Teljes erőbedobással fordul a KKV-k felé az SAP Magyarországon

forrás: Prím Online, 2021. május 7. 11:17

A pandémia kifutása után a rendes kerékvágásba való visszarázódás egyik legfontosabb eszköze a vállalatok további digitalizációja, mely egyszerre támogatja a költségcsökkentést és a bevételnövelést. Májustól egy könnyen bevezethető, felhőalapú vállalatirányítási szoftver, az SAP Business ByDesign magyarországi elindításával segíti a kis- és középvállalatok gyorsított ütemű digitalizációját az SAP Hungary. A vállalat mindemellett információs site-ot és blogot indít kkv.hu néven, és ingyenes webináriumok keretében mutatja be az érdeklődő cégvezetőknek, hogy az új szoftverre és a folyamatokba épített elemzésekre támaszkodva hogyan hozhatnak megalapozott és gyors üzleti döntéseket. 

Immár 90 országban több ezer vállalkozás használja az SAP Business ByDesignt, mely 2021-ben már teljeskörű magyar nyelvű támogatással is elérhetővé vált, párhuzamosan régiónk más országaival, köztük Bulgáriával, Csehországgal, Szlovákiával és Horvátországgal. Bár iparáganként, és vállalattípusonként eltérő, hogy milyen méretű cégek részére ajánlják, általában elmondható, hogy olyan vállalkozásoknak lehet ez a legjobb megoldás, melyek egyelőre nem szervezeti egységekben és funkciókban gondolkoznak, hanem csupán folyamatok és szabályok alapján végzik munkájukat. 

 

Azok a magyar vállalkozók, akik korábban nem használtak ügyviteli, vagy vállalatirányítási szoftvereket, többnyire meggyőződéssel állítják, hogy ezek náluk amúgy sem válnának be, mert a hagyományos cégstruktúráktól eltérően, inkább egyedi szokások alapján alakultak ki a cégen belüli folyamataik. „Tévedés azonban azt hinni, hogy egy magyar cég merőben más lenne, mint 90 más ország vállalkozásai” – mondja Pintér Szabolcs, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója.

 

 

Az SAP Business ByDesign népszerűsége abban rejlik, hogy folyamatok útján írja le egy vállalkozás működését. Ráadásul minden folyamathoz különféle sablon példák vannak, azokból a cégünkre leginkább hasonlítót választhatunk, és minimális finomhangolással tudjuk modellezni a saját vállalkozásunkban megszokott ügymenetet. Nincs például külön raktárkezelési modul, ehelyett kiválasztható azonban a mienkére leginkább hasonlító készlet-bevételezési folyamat a Business Scenario Explorer példatárából. Amiként a modern online honlapkészítőkkel bámulatos gyorsasággal összerakható sablonok segítségével egy új céges weboldal, a Business ByDesign hasonló elven szolgálja a saját vállalkozásunk modellezését a template-ek révén. Ennek köszönhető, hogy a vállalati informatikai környezetben kirívó, akár 50-100 napos implementáció is megvalósítható.

 

Az SAP Business ByDesign a manapság oly népszerű, kizárólag felhőalapú, software as a service alapon érhető el. „Az SAP Business ByDesign megjelenése óta talán most a legaktuálisabb a bevetése: a kis- és közepes vállalatok előremenekülésének egyik legkézenfekvőbb eszköze lehet, hiszen hamar elérhető vele számottevő eredmény és a bevezetés időben csupán töredéke a hasonló képességű vállalati rendszereknek” – magyarázza Pintér Szabolcs.

 

A Business ByDesign magyarországi bevezetését most számos program támogatja: május 13-án 10 és 11 óra között például az SAP Hungary ingyenes, online élő demó keretében mutatja be az SAP Business ByDesign funkcióit, működését és bevezetési tapasztalatait, ahol az érdeklődőknek lehetősége nyílik az SAP szakértőkkel való konzultációra is. A kkv.hu oldalon emellett céges esettanulmányok, és folyamatosan frissülő, hasznos blogposztok is segítik a magyar cégvezetők eligazodását.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05