Start Up Guide LIVE – fókuszban az online értékesítés

forrás: Prím Online, 2021. április 21. 14:58

Április 27-én és 28-án online tartja az idei első Start Up Guide LIVE eseményt a Magyar Formatervezési Tanács és a Budapest Design Week. Az előadások főbb témái a webshopokhoz kapcsolódó digitális fizetési, jogi és logisztikai tudnivalók lesznek. A vállalkozásfejlesztési program célja, hogy a kreatívipar tekintetében is különböző platformokon és ingyenes kiadványokon keresztül segítse a mikro-, kis- és középvállalkozások piacra lépését és sikeres működését.

Az előadássorozat idei első eleme az online értékesítési lehetőségek, illetve az ehhez kapcsolódó fizetési és logisztikai kihívások témakörét járja körbe, különös tekintettel a kreatívipari ágazatokban felmerülő nehézségekre. A koronavírus-járvány különösen nagy kihívás elé állította azokat a kreatívipari szakembereket, akik eddig döntően személyesen vagy hagyományos kiskereskedelmi csatornákon értékesítették termékeiket, szolgáltatásaikat, például a designereket és különböző kreatívipari vállalkozások vezetőit. A saját webshop elindítása azonban komplex, gyakran pénzügyi, jogi és logisztikai ismereteket is igénylő feladat, ebben segít eligazodni az idei első Start Up Guide LIVE.  A kétnapos rendezvény első napján az online értékesítés, a második napon az ennek megvalósításához elengedhetetlenül szükséges digitális fizetési megoldások, fintech alkalmazások kerülnek terítékre.

 

 

Az előadásokon szó lesz a webáruházak erőforrás-igényeiről, a logisztikai kihívásokról, a webshopokhoz kötődő személyes adatok szabályos kezeléséről, a digitális fizetési megoldásokról és azok IT-biztonságáról, és az ideális pénzügyi szolgáltató kiválasztásának nehézségeiről is. Az előadók között az egyes szakterületek legelismertebb szakértői mellett kreatívipari vállalkozások vezetői is szerepelnek, ezáltal még inkább testközelbe hozva a problémafelvetést. Ezen kívül májusban publikálásra kerül a Start Up Guide 16.0. ingyenesen letölthető információs kiadvány és folyamatosan bővül a releváns üzleti területek fogalmainak magyarázatait tartalmazó fogalomtár is.

 

A szakmai előadók Sáfár Zoltán, a Godot Kortárs Művészeti Intézet vezetője, Vető Balázs a Fisherman's online médiaszakértője, Vorobcsuk Zoltán a Webshippy alapítója, Maczkó István (Reklámművek), dr. Hegedüs Krisztina adatvédelmi tisztviselő (SZTNH) és Kerényi Zsolt a Julius-K9 ügyvezetője lesznek. A programsorozat házigazdájának szerepét Szenes Gábor, a Start Up Guide alapítója tölti be. 

 

A két nap alatt 10 előadást tartalmazó programon való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, a részletes program itt érhető el.

 

A Start Up Guide LIVE rendezvényeket a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Magyar Formatervezési Tanács Irodája és a Budapest Design Week projektstábja a Start Up Guide programmal együttműködésben szervezi.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05