A VFR pilóták társa a levegőben: a biztos tudás

forrás: Prím Online, 2021. március 7. 10:37

A HungaroControl immár ötödik alkalommal rendezte meg a látvarepülés szabályai szerint közlekedő pilóták szezonnyitó tanácskozását, a VFR Repülésbiztonsági Fórumot. A rendezvény célja a korábbi évekhez hasonlóan az volt, hogy hasznos ismeretekkel gazdagítsa a kisgépeseket, hozzájárulva ezzel a hatékonyabb felkészüléshez és a légi közlekedés biztonságához. Bár a járványhelyzet miatt a fórum ezúttal virtuális formában valósulhatott meg, most is kiemelt érdeklődés övezte: az élő közvetítést mintegy százötvenen követték folyamatosan.

A résztvevők előadásokat hallhattak arról, hogyan készülhetnek fel a lehető legkörültekintőbben a repüléseikre, ugyanígy szó esett a repülési terv benyújtásának fontosságáról, illetve hogy miként kerülhető el a felesleges frekvenciaterhelés. Betekintést nyerhettek a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren végrehajtott VFR gyakorlórepülések tornyos irányítói tapasztalataiba. Megismerhették a 2020-as légirendészeti ellenőrzések tanulságait, az eseményvizsgálatok által felfedett repülésbiztonsági kockázatokat, mindemellett tájékozódhattak az eseti légterek igénybevételének új szabályairól, valamint a katonai repülések hatásairól a nem ellenőrzött légterek forgalmára.

 

Kurucz Mihály, a társaság repülésbiztonsági, minőségirányítási és belső ellenőrzési igazgatója, a rendezvény házigazdája kifejtette: az idei virtuális tanácskozás kiemelkedő látogatottsága, sikere egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a kisgépes pilóták elkötelezettek a repülésbiztonság növelésében és az ehhez szükséges tudás elmélyítésében. A HungaroControl számára pedig fontos visszajelzés, hogy a VFR Repülésbiztonsági Fórumnak e nehéz körülmények közepette is van létjogosultsága és mindenképp folytatnunk kell ezt a hagyományt.  

 

 

Köszönjük az Innovációs és Technológiai Minisztérium Légiközlekedési Hatóságának, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának, a Honvédelmi Minisztérium Állami Légügyi Főosztályának és az Állami Légiközlekedési Balesetvizsgáló Osztályának, a Magyar Honvédség Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központjának, nem különben a HungaroControl munkatársainak, hogy értékes előadásaikkal évről évre emelik a repülésbiztonsági fórumok szakmai színvonalát – tette hozzá a főszervező.   

 

A 2021. március 4-én megrendezett VFR Repülésbiztonsági Fórum előadásait a HungaroControl ezúttal is elérhetővé teszi hivatalos YouTube-csatornáján.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sokszor banális hibák miatt nem működnek megfelelően az okoseszközök

Nincs letöltve a megfelelő applikáció, nincs bekapcsolva a Bluetooth, tetoválás van a csuklón – ilyen és ehhez hasonló, sokszor banális okok miatt nem működnek megfelelően a magyarok körében is egyre népszerűbb viselhető okoseszközök.  Miközben a felhasználók kifejezetten az alapján vásárolnak ilyen eszközöket, hogy az könnyen összekapcsolható legyen már meglévő okostelefonjukkal, a legtöbb probléma éppen az eszközök párosítása kapcsán jelentkezik. A Huawei Technologies Hungary szervizcsapata összegyűjtötte azokat a leggyakoribb hibákat és panaszokat, amivel felkeresik őket a felhasználók, ha elakadnak okostelefonjuk és viselhető okoseszközeik használata során.

2021. április 11. 12:51

A mesterséges intelligencia már a pénzügyeinket is támogatja

A mesterséges intelligencia (MI) már nem a fantasztikus filmek izgalmas látványeleme, hanem egyre inkább a mindennapjaink részét képezi, hiszen az orvostudománytól kezdve a pénzügyekig számos területen jelen van. Az ilyen irányú fejlesztések azonban még meghatározóbbak lesznek a jövőben, amelyet az is mutat, hogy világszerte egyre több forrást szánnak az MI támogatású megoldásokra a befektetők. A trend a hazai startupok körében is felfelé ívelő pályán mozog, melyet számos ígéretes, világszinten is élenjáró eredmény igazol: a Start it @K&H inkubátorprogramban részt vevő csapatok többek között a mesterséges intelligencia segítségével újítják meg a kriptokereskedést, a könyvelést és a videójátékok világát. A K&H innovatív megoldásai pedig a pénzügyi folyamatokat és platformokat helyezik új alapokra – hangzott el a Startup Szerda eseményen.

2021. április 11. 10:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27