2021-től a sportfogadás végleg az internetre költözhet

Czipperer Dia, 2021. március 3. 20:36

Az előző évtized technológiai fejlődése a sportfogadást is teljes egészében megreformálta. A különböző online sportfogadási oldalak egymás után indították el az online fogadási platformjaikat, aminek eredményeképpen a sportfogadás már nem igényel fizikai jelenlétet a különböző lottózókban és az egyes újságárusoknál. Az internetes, digitális világ rohamos felgyorsulásával, valamint a 2020-as világjárvány kirobbanásával a sportfogadás további lépéseket tett az online platformok teljes győzelme felé.

Ennek az oka részben az élő fogadásoknak köszönhető. A statisztikákra már papír alapon is köthettek különböző fogadásokat a játékosok, viszont a szelvényeiket ebben az esetben is a mérkőzések előtt kellett hitelesíteni. Az élő fogadások alatt viszont a meccsek megkezdése után is megtehetőek a különböző statisztikai események, történések. Emelett, a live streaming funkciónak köszönhetően a mérkőzések élőben meg is megtekinthetőek.


A live streaming azért is vonzó tulajdonsága a sportfogadásnak, mert a játékosoknak lehetősége van akár percről percre történő eseményekre fogadásokat kötni. A játék ritmusát követve egyszerűbb megtippelni a gólok megszerzésének az intervallumait, egy esetleges büntetőt, vagy éppen azt, hogy melyik csapat végez el több szögletet egy futball mérkőzésen. A live streaming és az élő fogadás a tudatos sportfogadást is támogatja, mivel egy esemény megkezdése után, a játék képének alakulása után is eldönthető, hogy beszáll-e egy játékos, vagy megfigyelő marad.

 

Az online sportfogadásban nem szabad megfeledkezni a mobil eszközökről és technológiáról sem. Az újabb szuper kijelzős okostelefonok, tabletek és iPad-ek már kétharmadában átvették a szabadidős online tartalomfogyasztást, amit a különböző online fogadóirodák teljes mértékben támogatnak. A különböző sportfogadási alkalmazásokban az élő fogadásokat, a live streaming-et, valamit a szorzók és események alakulását modern, letisztult felületen követhetik a játékosok. A kora 21-ik századi technológia pedig felkínálja a lehetőséget, hogy ne a különböző lottózókban, de ne is feltétlenül otthon fogadjanak a játékosok, hanem bárhonnan, ahol az internet elérés biztosított.

 

A sportfogadási pénzügyeket segítő e-pénztárcák és online fizetési rendszerek pedig akár órákon belül teljesítik a kifizetéseket, így a győztes szelvények nyereményeit anélkül megkapják a játékosok, hogy elhagynák a dolgozószobát. Ezek a fizetési rendszerek közé tartozik a jól ismert Skrill, a Neteller, vagy éppen a Paypal. Ezek a rendszerek számos területen is használhatóak, így a sportfogadás mellett a hétköznapokban is teljesíthetőek különböző internetes vásárlások, be- és kifizetések is. Ezek az online pénzügyi rendszerek nem véletlenül népszerűek, hiszen nemzetközi átutalásokat is teljesíthetnek vele a felhasználók órákon belül magas kezelési díjak nélkül.

 

A 2020-as év nagymértékben megváltoztatta a hétköznapi szokásokat, hobbikat és teendőket. Ez  a változás a sportfogadást sem kerülte el és az online sportfogadási oldalak készen állnak, hogy átvegyék a lottózók sportfogadási forgalmát.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sokszor banális hibák miatt nem működnek megfelelően az okoseszközök

Nincs letöltve a megfelelő applikáció, nincs bekapcsolva a Bluetooth, tetoválás van a csuklón – ilyen és ehhez hasonló, sokszor banális okok miatt nem működnek megfelelően a magyarok körében is egyre népszerűbb viselhető okoseszközök.  Miközben a felhasználók kifejezetten az alapján vásárolnak ilyen eszközöket, hogy az könnyen összekapcsolható legyen már meglévő okostelefonjukkal, a legtöbb probléma éppen az eszközök párosítása kapcsán jelentkezik. A Huawei Technologies Hungary szervizcsapata összegyűjtötte azokat a leggyakoribb hibákat és panaszokat, amivel felkeresik őket a felhasználók, ha elakadnak okostelefonjuk és viselhető okoseszközeik használata során.

2021. április 11. 12:51

A mesterséges intelligencia már a pénzügyeinket is támogatja

A mesterséges intelligencia (MI) már nem a fantasztikus filmek izgalmas látványeleme, hanem egyre inkább a mindennapjaink részét képezi, hiszen az orvostudománytól kezdve a pénzügyekig számos területen jelen van. Az ilyen irányú fejlesztések azonban még meghatározóbbak lesznek a jövőben, amelyet az is mutat, hogy világszerte egyre több forrást szánnak az MI támogatású megoldásokra a befektetők. A trend a hazai startupok körében is felfelé ívelő pályán mozog, melyet számos ígéretes, világszinten is élenjáró eredmény igazol: a Start it @K&H inkubátorprogramban részt vevő csapatok többek között a mesterséges intelligencia segítségével újítják meg a kriptokereskedést, a könyvelést és a videójátékok világát. A K&H innovatív megoldásai pedig a pénzügyi folyamatokat és platformokat helyezik új alapokra – hangzott el a Startup Szerda eseményen.

2021. április 11. 10:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27