A Samsung nagyfelbontású monitorokkal készül 2021-re

forrás: Prím Online, 2021. március 30. 11:13

A Samsung bemutatja 2021-es monitorkínálatát. Az ergonomikus kialakítású, nagyfelbontású készülékek kényelmesen használhatók és élethű megjelenítésre képesek. A legújabb Samsung monitorok kiemelkedő teljesítményükkel ideálisak lehetnek munkahelyi vagy otthoni használatra is.

Az átalakuló üzleti vállalkozásoknak és a jövő felhasználóinak tervezett 12, nagyfelbontású monitor három sorozatban (S8, S7 és S6) kínál kiváló képminőséget és kényelmet. Minden modell több mint 1 milliárd színt képes megjeleníteni, így a HDR 10 technológiával együtt látványos, élénk képek kerülhetnek a kijelzőre. A 178 fokos betekintési szögnek köszönhetően a monitorokon tisztán láthatók a legapróbb részletek is, így azok professzionális környezetben is remekül használhatók, mindegy milyen szögből nézik őket.

 

„A magasabb felbontású monitorok iránti kereslet egyre növekszik, a Samsung ezért újabb termékekkel egészíti ki a portfólióját, így a felhasználók könnyen találhatnak számukra megfelelő modellt – mondta el Hyesung Ha, a Samsung Vizuális kijelzők üzletágának alelnöke. – A 2021-es Nagyfelbontású monitorok lenyűgöző képminőséget és teljesítményt hoznak el, a használatuk pedig a környezettudatos tervezésnek köszönhetően kényelmes és energiatakarékos.”

 

Az új készülékek az iparágban az elsők között nyerték el az Intelligens szemkímélő tanúsítványt a TUV Rheinland minősítőintézettől. Az Adaptív kép technológia a fényerő és a színhőmérséklet optimalizálásával automatikusan a felhasználók környezetéhez igazítja a képminőséget. Ezzel a megoldással a legtöbb helyiségben kényelmesebb lesz a monitorok használata és hosszabb használat esetén csökkenthető a szemek fáradása. A monitorok Szemkímélő módja csökkenti a kibocsátott kékfény mennyiségét, a Villódzásmentes mód pedig megakadályozza a képernyő zavaró villogását és szaggatását.

 

A Samsung 2021-es monitorai az Eco Saving Plus technológiának köszönhetően energiahatékonyságukért is elismerésben részesültek. A készülékek elnyerték a Professzionális Munkavállalók Svéd Szervezetének (TCO) a kijelzőknek járó fenntarthatósági tanúsítványát, az Elektronikai Termékek Környezeti Értékelő Eszközének (EPEAT) ökotanúsítványát, valamint az energiatakarékos termékeket értékelő Energy Star elismerést. Az Eco Saving Plus technológia a feketék fényerejének automatikus beállításával akár 10 százalékkal is csökkentheti az energiafogyasztást, miközben a látványos és élettel teli színek nem változnak.     

 

 

S8: Kiemelkedő vizuális élmény és ergonomikus vonalak

Az S8 a nagyfelbontású monitorok csúcsmodellje, amely kulcsfontosságú funkciókat hoz el mind a vállalkozások, mind a kreatív szakemberek számára. Az S8 UHD felbontásra képes és 27-, valamint 32 colos méretekben érhető el. Az UHD támogatás és a több mint 1 milliárd szín mellett az S8 99 százalékos sRGB színskálát kínál a felhasználóknak, így a különböző tartalmak igazán élénk árnyalatokban pompázhatnak.

 

Az S8 monitorok USB-C csatlakozón keresztül akár 10 Gbps sebességű adatátvitelre is képesek, az S80UA modell pedig akár 90 wattos töltést is támogat. A S8 készülékeken számos csatlakoztathatósági megoldás érhető el, az USB 3.0 és USB technológia sokoldalúvá és könnyen használhatóvá teszi a monitorokat. A sík, kávamentes kialakításnak köszönhetően minden S8 kényelmesen használható, akár többmonitoros rendszerek részeként is, hiszen szinte teljesen kizárja a zavaró körülményeket. A VESA (Video Electronics Standards Association) kompatibilis Állítható magasságú talp (HAS – Height Adjustable Stand) segítségével a monitor könnyedén állítható, dönthető és több irányban forgatható is, így szinte bármilyen környezetben elhelyezhető. A keskeny fémtalp és a készülék az átlagosnál kevesebb helyet foglalnak el az íróasztalon, így a munkakörnyezet rendezett maradhat.  

 

 

S7 és S6: Egyszerűség és hatékonyság  

Az S7 széria az S8-hoz hasonlóan UHD felbontással érkezik 27- és 32 colos méretben, ultravékony talppal. A betekintési szög az S7 esetében is 178 fokos és a színek is megegyeznek a S8 modellel. A közel kávamentes kialakításnak és a dönthetőségnek köszönhetően a felhasználók a feladataikra koncentrálhatnak és nem zavarják őket a külső körülmények. 

 

Az S6 sorozat készülékei 34-, 32-, 27- és 24 colos méretben érhetők el, és a QHD (2.560x1.440) felbontás mellett a kép-a-képben (PIP-Picture in Picture) és PBP (Picture By Picture) módot is támogatják így kiváló társak a multitaskingban. Az S60UA monitor a Daisy Chain technológiának köszönhetően alkalmas a többképernyős megjelenítésre, LAN kábel (RJ45 kompatibilis) segítségével pedig dokkolóállomássá is alakítható. A beépített LAN-indítás (Wake On LAN) funkcióval a csatlakoztatott számítógépek távolról is bekapcsolhatók, egy másik eszközről. 

 

A 34 colos S65UA monitor Ultraszéles Quad HD (UWQHD) felbontást kínál, az 1000R íveltségnek köszönhetően pedig 21:9 képarány mellett még hatékonyabb munkavégzésre alkalmas. Az S6 sorozat állítható talpai nagymértékű személyre szabhatóságot tesznek lehetővé, a monitorok több irányban forgathatók és dönthetők, így a felhasználók a nekik ideális szögben állíthatják be azokat, vagy akár függőleges helyzetbe is forgathatják őket.   

 

A Samsung legújabb nagyfelbontású monitorai Magyarországon május első hetétől kezdve válnak elérhetővé. Elsőként a 24 colos S6 és a 32 colos S7 érkezik, 107.200-, illetve 134.900 forintos ajánlott fogyasztói áron. Május harmadik hetében jelenik meg a 27 colos S6, a 27- és a 32 colos S8 monitor, 127.900-, 144.900-, illetve 154.900 forintos áron. Május negyedik hetében kiteljesedik az S6 család a 32 colos modellel, 144.900 forintos áron. A 27 colos S7 monitor a június 7-vel kezdődő héten lesz elérhető, 123.900 forintos ajánlott fogyasztói áron.

Kulcsszavak: monitor Samsung

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már itthon is kapható az LG első OLED paneles monitora

Az LG Magyarországon is megkezdte az elsőként a 2021-es CES kiállítás keretében bemutatott UltraFine OLED Pro kijelzőjének forgalmazását. A 32EP950 típusjelű, 32 hüvelykes 4K monitor elsősorban a kreatív iparágban dolgozók számára jelent ideális megoldást. 

2021. október 17. 16:39

Jobban fogy az asztali PC, mint tavaly ilyenkor

Szokatlan trendeket lehetett megfigyelni az asztali PC-k értékesítésében szeptember első négy hetében, a tanév első heteiben: jelentősen több asztali gép talált  gazdára mind az eMAG-nál, mind az Extreme Digitalnál, mint tavaly ilyenkor, és jelentősen nőtt az Apple-gépek forgalma is.

2021. október 5. 09:57

A Philips bővíti a hulladékcsökkentési szolgáltatás élvonalát

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bejelenti a következő mérföldkövet a márka fenntartható monitortechnológia felé vezető útján. A Philips monitors együttműködik a Closing the Looppal, a zöld beszerzési szolgáltatások globális szolgáltatójával és a TCO Developmenttel, a világ vezető IT fenntarthatósági tanúsítványa, a TCO Certified mögött álló szervezettel egy kísérleti projektben, amelynek célja a monitorhulladék fenntartható csökkentése. 

2021. október 2. 14:33

Ki, milyen kiegészítő eszközzel szerelje fel a munkakörnyezetét?

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni és együttműködni a kollégákkal, ma már nem feltétlenül elég egy megbízható laptop. A kényelmünk és az egészségünk szempontjából is fontos, hogy munkaállomásunk megfelelő kiegészítőkkel legyen ellátva. Az ideális informatikai háttér minden munkakörben mást jelent, és ez nem csak feladatkörönként, de személyenként is változhat. A Dell Technologies szakembere megosztja a legfontosabb tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan alakíthatunk ki kényelmes, egészséges, és a munkánkat leginkább támogató környezetet.

2021. szeptember 18. 16:46

Hibrid munkarendhez készített monitort a Samsung

A Samsung bemutatja legújabb különleges kijelzőmegoldását, a 24 colos S4 Monitort beépített webkamerával, amelyet a hibrid munkarendben dolgozók számára fejlesztett ki a vállalat. A kamerával, hangszórókkal és mikrofonnal felszerelt monitor egyéb kiegészítők nélkül is ideális megoldást jelent a videohívásokon való részvételre és a munkavégzésre.

2021. szeptember 16. 14:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20