Szövetségre lépett a Zyxel és a streaming megoldásokat szállító WyreStorm

forrás: Prím Online, 2021. március 23. 14:57

Bejelentette stratégiai együttműködését a hálózati kommunikációs eszközöket gyártó Zyxel Networks valamint az AV és streaming technológiákban jártas WyreStorm. A kooperáció célja az internetalapú audiovizuális szolgáltatások (AV over IP) minőségének emelése, hogy a piacon jelenleg elérhető, lehető legjobb élményt kínálják a technológia üzleti felhasználóinak.

A Zyxel az utóbbi időben számos switch termékcsaládnál vezette be a hálózatba kapcsolt AV elemeket, lehetővé téve, hogy a WyreStorm és a hozzá hasonló partnerek a legkülönfélébb környezetben is telepíthessék AV rendszereiket. Habár a HDMI-alapú technológiáról a hálózati alapú AV-re való átállás viszonylag egyszerű folyamat, a switchek különféle protokollja mégis sok bosszúságot okozott a szakembereknek.

 

Elég csak a gyakran megszakadó streaming szolgáltatásokra gondolni – a kellemetlenségek forrása gyakran a nem megfelelően felkészített hálózati háttérinfrastruktúra volt. Ezt a problémát oldja fel a Zyxel és a WyreStorm: partnerségükkel egy egyszerűbb és sokkal összehangoltabb hálózati AV ökoszisztéma alakítható ki, amelynek segítségével szinte percek alatt beállítható egy megbízható rendszer.

 

Fókuszban a megszakadás nélküli streaming

A WyreStorm NetworkHD AV over IP termékcsaládja számos megoldást tesz lehetővé, az alacsony sávszélességű H.265 streamingtől kezdve a JPEG2000 4K over IP-n át a 10GbE streaming szolgáltatásig. A partnerségnek köszönhetően a Zyxel hálózati switch eszközeinek teljes portfóliójában megnyílik a lehetőség a hálózati AV mód alkalmazására, a WyreStorm pedig egyszerűbbé teszi a telepítési folyamatot, és zökkenőmentes adatforgalmat biztosít a kiegyensúlyozott streaming teljesítmény mellett.

 

Az összes fontos információ egyetlen műszerfalon

A hálózati switchek AV over IP telepítésének egyszerűsítése érdekében a Zyxel speciális hálózati AV módja integrálja az összes leggyakrabban használt funkciót. Az intuitív telepítővarázsló mellett a switch port és a rendszerinformációk, a sávszélesség kihasználtsága és az energiafelhasználás állapota is grafikusan jelenik meg egyetlen testreszabott műszerfalon, hogy a rendszergazdák könnyedén kezelhessék őket.

 

„A Zyxel célja, hogy nagy teljesítményű hálózati switch eszközöket adjon az új alkalmazások számára, és az ehhez hasonló IP-alapú hálózatra való áttérés folyamatának egyszerűnek és hatékonynak kell lennie" – mondta Treso Tamás, a Zyxel magyarországi képviseletének vezetője. Hozzátette: „A személyre szabott hálózati AV módunk egyszerűsíti az IP multicast hálózat beállítását és minimálisra csökkenti a konfigurációs igényt."

 

„A Zyxel switchek a NetworkHD disztribúció gerinceként nagyon megbízható teljesítményt szállítanak. Az új Networked AV mód hozzáadása új szintre emelni a telepítést és a konfigurációt. Ez lehetővé teszi az integrátorok számára, hogy percek alatt működőképes NetworkHD rendszert állíthassanak fel.” - mondta Andy Herron, a WyreStorm termékfejlesztési igazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rendszerszintű védelem a mobil munkavégzés korában

A távoli munkavégzés elterjedése teljesen új kihívások elé állította a legtöbb vállalatot és így a felhasználókat is. Az otthoni irodákra való átállás a mobileszközök szerepét is átalakította, egyre több feladat elvégzéséhez váltak szükségessé. A megnövekedett használattal pedig a biztonság és az adatvédelem szerepe is felértékelődik. A Samsung csúcskészülékeiből és egyedi szolgáltatásaiból álló Galaxy ökoszisztéma folyamatos fejlesztésével mostanra egy teljeskörű platform áll a felhasználók rendelkezésére, amelyben biztonsággal kezelhetik az adataikat és használhatják távolról az irodai eszközparkot az 5G hálózatokon keresztül.

2021. október 21. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20