A PlanRadar felpörgetné a magyar építőipar digitalizációját

forrás: Prím Online, 2021. április 8. 18:33

Havi 5 és 8 százalékos bővülési ütem 2020-ban, több, mint 10 ezer ügyfél, 100 ezret közelítő felhasználó a világ 46 országában. Sikeres indulás az orosz, a lengyel, a francia, a spanyol és az olasz piacon. Stabil anyagi háttér, 30 millió eurós tőkebefektetés, eurótízmilliókban mérhető licenszdíj-bevételek. Számokkal, adatokkal így lehet leírni a PlanRadar építőipari és ingatlankezelési szoftvert gyártó és forgalmazó, bécsi székhelyű cég tavalyi történetét. Igazi sikersztori a járvány idején. Az elemzői várakozások szerint a jelenleg „soonicorn” besorolású vállalat már unikornisként vetheti meg lábát a magyarországi piacon.

A Központi Statisztikai Hivatal márciusi jelentése szerint a hazai építőipar ígéretesen kezdte az évet. Januárban a megelőző év azonos időszakához képest 11, decemberhez viszonyítva 7 százalékkal erősödött. Az elemzői várakozások szerint a harmadik negyedévre már megközelítheti a járvány előtti teljesítményét. A sikerhez azonban meg kell oldani az ágazat feszítő gondjait: a szakemberhiányt, a kapacitások szűkösségét, valamint be kell hozni a technológiai fejlesztésekben és a digitalizációban tapasztalt lemaradást. A hazai piaci szereplők az utóbbi területen már számíthatnak egy hamarosan unikornis-korba lépő innovatív cég szolgáltatásaira.  

 

Az unikornis ebben az esetben nem a mítoszokból ismert egyszarvú lovat, hanem a vállalat besorolását jelöli. A szakértők így nevezik azokat a cégeket, amelyek piaci értéke meghaladja az egymilliárd eurót. A nemzetközi startup világ egyik meghatározó adatfeldolgozó és elemző vállalata, a Tracxn jelenleg „soonicorn” kategóriába sorolja a PlanRadart, az angol nyelvű szójáték mögött azonban komoly tartalom húzódik meg. Az értékelés azt jelzi, hogy a vállalkozás hamarosan (angolul:soon) belép az unikornisok közé.

 

„Tavaly a járvány ellenére, a kedvezőtlenül alakuló gazdasági környezetben is kiemelkedő eredményeket értünk el. Az értékesítési számok növekedésénél is fontosabb azonban számunkra, hogy a piac kedvezően fogadta innovatív termékfejlesztéseinket, különösen az új BIM-alkalmazás bevezetését és a különböző platformok összekapcsolási lehetőségeinek kibővítését” – mondta a 2020-as eredményeket értékelve Sander van de Rijdt, a PlanRadar társ-vezérigazgatója.

 

 

A vállalat a tervezettnél gyorsabban hódította meg új országok piacait, stabil anyagi helyzete, növekvő bevételei biztos alapot jelentenek a további terjeszkedéshez.

 

„Ügyfeleink visszajelzései megerősítettek minket abban, hogy helyes a stratégiánk. Egyre többen ismerik fel, hogy a PlanRadar nélkülözhetetlen eszköz az építőipari beruházások lebonyolításában, mert lehetővé teszi, hogy a meglévő back-office struktúrák valós időben érkező, pontos adatokkal dolgozhassanak. Ez a magyarázata annak, hogy főként Európában egyre növekvő mértékben már sztenderdként tekintenek a beruházók, kivitelezők, ingatlanfenntartók az általunk kínált megoldásokra” – tette hozzá az értékeléshez Ibrahim Imam társ-vezérigazgató.

 

A PlanRadar-ral az ügyfelek pénzt és időt takarítanak meg, a felhasználók tapasztalatai szerint az adminisztrációra fordított idő akár 70 százalékkal is csökkenthető. A könnyen kezelhető, rugalmasan alakítható szoftver előnye, hogy valós idejű adatáramlást, információcserét biztosít a projektek részvevői között, egyszerűsíti a kommunikációt, ami felgyorsítja a hibák azonosítását, javítását. Az eszközigénye minimális, már egy okostelefonnal is csatlakozni lehet a rendszerhez. A használat elsajátításához nincs szükség hosszadalmas és költséges oktatásra, akár félóra alatt is át lehet adni a legfontosabb ismereteket.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Leadec megvásárolja a FISS Automatika Kft.-t

A Leadec, a világ vezető globális szolgáltatási szakértője 2023.05.31. napjával felvásárolta a FISS Automatika Kft.-t. A Leadec az akvizícióval tovább bővíti magyarországi jelenlétét, valamint erősíti kompetenciáit az elektrotechnika és az automatizálás területén.

2023. június 6. 17:43

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39