Hiánypótló podcastcsatorna segíti a fogyatékkal élők és az épek párbeszédét

forrás: Prím Online, 2021. május 19. 12:20

Megszüljem vagy inkább elvetessem a babát, ha kiderül, hogy nagy valószínűséggel sérülten érkezne a világra? Helyt tud-e állni a munka világában az épek között egy fogyatékkal élő? Hogy viselkedjünk egy kerekesszékessel a mindennapokban? Segítsünk? Hogy segítsünk? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik a Kereketoldok podcastcsatorna.

Fogyi, rokkant, nyomi – hogyan illik szólítani egy kerekesszékest? Hogyan barátkozik meg a testével az, aki alapból tökéletlennek indul? Hol és mit dolgozik egy fogyatékkal élő? Az április elején indult Kereketoldok podcastcsatorna az ilyen és ehhez hasonló izgalmas és érdekes témákat járja körbe. A beszélgetéssorozat elindítója és hangja Kis Adrienn szerkesztő-újságíró, aki maga is kerekesszékben él. 

 

A hiánypótló kezdeményezés célja nem más, mint hogy közelebb hozza a fogyatékkal élőket az épekhez azáltal, hogy olyan kérdéseket és témákat boncolgat, amelyekről szívesen beszélgetnénk, de vagy nem merünk, vagy nem tudjuk, hogyan is közelítsük meg az adott szituációt.

 

„Vannak olyan témák, amiket nagyon bátortalanul, ezáltal pedig felszínesen közelítünk meg a közbeszédben, pedig szerintem sokkal előremutatóbb, ha egyszerűen csak megmutatjuk a maga valójában. Persze, ehhez kérdezni is kell, de bizonyos helyzetekben ettől is tart a többségi társadalom. Ilyen például a fogyatékosság is, amit mindig igyekszünk óvatosan tálalni, de annyira próbáljuk nem megbántani a másikat, hogy a végén abból lesz a baj, mert elmegyünk egymás mellett, és éppen a legfontosabbat felejtjük el: beszélgetni! Podcastepizódjaimban beszélgetőtársaim segítségével és a saját életemen keresztül szeretném megmutatni, hogy milyen helyzetek, kérdések, problémák vagy éppen vicces szituációk merülhetnek fel, ha az ember egy kicsit másképp, esetemben például egy (pink) kerekesszékben éli az életét. Hiszek abban, hogy ezek a beszélgetések segítenek lazábban, elfogadóbban, nyitottabban állni azokhoz az emberekhez, akik első ránézésre jó nagy hendikeppel rendelkeznek – másodikra pedig kiderül, hogy ők is ugyanolyan átlagemberek, mint aki két lábon jár” – meséli Kis Adrienn, a Kereketoldok podcast megálmodója és elindítója.

 

A beszélgetéseket a Youtube, Facebook, Spotify és Apple podcast felületen lehet követni és meghallgatni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Hamarosan rendelhető a Lenovo új VR headsetje

A kiemelt nemzetközi piacokon (többek között Magyarországon is) júniustól rendelhető a Lenovo vállalatok számára kifejlesztett új ThinkReality VRX all-in-one virtuális valóság (VR) headsetje. A magával ragadó, kényelmes, vékony kialakítású, hat mozgási szabadságfokú (6DoF) VR-megoldást a Snapdragon XR2+ Gen 1 processzor vezérli, színes, nagy felbontású átviteli képességeket biztosítva a kevert valóság alkalmazásokhoz. A ThinkReality VRX-et egy teljes körű, végponttól végpontig terjedő szolgáltatáscsomag is támogatja, amely biztosítja a szervezeti projektek sikerességét és megtérülését.

2023. május 31. 20:08

A Nikon kiadja az első tükör nélküli DX formátumú fix objektívet

A Nikon ma bővíti a NIKKOR Z DX objektívek kínálatát az első DX formátumú fix objektívvel. A NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektív nagy fényerejű, éles, és közeli felvételekhez is kiváló, valamint gyenge fényben is remekül teljesít. A kompakt és sokoldalú objektív tökéletes fix objektív élénk mindennapi fényképekhez.

2023. május 31. 18:31

NIS2 és DORA: a kiberbiztonsági felzárkóztatás motorjai vagy újabb felesleges terhek?

Egyre inkább foglalkoztatja a vállalatokat az Európai Unióban, hogy hogyan fogja érinteni őket a NIS2, a felülvizsgált kibervédelmi irányelv, amely a 2016-os hálózat és információbiztonsági irányelv helyébe lép (NIS), illetve a Digital Operational Resilience Act (DORA), a pénzügyi szektor védelmének erősítését célzó rendelet. A NIS2 esetében a részletek még pontosításra várnak és a tagországok csak később ültetik át a nemzeti jogba az irányelveket, de az biztos, hogy az EU-n belül tevékenykedő cégeknek komoly munkát kell fektetniük abba, hogy eleget tegyenek a jogszabályoknak. Ha észszerűen implementálják az előírásokat a helyi jogrendbe, az jelentős előrelépést hozhat a hazai vállalatok kibervédelmi fejlettségében, ám ehhez kulcsfontosságú, hogy már most elkezdjék a felkészülést. A BlueVoyant szakértői áttekintették, hogy várakozásaik szerint mit jelentenek majd a gyakorlatban a jogszabályok.

2023. május 31. 17:00

A SteelSeries bővíti a díjnyertes Arctis Nova headset termékcsaládot

A SteelSeries, az úttörő Arctis headsetek és az új Arctis Nova sorozat létrehozója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, valamint a gaming- és esport perifériák világelső gyártója kiterjeszti az Arctis Nova univerzumot az Arctis Nova 4 bevezetésével, amely már Magyarországon is elérhető.

2023. május 31. 14:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39