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48