Osztalékjavaslatot tett a Magyar Telekom

forrás: Prím Online, 2021. február 26. 11:31

A Magyar Telekom bejelenti az Igazgatóság javaslatát a 2020. üzleti év utáni részvényesi javadalmazásról, amely osztalékkifizetést és részvényvisszavásárlást foglal magában.

Az Igazgatóság megtárgyalta a Magyar Telekom Nyrt. egyedi és a Magyar Telekom Csoport konszolidált, IFRS szerint készült 2020. évi éves beszámolóit, és azokat jóváhagyásra javasolja a Közgyűlésnek. Az Igazgatóság a 2020. üzleti év után összesen 15.311.396.940 forint osztalék kifizetését javasolja az Éves Közgyűlésnek. Az Igazgatóság döntést hozott továbbá részvényvisszavásárlási program végrehajtásáról 10.207.597.960 forint összegben, amelynek előfeltétele az Éves Rendes Közgyűlés által adott felhatalmazás.

 

A Társaság az Éves Rendes Közgyűlést követően részletes közleményt jelentet meg az osztalékfizetés rendjéről. Az osztalék részvényenként 15 forintos összegnek felel meg a kibocsátott részvények (saját részvények nélküli) mai állományát figyelembe véve. Az egy részvényre jutó ténylegesen fizetendő osztalék mértéke a Társaság Alapszabályának megfelelően kerül kiszámításra és kifizetésre, azaz a Társaság a saját részvénynek minősülő részvényekre eső osztalékot felosztja az osztalékra jogosult részvényesek között a tulajdonosi megfeleltetés napja szerinti állapotnak megfelelően.

 

A jelen befektetői közlemény közzétételének napján hatályos jogszabályok szerint az Éves Rendes Közgyűlés személyes részvétellel nem tartható meg és az Éves Rendes Közgyűlés napirendjén szereplő kérdésekben, így az osztalékfizetésről és a részvényvisszavásárlási felhatalmazásról a Társaság Igazgatósága fog dönteni. A Társaság a vonatkozó döntésekről és fejleményekről kellő időben fogja tájékoztatni részvényeseit.

 

A kibocsátott összes részvény száma és a saját részvények száma 2021. január 31-i állapot szerint innen tölthetőek le.

 

Dr. Robert Hauber, az Igazgatóság elnöke a javaslat kapcsán elmondta: „A részvényesi javadalmazás javasolt formája, azaz az osztalékfizetés és a részvényvisszavásárlás kombinációja jól tükrözi a Magyar Telekom hosszú távú, fenntartható növekedéshez és értékteremtéshez való hozzáállását. A részvényesi javadalmazás javasolt mértéke, a részvényenkénti 25 forintnak megfelelő összeg a stabilitás jele, miközben a teljes részvényesi javadalmazás jelentősen magasabb, mint a Társaság 2020-as szabad cash flow-termelése, és így tovább növeli az eladósodottságot. A külső környezet bizonytalanságai ellenére, célzott fejlesztéseink és erőfeszítéseink eredményeképpen a Magyar Telekom ma szilárd alapokon áll, és további növekedési potenciállal rendelkezik, így feltett szándékunk, hogy a részvényesi javadalmazást növekvő pályára állítsuk.”

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Leadec megvásárolja a FISS Automatika Kft.-t

A Leadec, a világ vezető globális szolgáltatási szakértője 2023.05.31. napjával felvásárolta a FISS Automatika Kft.-t. A Leadec az akvizícióval tovább bővíti magyarországi jelenlétét, valamint erősíti kompetenciáit az elektrotechnika és az automatizálás területén.

2023. június 6. 17:43

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39