Digitalizációs „bumm” a bankszektorban!

forrás: Prím Online, 2021. május 4. 19:29

A koronavírus-válság jelentős változásokat hozott a bankszektornak a 2020-as évben: bevezették a hiteltörlesztési moratóriumot, megsokszorozódtak a hitelprogramok, valamint az új helyzet következtében a digitalizáció is felgyorsult.

Számos kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy mindez milyen további változásokat, következményeket hoz a későbbiekben. 

 

Az IIR Magyarország éves Bankszektor online konferenciáján 2021. május 18-án és június 1-jén, a fent említett változások kerülnek megvitatásra digitalizációs és lakossági üzleti oldalról olyan szakemberek tolmácsolásában, akik releváns, kézzelfogható információkat nyújtanak a hallgatóságnak. 

 

A konferencia első napján – 2021. május 18. – a pandémia idején biztosított digitális termékkínálatok kerülnek fókuszba:

A Magyar Nemzeti Bank szakembereitől több előadást is hallhatnak a résztvevők: Bartha Lajos, a infrastruktúrákért és bankműveletekért felelős ügyvezető igazgatója a pénzforgalmi piac és a pénzügyi infrastruktúrák területén végbement változások és kihívásokról fog beszélni. 

 

A digitalizálás korában jelenlévő szabályozói kezdeményezésekről a Digitalizációs igazgatóság igazgatójától, Fáykiss Pétertől hallhatnak előadást. 

 

Harkács Gábor József, Senior compliance szakértő és Szegfű László Péter, osztályvezető az új technológiák előnyeiről és veszélyeiről, a szabályozó szereplők kettős felelőségéről, a robotizációról compliance és etikai szempontból fognak beszélni.

 

A Magyar Nemzeti Bank szemszögéből, Dr. Lupsa Miklós, Főosztályvezető az erős ügyfél-hitelesítésről és az open bankingról tart helyzetékelést. 

 

Az innovatív pénzügyi megoldások kapcsán nem elkerülendő tényező a jogszabályi megfelelési kockázatok és azok mérséklési lehetőségei. A felügyeleti jogviták megelőzéséről és megvívásáról a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Iroda partnere és ügyvéde, Dr. Kiszely György tart előadást. 

 

A finntech megjelenése folyamatos versenyt eredményez, de hogyan vághatnak vissza a bankok a fintech kihívóknak? Erre a kérdésre Kiss László, az OTP Bank Nyrt. Bankkártya elfogadás Értékesítő Vezetője fog válaszolni előadásában. 

 

Bemutatásra kerül az Erste Bank Hungary Zrt. új szolgáltatása, George!. A digitális platformcsere céljait és tapasztalatait Bek-Balla László, a Digitális csatornák és Contact Center vezetői osztja meg a hallgatósággal.

 

Hogy állnak a kereskedelmi bankok a mobil banki megoldások implementálásában? Hogyan javíthatjuk az ügyfelek tapasztalatait? A mobilbanki alkalmazásának fontosságáról egy többcsatornás banki stratégiában az MKB Bank Nyrt. Digitális Termék Igazgatóságának igazgatója, Szabó Zsolt Levente fog beszélni. 

 

 

Az első napon szó lesz továbbá a robotizált banki folyamatokról a pozitív ügyfélélmény kialakításához, valamint a jövőbeli fizetési lehetőségekről.

 

Az online konferencia második napjának (június 1.) fő témaköre a 2021-es lakossági üzletág, azon belül is a digitalizálódó termékkínálat a pandémia idején lesz. 

 

Sor kerül a magyar Bankszektor helyzetértékelésére, a szakemberek számba veszik a Covid hatásait a jelen és a jövő bankolására: Milyen trend figyelhető meg? Milyen törekvések figyelhetőek meg az online bankolásban és mik a további lépések? Mit mutatnak a globális trendek? 

 

Egy panelbeszélgetés során a lakás és ingatlanhitelezéssel kapcsolatos tapasztalatokat és várakozásokat taglalják a szakemberek a CIB Csoporttól, az Erste Banktól, a K&H Csoporttól és a Magyar Nemzeti Banktól. Beszélni fognak a piaci igények változásárról, valamint arról, hogyan hatott a pandémia a CSOK-ra, a Babaváró- és a lakáshitelre. Megvitatásra kerülnek az európai és a nemzetközi trendek. Valamint a jövőbe tekintenek: milyen lesz a 2021-as év második felének lakáspiaca, milyen hatással lesz az ingatlanpiac változása a jelzálogpiacra?

 

A konferencia második panelbeszélgetésének központjában a pandémia idején jelenlévő fogyasztási hitelek állnak. A Cofidis Magyarország, a Magyar Nemzeti Bank, az OTP Bank Nyrt. és a Provident Pénzügyi Zrt. képviselői a személyi kölcsönökről, az áruhitelről, a folyószámlahitelről és a hitelkártya népszerűségéről osztják meg tapasztalataikat.

 

A kkv-k forráshoz jutását segítő jegybanki intézkedések kapcsán Pulai György, a Magyar Nemzeti Bank Hitelösztönzők Igazgatójának igazgatója tart előadást. Beszélni fog az idén 8 éves Növekedési Hitelprogram eredményeiről, annak szerepéről a kkb-k finanszírozásában, a Növekedési Kötvényprogramról és sorra veszi a kkv-k számára támogatott hiteleket. 

 

A pandémia következtében még aktuálisabb téma lett az online hitelezésre való átállás. Vajon ez a fejlődés útja, vagy csak kényszer? A K&H Csoport Szenior termékmendzsere, Szabó Gergely többek között az online értékesítési folyamat bevezetésének pro és kontra érveiről és a digitális átállásról fog beszélni az ügyfelek szemszögéből.  

 

Az ügyviteli folyamatokban létrejött digitális transzformációról a Xerox Magyarország Kft. képviselőjétől hallhatnak a résztvevők. 

 

A Mastercard termékfejlesztési menedzsere, Nemes Máté beszélni fog a kiberbiztonságról, azon belül is a mesterséges intelligencia szerepéről a tranzakció biztonságban és a pénzmosás elleni védelmi megoldásokról. Továbbá előadásában megosztja az ügyfélélménnyel kapcsolatos tapasztalataikat. 

 

Tudjon meg többet a 2021-es banki lakossági üzletágról, tájékozódjon a pandémia idején biztosított digitalizálódó termékkínálatról!

 

A konferencia részletes programját és a regisztrációval kapcsolatos információkat megtekinthetik ezen a linken

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egy magyar fejlesztés akár 10-12% bevételnövekedést is hozhat a webáruházaknak

Folyamatosan bővül a hazai online kereskedelem, ahogy a rendelkezésre álló eszközök tárháza is. A kereskedők számára a webshop létrehozása és optimalizálása manapság az első napirendi pontok között szerepel, hiszen az értékesítés jelentős része átterelődött az online térbe. A kiélezett versenyhelyzetben elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés a látogatók kiszolgálása, a kimagasló felhasználói élmény elérése és nem utolsó sorban a forgalom növelése érdekében.

2021. szeptember 23. 15:55

Fenntarthatóság, fintech, sokszínűség

Idén ünnepli alapításának 15. évfordulóját a Morgan Stanley budapesti központja. Az iroda elmúlt másfél évti-zedben jelentős informatikai centrummá bővült a globális pénzintézeten belül, miközben a technológia fejlődé-se az egész pénzügyi szektorban mélyreható változásokat hozott. Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti központjának vezetője az évforduló apropóján számba vette ezeket a változásokat.

2021. szeptember 23. 12:41

Bővíti partnerségi kapcsolatát a VELUX Cégcsoport és a Schneider Electric

A tetőablakok piacán vezető VELUX Cégcsoport, valamint az energiakezelés és az automatizáció terén végbemenő digitális átállásában érdekelt világvezető vállalat, a Schneider Electric bejelentette partnerkapcsolatuk bővítését, amelynek célja, hogy lehetővé tegye a VELUX Cégcsoport számára a karbonsemlegességi vállalásainak elérését 2030-ra. A vállalatok célja, hogy felgyorsítsák a teljes karbonsemlegesség megvalósítását, az éghajlatváltozást érintő, egyre inkább szükségessé váló, proaktív gondolkodás jegyében.

2021. szeptember 23. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46