Magyar akkumulátoripari szakértőket képez az EIT InnoEnergy

forrás: Prím Online, 2021. május 1. 11:42

Az akkumulátoripar hatalmas ugrás előtt áll. Iparági becslések szerint a kontinensünkön, 2025-re már mintegy 800.000 embert fog foglalkoztatni ez a szektor a teljes értékláncát tekintve. Ennek elébe menve, hazánkban is eljött az ideje annak, hogy a Magyar Akkumulátor Stratégiában foglaltakat, illetve a Magyar Akkumulátor Szövetség céljait követve, az európai szinten 255 milliárd euró forgalmat generáló akkumulátoripar folyamatairól, hatásairól minden érdekelt teljes körű áttekintést kaphasson, ezért az EIT InnoEnergy képzést indít ebben a témában.

A május 10-én induló, 13 hetes online Battery Storage Expert oktatási program keretében a résztvevők előadásokat hallgathatnak meg az EIT InnoEnergy szakértőitől az energiarendszert strukturálisan átalakító akkumulátor ökoszisztémával kapcsolatos kérdésekről, a fenntarthatóságot megcélzó transzformáció folyamatáról és várt eredményeiről.

 

"Magyarország bekapcsolódása az európai akkumulátoripari értékláncokba a tudásátadással kezdődik. Nincs jobb módja, mint azzal kezdeni, hogy elsajátítjuk a szükséges tudást és továbbadjuk azt a hazai és külföldi szakembereknek. Ez a kulcsa a hazai hozzáadott érték növelésének, és a regionális akkumulátoripari szerepünk megerősítésének." – hangsúlyozta Az EIT InnoEnergy HUB Hungary vezetője, és a Green Brother üzleti tanácsadó szakértője, Dervalics Ákos. 

 

 

A szakember kiemelte, hogy az iparági vezetőknek és szakértőknek meghirdetett Battery Storage Expert képzés széles körű tudásanyagot ölel fel. Az akkumulátorok szerepétől kezdve az alkotórészekig; az akkumulátoripari értéklánc bemutatásától az energetikai alkalmazásokba való integrálásig; a villamosenergia-piacra gyakorolt hatástól az úttörő üzleti modellekig számos témakörön, illetve többféle megközelítésen keresztül kaphatnak átfogó ismeretek a program résztvevői, akik Budapesten személyesen is találkozhatnak akkumulátoriparági szakértőkkel, valamint részesei lehetnek egy a képzést záró projektnek, a virtuálisan szervezett csoportos gyakorlatnak, továbbá a kétnapos személyes tréningnek is.

 

A Battery Storage Expert oktatási programra május 3-ig lehet jelentkezni erre a linkre kattintva, illetve további részletek találhatóak a Green Brother megújult weboldalán, amely az Interreg Central Europe társfinanszírozásában futó InNow projekt részeként lett létrehozva a Business Support Program keretén belül.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05