30 millió ember fejlesztette tudását a Microsoft és a LinkedIn kurzusain

forrás: Prím Online, 2021. április 3. 10:28

Elérte a 30 milliót azok száma, akik a tavaly június óta a Microsoft és a LinkedIn segítségével tettek szert az elhelyezkedésüket segítő digitális tudásra – jelentette be a Microsoft. A vállalat továbbra is elkötelezetten dolgozik azért, hogy a gazdaság szereplői a technológiákat ismerő, képzett munkaerőt találjanak. Magyarországon 43 ezret is meghaladja azok száma, akik továbbképezték magukat az ingyenes digitális kurzusokon.

A világ 250 országában harmincmillió embernek nyújtott segítséget a Microsoft és a LinkedIn annak érdekében, hogy a digitális gazdaságban is versenyképes tudással gazdagodjanak. Ez a tudás nem csupán az emberek elhelyezkedését segíti és a lehetőségeiket tágítja, hanem segít a képzett munkaerő és a munkaadók egymásra találásában a tudás alapú gazdaságban.

 

„A technológia minden iparágat forradalmasít azáltal, hogy új lehetőségeket teremt. A digitális tudás és képességek nemcsak az embereknek jelentenek versenyelőnyt. A cégek és a nemzetgazdaságok számára is kulcskérdés, hogy minél többen vértezzék fel magukat digitális képességgel, ez hosszú távon is meghatározza a lehetőségeinket. A Microsoft küldetése, hogy minél több embert és vállalatot segítsen hozzá ehhez a tudáshoz, lehetőséget biztosítva a fejlődéshez” – mondta a mérföldkő kapcsán Christopher Mattheisen, a Microsoft Magyarország ügyvezetője.

 

 

A COVID-járvány következtében kialakult gazdasági válság és munkanélküliség enyhítésére a Microsoft tavaly júniusban indította el nagyszabású programját, amely eredetileg világszerte 25 millió ember átképzését tűzte ki célul. A Microsoft, a LinkedIn és a GitHub tanulni vágyó emberek millióit vonták be az oktatási programba az opportunity.linkedin.com oldalon keresztül, Magyarországon eddig 43652-en csatlakoztak az online továbbképzésekhez, így hazánk az 59.-ik a 250 ország rangsorában. A legnépszerűbbek a szoftverfejlesztő, az ügyfélszolgálati specialista és az adatelemző továbbképzések voltak. Az álláskeresők és a munkaadók többféle támogatás révén tehetnek egy lépést a tudás alapú gazdaság felé:

 

  • Ingyenes digitális továbbképzéseket biztosított a legkeresettebb szakmákban és kedvező áron biztosította a megfelelő tanúsítványok megszerzését. A Microsoft a 10 legkeresettebb szakma esetében a továbbképzéseket az év végéig biztosítja.

 

  • A LinkedIn Skills Path pilot projekt egy új módja annak, hogy a vállalatok új tudást integrálhassanak a szervezetükbe, kiegészítve a LinkedIn Learning kurzusokat egy objektív értékelési rendszerrel, amely segít abban, hogy a toborzás még inkább tudás- és képességközpontú legyen.

 

  • A Microsoft Career Connector az elkövetkező három évben 50 000 álláskeresőt segít elhelyezni technológia-intenzív cégeknél vagy iparágakban. Ez az új online platform azokra a tanulókra fog összpontosítani, akik a Microsoft nonprofit és oktatási partnereinél fejlesztették digitális készségeiket és tudásukat.

 

  • A LinkedIn profilokban új kifejező és személye szabott funkciók segítik majd az embereket, hogy még többet mutathassanak meg tudásukból és képességeikből, hogy vonzó és hiteles módon jelenjenek meg a toborzással foglalkozó szakemberek előtt. Ezek a funkciók segítenek a softskillek bemutatásában is, hiszen a toborzással foglalkozó szakemberek 75% -a szerint egy egyszerű önéletrajz ma már elégtelen a jelentkezők értékeléséhez, például a videók szerepe a HR-szakemberek szerint egyre fontosabb lesz a jelöltek értékelésénél.

 

  • Career Coach, a Microsoft Teams beépített alkalmazása, amely a LinkedIn-re alapul személyre szabott segítséget ad a felsőoktatásban tanulók számára, a karrierút tervezésekor. Segíti az oktatási intézményeket és a diákokat, hogy meghatározzák a céljaikat, érdeklődési körüket. s a készségek segítségével AI-alapú ügyességi azonosítót és a LinkedIn integráció , amely illeszkedik a hallgató átfogó profilja a munkaerő-piaci trendeket , és segít nekik növekedni valós képességek és egy helyen kapcsolatba léphet mentorokkal és társaival .

 

  • A LinkedIn’s Skills Graph segítségével a munkavállalók, a munkáltatók és az oktatási intézmények és a kormányzati szereplők egy nyelvet beszélhetnek a készségek és a képességek tekintetében, hogy még hatékonyabb legyen a toborzás és a belső képességfejlesztési programok.

 

„Megváltozott, milyen értékelés alapján veszünk fel embereket a cégekhez. Eddig a legutóbbi munkák, a diploma, vagy korábbi szakmai kapcsolatok alapján válogattak a cégek a jelöltek között, de ezt szeretnék megváltoztatni úgy, hogy a toborzás hatékonyabb, igazságosabb és dinamikusabb legyen, amely a munkaadók és a munkavállalók előnyére is válik. Ez azzal kezdődik, hogy a munkavállalóknak érteniük kell, milyen tudás szükséges és fontos számukra, de megköveteli a vállalkozásoktól, hogy a tudás és a képességek alapján válogassanak. Ebben segítünk idén több, mint negyedmillió vállalatnak” – mondta Ryan Roslansky, a LinkedIn vezérigazgatója

 

A bejelentésről további információ érhető el a Microsoft angol nyelvű blogján.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55