Ismét egyetemisták gyűjtik össze a mérnöki szakma nagyjait

forrás: Prím Online, 2021. március 29. 10:59

Az informatikai és a villamosmérnöki pálya meghatározó ipari szereplői gyűlnek össze, hogy előadjanak a szakma legújabb fejlesztéseiről, az új űrkorszak távközlési kihívásaitól kezdve az mobilhálózatok fejlődéséig. A XVIII. Simonyi Konferencia április 14-én, online formában kerül megrendezésre a BME I épületéből közvetítve, amire idén is ingyenesen várják a jövő technológiái iránt érdeklődőket.

Április 14-én déltől kezdve a hagyományos tanítás helyett többek közt a Vodafone, a Bosch és a Nokia szakmai vezetőinek és kutatóinak előadásait hallgathatják a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatói valamint mindenki, aki regisztrál az eseményre. A szervező Simonyi Károly Szakkollégium célja az, hogy mindenki betekintést nyerhessen egy-egy szakterületbe, és arra lelkesítse a látogatókat, hogy folytassák a témában való elmélyülést.

 

A konferencián elő fog adni Dr. Biczók Gergely, a CrySyS Lab munkatársa, aki az információbiztonság koronavírus járvány okozta változásait mutatja be.  Előadásának fókuszában a VPN sérülékenységek kihasználása, a zoombombing és a Moodle rendszer túlterhelése áll. Gergely mellett egy másik BME-s oktató is részt vesz a konferencián. 

 

 

Dr. Bacsárdi László, a Műegyetem 2022-ben induló űrmérnökképzésének szakfelelőse, az űrkutatás új kihívásaiba vezeti be az érdeklődőket.

 

Sipos Szabolcs, a Vodafone Vállalati Marketing és Üzletfejlesztési Menedzsere, gyakorlati példákon keresztül mutatja be, hogy hogyan teremt új lehetőségeket az 5G a termelő vállalatok számára. A prezentációja az 5G és Ipar 4.0 világába vezet minket - megtudhatjuk, hogy milyen szerepet játszhat az 5G a vállalati digitalizációban, valamint az ezzel kapcsolatos előnyökről is hallhatunk előadásában.

 

A Simonyi Konferencia Magyarország legnagyobb kizárólag egyetemi hallgatók által rendezett éves szakmai eseménye, ahol a XVIII. alkalomra sok előadó már úgy tér vissza mint korábbi Szakkollégiumi tag: vannak, akik pár éve még maguk is szervezők voltak, most viszont a saját programozóiskolájuk alapításáról tartanak előadást, és van, aki a deep fake elleni védekezés fontosságáról fog beszélni. Mellettük hagyományosan a Szakkollégium jelenlegi tagjai is kipróbálhatják magukat a közönség előtt: idén Varnyú Dóra tart előadást az egyik legmodernebb funkcionális orvosi képalkotó eljárásról, a pozitronemissziós tomográfiáról.

 

 

Az előadások részletes leírásai és a pontos program elérhető az esemény honlapján, ahol az ingyenes regisztrációra is lehetőség nyílik.

 

A XVIII. Simonyi Konferencia időpontja: 2021. április 14. (szerda) 12:00 óra.

Helyszín: Online esemény

A rendezvényről a szakkollégiumi Budavári Schönherz Stúdió biztosítja az élő közvetítést.

 

A két előadóteremben párhuzamosan futó előadások közt helyet fog kapni a konferencia részeként is megtekinthető expó, ahol a támogató cégek és a Simonyi Károly Szakkollégium szakmai körei mutatják be munkájukat. Az érdeklődők az egyetemisták szemén keresztül betekintést nyerhetnek a kar szakkollégiumában folyó informatikai és elektronikai fejlesztésekbe, stúdiótechnikai, dizájn és arculattervezési munkákba.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Alienware és a Dell ismét AMD-alapú laptoppal jelentkezik

A Dell Technologies két AMD-alapú gamer laptopot mutatott be, a Dell G15 Ryzen Editiont és az Alienware m15 Ryzen Edition R5-öt. Az Alienware 14 év után először jelentkezett olyan modellel, amelyben AMD processzor dolgozik. Mindkét laptop NVIDIA GeForce RTX 30-as sorozatú videokártyával rendelkezik, és a velük egyidejűleg bemutatott Dell monitorokkal kiegészülve tökéletes gamer állomást alkotnak.

2021. április 19. 19:49

Kárrendezés a technológia uralta jövőben

Baleset egy önvezető autóval, műhibaper a műtétet végző robotasszissztens ellen? A technológia lassan az életünk minden területét átszövi, új kihívásokat teremtve, amelyek egy részére a biztosítóknak is reagálniuk kell. Szinte biztos, hogy a technológiai fejlődés következtében tíz év múlva egészen más kockázatokkal és biztosítási megoldásokkal találkozunk majd. Érdemes már most elgondolkozni azon, hogy a biztosítások területén hogyan alakul át a felelősség kérdésköre. Az Allianz Hungária mindannyiunkat érintő, biztosításszakmai kérdéseket vizsgáló „Biztosítás 2030” nevű sorozatában ezúttal annak jár utána, hogy a gépek vagy az emberek lesznek-e a főszereplők a piacon.

2021. április 19. 18:13

500 éves robotkart és galamb irányította bombát rekonstruáltak

A modern fejlesztéseknek, köztük a 3D-s technológiáknak köszönhetően a múzeumok, laborok és raktárak által rejtett misztikus – és nem ritkán bizarr – kincsek darabokra szedhetők, a legapróbb részletekig kinagyíthatók, vagy ha hiányosak, akár ki is egészíthetők. Ezt követően a tárgyak eddig nem látott titkokat árulnak el magukról, amikből a Viasat History dokumentumcsatorna A legfurcsább dolgok (Strangest Things) című műsorában szemezget április 19-én hétfőn 20 órától.

2021. április 19. 16:27

Már a MOM Parkban is elérhetők az E.ON töltői

Áprilistól 16 új töltőponttal várják az elektromos autók tulajdonosait a MOM Park bevásárlóközpont parkolójában. A központ a korábbi töltőik cseréjével és a további új töltőkkel a megnövekedett ügyféligényekre reagált, hiszen az országos trendet követve a MOM Park látogatói közül is egyre többen rendelkeznek elektromos autóval. A nyilvános töltőket az E.ON telepítette és üzemelteti, és a DrivE.ON applikáción keresztül vehetők igénybe az alkalmazásban megszabott tarifáért. Az energiacég az itt elhelyezett e-töltőkkel együtt már közel 160 nyilvános töltőállomással rendelkezik.

2021. április 19. 13:32

Az Oracle felhőtechnológiája segíti a SailGP versenyzőit

Az Oracle és a SailGP, a vitorlázás első számú versenyligája kibővítette sikeres adatelemző platformját a SailGP második évadára. A SailGP az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) felhőszolgáltatását használja arra, hogy valós idejű adatokkal lássa el a liga nyolc csapatát, valamint a partnereket és rajongókat világszerte. A második szezonban az új funkciók javítják a csapatok teljesítményét és a rajongók számára izgalmas, fedélzeti betekintést nyújtanak az eseményekről.

2021. április 19. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Óvakodjunk a COVID-19 vakcinával kapcsolatos csalásoktól és álhírektől

2021. április 19. 14:58

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05