Az új Fujitsu szerver gyorsabb adatelemzéseket és értékteremtést biztosít

forrás: Prím Online, 2021. március 22. 16:32

A Fujitsu az AMD EPYC processzoros Fujitsu PRIMERGY RX2450 M1 szerverrel bővíti x86-alapú szabványos rendszereinek kínálatát. A kétfoglalatos, 2U magas rack-rendszer sokféle feladathoz kínál nagy teljesítményt – kis energiafogyasztás és adatközponti helyigény, valamint rugalmas konfigurációs lehetőségek mellett.

Az AMD EPYC 7002 sorozatú processzorral dolgozó PRIMERGY RX2450 M1 a jelenlegi PRIMERGY rack-szerver portfólió első AMD EPYC processzor-alapú szervere. Nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) forgatókönyvekhez ideális, kis késleltetésű rendszer. 

 

A PRIMERGY a szoftveresen vezérelt adattárolási (SDS) és a hiperkonvergens infrastruktúra-megoldások stabil építőeleme, akár 24 csatlakoztatott meghajtóval. Ennek köszönhetően kiválóan alkalmas olyan nagy teljesímtényigényű alkalmazások és a feladatok támogatására, mint a virtualizált környezetek, a HPC, a szoftveresen vezérelt adattárolási (SDS) megoldások, az asztali gépes virtualizáció (VDI) és a hiperkonvergens infrastruktúra (HCI). 

 

 

A komoly virtualizációs feladatok* kezeléséhez nyújtott képességek ideális választássá teszik a PRIMERGY RX2450 M1 szervert azoknak a szolgáltatóknak, akik versenyképes árú ügyfélszolgáltatások nyújtásához keresnek kivételes ár-teljesítmény aránnyal rendelkező szervert. Az AMD EPYC processzor-alapú PRIMERGY modell virtualizált VMware-környezetekben (pl. vSphere) is nagyszerűen teljesít, és támogatja a processzorfoglalatok száma alapján licencelt, egyéb alkalmazásokat.

 

Kis fogyasztásának köszönhetően a más rendszerekre jellemző energiafogyasztás fele mellett kínál ugyanakkora teljesítményt, csökkentve ezzel a teljes élettartamra vetített költséget (TCO). 

 

 

Ár és piaci bevezetés

Az új FUJITSU PRIMERGY RX2450 M1 szerver Európában 2021 áprilisától rendelhető. A későbbiekben további piacokon is bevezetjük. Ára országtól és rendszerspecifikációtól függően változik. 

 

_________________

* A PRIMERGY RX2450 M1 akár 128 maggal is rendelkezhet kétfoglalatos konfigurációban, 32 DIMM bővítőhellyel és max. 24 SAS/SATA/PCIe tárolómeghajtóval.

Kulcsszavak: AMD szerver Fujitsu

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente több százezer forint megtakarítást hozhat a piezotintás nyomtatás

Öt év alatt megközelíti a 2 millió forintot az áramszámlán jelentkező megtakarítás, amelyet már egy közepes méretű cég is elérhet, ha lézertechnológiás irodai multifunkciós berendezéseit az Epson piezoelektromos tintasugaras eszközeire cseréli. A lépéssel csaknem 1,5 tonna CO2 emissziótól is meg lehet kímélni a környezetet, miközben a hőmentesen működő gépek egyéb szempontok alapján is lényegesen környezetkímélőbbek a lézereseknél.

2023. március 24. 18:00

Az új Legion laptopok a teljesítményt és a hordozhatóságot ötvözik

A Lenovo bejelentette a Lenovo Legion Slim laptopok legújabb, 8. generációját. A sorozat most bemutatott tagjai minden eddiginél nagyobb szabadságot nyújtanak a játékosoknak. A Lenovo Legion Slim sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kibontakoztassák kreativitásukat és elérjék a játékokkal kapcsolatos céljaikat. 

2023. március 24. 16:43

Vadonatúj LOQ gaming laptopokat és torony PC-ket mutatott be a Lenovo

A játékok nem kizárólag csúcskategóriás számítógépeken élvezhetők. Erre bizonyíték a Lenovo újonnan bejelentett termékcsaládja, a LOQ (lock), amely a kezdő játékosokat támogatja a játékok és virtuális világok felfedezésében és abban, hogy valódi közösségekhez csatlakozzanak, olyan játékeszközökkel, amelyek számos funkcióval rendelkeznek, mégsem jelentenek megterhelő kiadást.  

2023. március 24. 15:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48