Ingyenes élményinformatika kurzus indul az ELTE Informatikai Karán

forrás: Prím Online, 2021. június 5. 14:55

A digitális technológia alaposabb megismerésére ingyenes nyilvános kurzust indít az ELTE Informatikai Kara tanároknak, hallgatóknak,középiskolásoknak, szülőknek egyszóval bárkinek, aki érdeklődik az élményinformatika iránt.

A kreatív kihíváson a résztvevők közelebb kerülnek az informatika világához a 21. századi készségeket fejlesztve, megismerkednek a videószerkesztéssel, a 2D animációval, a 3D modellezéssel, az AR, QR, VR élménnyel, a robotikával, a mobilalkalmazásokkal és más eszközökkel, betekintést nyernek a digitális technológiák tanulást segítő módszereibe.

 

A program elvégzése után a résztvevők magabiztosabban fognak mozogni a digitális technológia világában a különböző innovatív eszközök, alkalmazások, appok segítségével, képesek lesznek élményszerű informatikai megoldásokat tervezni, létrehozni. A tanárok élvezetesebbé tehetik a foglalkozásaikat élményalapútanulási folyamatokkal.

 

 

A kurzus aszinkron, vagyis saját időbeosztásban és ütemben végezhető el.

Pluszként péntek délelőttönként interaktív webináriumokat és aktivitásokat tartanak az ELTE Informatikai Kar T@T Kuckójából, és online konzultációra is lehetőség nyílik a modulok Fórum részében.

 

A kötelező bemutatkozó és általános élményinformatikai modul elvégzése után különféle modulok közül lehet választani. Egy-egy modul elvégzése kb. 4–6 órát igényel (a tananyag áttekintése kb. egy óra, a gyakorlati munka elvégzéséhez hosszabb időre van szükség). A kurzus bármikor befejezhető a zárómodul elvégzésével és visszajelzés adásával, ami után a résztvevő oklevelet kap.

 

Jelentkezés: 2021. június 10-ig, de a kurzushoz bármikor lehet csatlakozni alapszintű számítógépes tudással és mobilhasználattal.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05