Továbbra is élen a Magyar Telekom fenntarthatósági gyakorlata

forrás: Prím Online, 2021. február 24. 11:06

A Magyar Telekom két független értékelés alapján is elismerő értékelést kapott fenntarthatósági gyakorlatát tekintve. A FTSE Russell (FTSE International Limited and Frank Russell Company) megerősítette, hogy a Magyar Telekom a FTSE4Good kritériumai szempontjából történt független elemzés során megfelelt azoknak a követelményeknek, amelyek alapján továbbra is FTSE4Good indexcsalád tagja lehet. Emellett, a CDP Supplier Engagement Rating (SER) értékelése alapján a Magyar Telekomot – egyedüli magyar székhelyű vállalatként – a top7%-ba sorolta.

Az FTSE Russel által létrehozott FTSE4Good indexek azon vállalatok tevékenységét mérik, amelyek környezeti-, társadalmi- és vállalatirányítási (ESG) területen kiemelkedően teljesítenek. Az indexek szerepe jelentős, hiszen a piaci szereplők széles köre használja felelős befektetési alapok és egyéb termékek létrehozása és értékelése során. A Magyar Telekom 2016 óta, az index indulásától kezdve tagja az FTSE4Good Emerging Indexnek, ezt a tagságot erősítette most meg a FTSE Russel a 2020. évi értékelés eredményeként.

 

Szintén az év elején tájékoztatta a Magyar Telekomot a Carbon Disclosure Project (CDP) is a vállalat értékelésének eredményéről, mely szerint a Magyar Telekom a világ TOP 7%-ába került a klímaváltozással kapcsolatos beszállítói programjával. A CDP egy nemzetközi non-profit csoport, mely befektetők, vállalatok, államok és régiók számára nyújt segítséget környezeti hatásaik kezelése érdekében. A szervezet szerint a vállalatoknak a következő öt évben 120 milliárd dollár költségkockázatot jelent az ellátási lánc környezeti kockázata, hiszen a szervezet értékelései szerint az ellátási lánc emissziója általánosságban a vállalatok működési kibocsátásának a 11,4-szerese. Éppen ezért szorgalmazza, hogy a felelős vállalatok saját klímavédelmükön túl a beszállítóik kibocsátását is ellenőrizze, valamint a beszállítókat is arra buzdítja, hogy köteleződjenek el a környezeti akciók mellett. A nemzetközi listát, melyen egyedüli magyar székhelyű vállalatként jelenik meg a Telekom, februárban tette közzé a CDP.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új ügyvezető a DEKRA Akademie élén

Kurucsó Zsolt okleveles gépészmérnök végzettséget szerzett, majd pályafutása kezdetén különböző biztosítóknál kárszakértőként, később kárrendezési csoportvezetőként dolgozott. A DEKRA Expert Kft. műszaki vezetője volt gépjármű kategóriában 2007-ig, két évig cégvezetőként, majd 2009-2022 között ügyvezetőként tevékenykedett. A DEKRA Akademie ügyvezetőjeként egy olyan sikeres vállalatot vesz át, amely tavaly összesen 668 képzést indított országszerte,14.713 hallgató részvételével.

2022. május 20. 09:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24