Ismét egyetemisták gyűjtik össze a mérnöki szakma nagyjait

forrás: Prím Online, 2021. március 29. 10:59

Az informatikai és a villamosmérnöki pálya meghatározó ipari szereplői gyűlnek össze, hogy előadjanak a szakma legújabb fejlesztéseiről, az új űrkorszak távközlési kihívásaitól kezdve az mobilhálózatok fejlődéséig. A XVIII. Simonyi Konferencia április 14-én, online formában kerül megrendezésre a BME I épületéből közvetítve, amire idén is ingyenesen várják a jövő technológiái iránt érdeklődőket.

Április 14-én déltől kezdve a hagyományos tanítás helyett többek közt a Vodafone, a Bosch és a Nokia szakmai vezetőinek és kutatóinak előadásait hallgathatják a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatói valamint mindenki, aki regisztrál az eseményre. A szervező Simonyi Károly Szakkollégium célja az, hogy mindenki betekintést nyerhessen egy-egy szakterületbe, és arra lelkesítse a látogatókat, hogy folytassák a témában való elmélyülést.

 

A konferencián elő fog adni Dr. Biczók Gergely, a CrySyS Lab munkatársa, aki az információbiztonság koronavírus járvány okozta változásait mutatja be.  Előadásának fókuszában a VPN sérülékenységek kihasználása, a zoombombing és a Moodle rendszer túlterhelése áll. Gergely mellett egy másik BME-s oktató is részt vesz a konferencián. 

 

 

Dr. Bacsárdi László, a Műegyetem 2022-ben induló űrmérnökképzésének szakfelelőse, az űrkutatás új kihívásaiba vezeti be az érdeklődőket.

 

Sipos Szabolcs, a Vodafone Vállalati Marketing és Üzletfejlesztési Menedzsere, gyakorlati példákon keresztül mutatja be, hogy hogyan teremt új lehetőségeket az 5G a termelő vállalatok számára. A prezentációja az 5G és Ipar 4.0 világába vezet minket - megtudhatjuk, hogy milyen szerepet játszhat az 5G a vállalati digitalizációban, valamint az ezzel kapcsolatos előnyökről is hallhatunk előadásában.

 

A Simonyi Konferencia Magyarország legnagyobb kizárólag egyetemi hallgatók által rendezett éves szakmai eseménye, ahol a XVIII. alkalomra sok előadó már úgy tér vissza mint korábbi Szakkollégiumi tag: vannak, akik pár éve még maguk is szervezők voltak, most viszont a saját programozóiskolájuk alapításáról tartanak előadást, és van, aki a deep fake elleni védekezés fontosságáról fog beszélni. Mellettük hagyományosan a Szakkollégium jelenlegi tagjai is kipróbálhatják magukat a közönség előtt: idén Varnyú Dóra tart előadást az egyik legmodernebb funkcionális orvosi képalkotó eljárásról, a pozitronemissziós tomográfiáról.

 

 

Az előadások részletes leírásai és a pontos program elérhető az esemény honlapján, ahol az ingyenes regisztrációra is lehetőség nyílik.

 

A XVIII. Simonyi Konferencia időpontja: 2021. április 14. (szerda) 12:00 óra.

Helyszín: Online esemény

A rendezvényről a szakkollégiumi Budavári Schönherz Stúdió biztosítja az élő közvetítést.

 

A két előadóteremben párhuzamosan futó előadások közt helyet fog kapni a konferencia részeként is megtekinthető expó, ahol a támogató cégek és a Simonyi Károly Szakkollégium szakmai körei mutatják be munkájukat. Az érdeklődők az egyetemisták szemén keresztül betekintést nyerhetnek a kar szakkollégiumában folyó informatikai és elektronikai fejlesztésekbe, stúdiótechnikai, dizájn és arculattervezési munkákba.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HR-ben is jönnek a robotok

Az elmúlt időszak – főként a koronavírus-járvány hatásai miatt – évekkel gyorsította fel a digitalizációt. A HR terület is érintett, ahol a digitális asszisztensek, az automatizált erőforrás-kezelő programok, az algoritmuson alapuló projektmenedzsment eszközök használata már nem csak a jövő megoldásait jelentik. Az egyik legnagyobb magyar tulajdonú HR-szolgáltató vállalat, a WHC Csoport is újabb lépést tett a digitalizáció útján: a vállalat mesterséges intelligencián alapuló chatbotja a külföldről érkező munkavállalók koordinálását és a velük való mindennapi kommunikációt könnyíti meg.

2022. november 27. 12:03

Ezek az elektronikai eszközök kerülnek majd a legtöbb fa alá

A kisebb-nagyobb elektronikai eszközök nem véletlenül az ünnepek sztárjai: egyrészt valóban hasznos ajándékok, másrészt a karácsony az az ünnep, amikor nagyobb értékű termékekre is hajlandóak vagyunk költeni. Az Euronics megvizsgálta, mik voltak a legkeresettebb termékek tavaly karácsonykor és elárulja, várhatóan milyen termékek kerülnek majd idén a legtöbb fa alá.

2022. november 27. 10:22

Friss kutatással jelentkezik a Dell

A Dell Technologies új felmérése szerint, két évnyi gyors digitális átalakulás tapasztalatai alapján, az informatikai vezetők fele úgy gondolja, a cége tisztában van azzal, hogy mire van szükség a munkaerő digitális átalakításához. Azonban sok alkalmazottnak nehezére esik lépést tartani a gyors változással. A kutatás több mint 40 országban zajlott 10 500 válaszadó bevonásával. A megkérdezettek több mint kétharmada úgy gondolja, hogy a cégek az átalakulásra irányuló projektek megtervezésekor nem vonják be kellően az alkalmazottakat. 

2022. november 26. 15:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20