Több lábon álló szakember lett az "Év információbiztonsági újságírója"

forrás: Prím Online, 2021. június 1. 15:30

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2006-ban alapította meg az "Év információbiztonsági újságírója" címet, melyet minden évben nyílt pályázati felhívás keretében hirdet meg. Az idei évben is több pályázat érkezett, és az értékelés után Kocsis Tamás, a kiber.blog.hu blog és szakpublikációk szerzője vette át virtuálisan az erkölcsi elismeréssel járó díjat az Egyesület május 19-i "Információvédelem menedzselése" XCVI. szakmai fórumán.

Az idén tizenhatodik alkalommal meghirdetett az "Év információbiztonsági újságírója" címet Kocsis Tamás kapta, az Egyesület rendes tagjaiból álló bíráló bizottság döntése alapján. Az "Év információbiztonsági újságírója" erkölcsi elismeréssel kívánja az Egyesület azon újságírók teljesítményét elismerni, akik sokat tesznek az információvédelmi tudatosságért, a témában rendszeresen publikálnak, blogolnak, és felhívják a figyelmet a téma fontosságára.

 

Kocsis Tamás

Kocsis Tamás több mint 20 éve foglalkozik IT- és információ-biztonsággal. Dolgozott rendszergazdaként, etikus hackerként és tanácsadóként. Három fő szakterülete az adatszivárgás, kritikus infrastruktúra kibervédelem és a OSINT-alapú felderítések.

 

Egyéb publikáció mellett komoly súllyal esett latba az általa létrehozott Kiberblog (www.kiber.blog.hu ), amelyre jellemző, hogy egy gyakorlati ember szemüvegén keresztül, de a hivatalos álláspontokat sokszor gúzsba kötő óvatos megfogalmazások nélkül merészen jelentet meg híreket és akár részletes elemzéseket. Ezeknek az anyagoknak jól lekövethető terjedése van más médiákban is. Kocsis Tamás a polgári nevén kívül több tartalmat a Sharky  "művésznévvel" jegyez.

 

Az "Év információbiztonsági újságírója" címet Kocsis Tamás az Egyesület május 19-i "Információvédelem menedzselése" 96. szakmai fórumán laudációját követően virtuálisan vette át Gasparetz Andrástól, az Egyesület elnökétől.

 

A Hétpecsét Egyesületnél hagyomány, hogy a díjazottak szabad kártyát kapnak, hogy a díjátadáskor milyen általuk éppen kutatott témában kívánnak előadni. Kocsis Tamás "Böngészőbiztonság 101, avagy az információtolvajok babérkoszorúja" címmel tartott előadást, melyet a résztvevő több mint 150 fő a nap szakmailag legerősebb előadásának értékelt.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Direct One kutatás: naponta 1-3 órát töltünk a képernyő előtt

A Direct One TV szolgáltató 2021 augusztusában több, mint 3000 előfizetőjét kérdezte meg tartalomfogyasztási szokásairól. A kutatásból az derült ki, hogy a válaszadók fele naponta 1-3 órát tévézik, és a legtöbben filmeket és sorozatok néznek ez idő alatt. A válaszadók 77 százaléka a hagyományos tévézést részesíti előnyben, emellett 44 százalékuk a streamingszolgáltatók műsorait is figyelemmel követi.

2021. szeptember 18. 18:21

Ki, milyen kiegészítő eszközzel szerelje fel a munkakörnyezetét?

Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk dolgozni és együttműködni a kollégákkal, ma már nem feltétlenül elég egy megbízható laptop. A kényelmünk és az egészségünk szempontjából is fontos, hogy munkaállomásunk megfelelő kiegészítőkkel legyen ellátva. Az ideális informatikai háttér minden munkakörben mást jelent, és ez nem csak feladatkörönként, de személyenként is változhat. A Dell Technologies szakembere megosztja a legfontosabb tanácsokat arra vonatkozóan, hogyan alakíthatunk ki kényelmes, egészséges, és a munkánkat leginkább támogató környezetet.

2021. szeptember 18. 16:46

Érkezik a Telenorhoz az iPhone 13

A Telenor Magyarországnál is elérhető lesz az eddigi legjobb iPhone-széria: az innovatív és elegáns iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 13 és iPhone 13 mini.

2021. szeptember 18. 14:58

Autómentes világnap: csökkenti a nagyvárosok forgalmát a TIER

Az autómentes világnap alkalmából a nemrég Budapesten is elérhetővé vált TIER egymillió térítésmentes úttal ajándékozza meg a nagyvárosokban közlekedőket. A kezdeményezés célja, hogy az autózást helyettesítő, fenntartható és tiszta alternatív megoldások használatára ösztönözzék a lakosságot, ezért ezt a lehetőséget a rollermegosztó szolgáltatást első alkalommal kipróbálók vehetik igénybe a 19. Európai Mobilitási Hét keretében.

2021. szeptember 18. 12:50

Az EIT új közösségi irodát nyitott Budapesten

Új Közösségi Irodát (EIT Community Hub) nyitott Budapesten az Európai Unió legnagyobb innovációs hálózatát képviselő Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT). Az új Közösségi Irodában az Intézet 4 innovációs szervezete (Knowledge and Innovation Community, röviden KIC) az eddigieknél is szorosabban dolgozhat majd együtt, így az egészségügyre, a klímavédelemre, a városi mobilitásra és a nyersanyagtudományokra szakosodott csapatok között még erősebbé vállhat a tudásmegosztásra építő innovációs együttműködés. 

2021. szeptember 18. 11:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46

Ma negyvenéves az IBM PC!

2021. augusztus 12. 09:58