Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és a PMI Budapest

forrás: Prím Online, 2021. március 25. 19:02

Magyarország vezető gazdaság- és társadalomtudományi képzést nyújtó egyeteme, a Budapesti Corvinus Egyetem és a világ legnagyobb, projektmenedzsereket tömörítő, szakmai nonprofit szervezete a PMI (Project Management Institute Budapest) hazai tagozata, a PMI Budapest stratégiai megállapodást kötött. 

A stratégiai megállapodás célja, hogy a projekt; program- és portfóliómenedzsment szakma hazai elismertségét és szakmai színvonalát közös kutatásokkal, rendezvényekkel és oktatási programokkal növeljék.

 

A Budapesti Corvinus Egyetemen a PMI Budapest, Magyar Tagozat szakmai támogatásával nemzetközi, angol nyelvű, posztgraduális oklevelet adó, projektmenedzser szakirányú továbbképzési szakot indít 2021. szeptember elsejével. A szakon olyan projektmenedzsereket képeznek majd, akik közepes komplexitású hazai és nemzetközi projektekben egyaránt megállják a helyüket. A képzés a partnerség keretében  folyamatosan fejlődik annak érdekében, hogy a program megfeleljen a dinamikusan változó piaci követelményeknek, amely garanciát jelent  a végzett hallgatók naprakész tudására.

 

A PMI Budapest, Magyar Tagozat szakmai támogatást nyújt a Budapesti Corvinus Egyetemnek óraadó oktatók delegálásában a közösen kijelölt tárgyak oktatásához, továbbá a tananyagfejlesztésbe is bekapcsolódik.

 

A megújuló Budapesti Corvinus Egyetem víziója, hogy Közép-Európa legjobb gazdaság- és társadalomtudományi egyeteme legyen 2030-ra.

 

Dr. Fehér Péter a Corvinus Egyetem Executive Degree Programokért és Szakirányú Továbbképzésekért Felelős Dékánja a stratégiai megállapodás aláírásakor kiemelte, hogy „Magyarországnak szüksége van olyan nemzetközileg is kiemelkedő egyetemre, amely rangos nemzeti intézményként közösségét szolgáló, teljesítményközpontú és világszínvonalú eredményekre képes elitet képez.” A Corvinus arra törekszik, hogy a magyar üzleti, kormányzati, közösségi vezetők több mint fele, Közép-Európában pedig jelentős része a Corvinus végzettjei közül kerüljön ki. Ezen törekvésivel összhangban a projektmenedzsment képzés fejlesztése kulcsfontosságú.

 

Dobos Oszkár, a PMI Budapest, Magyar Tagozat Titkára és Egyetemi Kapcsolatokért felelős alelnöke kiemelte: „Célunk, hogy Magyarország legmeghatározóbb projektmenedzsment szakmai szervezete legyünk, mely aktív szakmai közösséggel rendelkezik. Fontos számunkra, hogy a hazai projektmenedzser képzésben, a szakmához kapcsolódó kutatásokban, szakfejlesztésben aktívan részt vállaljunk, mivel a megváltozott gazdasági környezetben egyre fokozódik a projektek számossága és az igény a magasan képzett, nyelveket beszélő projektmenedzserek iránt.”

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar diákok az unió egyik legbefolyásosabb digitális innovációs egyetemi képzésén

Az Európai Unió egyik vezető, digitális innovációkra összpontosító intézete, az EIT Digital, azaz az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Digitális Tudásközpontja október 15-én nagyszabású virtuális eseményre hívta össze 300 új hallgatóját. 

2021. október 28. 12:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20