Szerdán nyit az ország egyik legnagyobb Online Állásbörzéje

forrás: Prím Online, 2021. március 16. 19:38

Közel 1000 állás és több, mint 700 foglalható interjú időpont várja az álláskeresőket az ország legnagyobb múltú állásbörzéjén két napon át. Ezúttal a legtöbb állásajánlat villamosmérnököknek szól, de a legkeresettebbek között vannak az informatikusok és a gépészmérnöki végzettséggel rendelkezők is. Az esemény ingyenes és nyitott minden hallgató, pályakezdő és felsőfokú végzettséggel rendelkező tapasztalt munkavállaló számára.

A járványhelyzetre való tekintettel idén is online rendezik meg hazánk legrangosabb állásbörzéjét. Az Online Műegyetemi Állásbörzén több száz ajánlat közül válogathatnak az érdeklődők és fizikai kontaktus nélkül vehetik fel a kapcsolatot a vállalatok képviselőivel, két napon keresztül – 2021. március 17-én és 18-án 10-17 óra között.

 

„A kiállítók által kínált pozíciók pár kattintással szűrhetőek a www.muegyetemiallasborze.hu oldalon, ahol egyből jelentkezhetünk is az állásokra. Érdemes listázni az eredményeket, hogy a rendelkezésünkre álló idő alatt minél több céggel felvehessük a kapcsolatot. A kiválasztott vállalatokhoz célszerű interjú időpontot foglalni, ezáltal elkerülhető a várakozás és így 2 nap alatt több interjún vehetünk részt, mintha egyénileg több hónapon keresztül jelentkeznénk különböző állásokra. Előzetesen ajánlott rendbe rakni, frissíteni az önéletrajzunkat és a közösségi profiljainkat is” – tanácsolta Kiss Gergő szervező.

 

 

A legkeresettebb szakmák

Felsőfokú végzettséggel rendelkező tapasztalt munkavállalók 320, pályakezdők 247, hallgatók pedig 243 pozíció közül válogathatnak a rendezvényen.

 

A legnagyobb kereslet az IT szektorban van: villamosmérnököknek 194, informatikusoknak 154 ajánlat szól. Gépészmérnököket 161, mechatronikai végzettséggel rendelkezőket 64 hirdetésben keresnek. Építő- és építészmérnökök 88-67 hirdetés közül válogathatnak, közel kétszer annyiból, mint tavaly. Műszaki menedzsereknek 73, közgazdasági és pénzügyi területen 71-40 pozíció nyitott. Természettudományi és vegyészmérnöki végzettségűeknek 28-29 állásajánlat szól. Járműmérnökök 40, közlekedésmérnökök 26, logisztikai mérnökök 21, autonóm járműirányítási mérnökök pedig 15 álláshirdetés között válogathatnak. A jellemzően kevésbé keresett bölcsészeknek és jogászoknak is több, mint 10 lehetőséget kínálnak a kiállítók.124 pozíció betöltéséhez pedig nem szükséges szakképzettség.

 

A résztvevő cégek száma nagyságrendileg 60%-kal csökkent a fizikai rendezvényekhez képest, de a kiállítók számát tekintve még így is az Online Műegyetemi Állásbörze hazánk egyik legnagyobb online álláskereső rendezvénye. A kiállítók között van 6 fős mikrovállalat és több tízezer főt foglalkoztató multinacionális cégek is. Ezeknél a munkaadóknál a felsőfokú végzettséggel rendelkezők aránya szektortól függően 13–100% közötti, átlagosan 61%.

 

Sokat változott a munkaerőpiac

„Az eddig inkább az álláskeresők számára előnyös munkaerőpiaci helyzet tavaly március óta drasztikusan megváltozott. Sok gyakornoki programot felfüggesztettek, rengeteg embert elbocsájtottak, munkahelyek, munkakörök szűntek meg. A vállalatok jellemzően továbbra is kivárnak, munkaerő átcsoportosítással próbálják átvészelni a jelenlegi helyzetet, toborzási tevékenységet nem sokan folytatnak. Egy-egy meghirdetett pozícióra hatalmas a túljelentkezés, ezért egyre fontosabb, hogy az álláskeresők minden kínálkozó lehetőséget megragadva kitűnjenek a tömegből. Használják ki a lehetőséget, hogy kötetlenül beszélgethetnek a vállalatok képviselőivel, jelentkezzenek az állásokra, foglaljanak interjú időpontokat és vegyenek részt a céges előadásokon” – mondta Kiss Gergő szervező.

 

Ingyenes tanácsadások és előadások

A sikeres álláskereséshez nélkülözhetetlen felkészülést ingyenes tanácsadásokkal segítik a szervezők és 17 céges előadás is szerepel a programban. Az esemény ingyenes és nyitott bárki számára, aki aktívan állást, gyakornoki pozíciót keres, vagy aki csupán tájékozódni szeretne a munkáltatók igényeiről és a könnyebb elhelyezkedés feltételeiről.

 

Az esemény a vállalati szférában leginkább elterjedt és a távoktatásban is használt Microsoft Teams-en keresztül biztosítja az interaktív kapcsolatot, látogatóként elég egy laptop vagy mobiltelefon és internet a felület használatához. A kiállítói csatornákra a www.muegyetemiallasborze.hu oldalon keresztül jelentkezhetnek be az álláskeresők. Ezeken keresztül chatelhetnek, beszélhetnek a vállalatok képviselőivel és a platform videóinterjú lebonyolítására is alkalmas.

 

Fotó: muegyetemiallasborze.hu / Tóth Ildikó

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05