Automatizált belső szállítás

forrás: Prím Online, 2021. június 18. 10:34

Az autonóm mobil robotok (AMR-ek) globális piacvezetője, a Mobile Industrial Robots bemutatja a MiR250 Hook-ot, amely jelenleg az egyetlen olyan piacon elérhető AMR megoldás, amelyik automatikusan képes kocsikat begyűjteni, illetve vontatni. A MiR Hook 250 modul egy, a MiR leggyorsabb és legkompaktabb robotja - a rendkívül dinamikus környezetben és emberek mellett is könnyedén és hatékonyan közlekedő MiR250 - számára kifejlesztett fedélzeti modul. Az új és szabadalmaztatott kocsi-vontató robotmegoldás a 2016-ban bemutatott MiRHook továbbfejlesztett változata, amely az új robot robosztusságával és pontosságával együttvéve kiváló példával szolgál a dán mobil robotgyártónál azóta végbemenő gyors ütemű termékfejlesztésre.

Világszerte rengeteg munkahelyen nap, mint nap kocsik ezreit mozgatják manuálisan a különböző részlegek között. Számos vállalat szeretné optimalizálni belső logisztikáját annak érdekében, hogy növelni tudja termelékenységét és jövedelmezőségét, miközben alkalmazottait termékek A-ból B-be való eljuttatásánál magasabb értékű feladatokkal bízza meg. A MiR ezekre az igényekre szolgál válasszal az új termékével, a MiR250 Hook-kal, melynek felhasználóbarát technológiája könnyedén képes automatizálni az akár 500 kg mennyiségű áruval is megtöltött kocsik belső szállítását.

 

„Egyszerű, kezelhető és gazdaságos a különböző kocsik és szállítóketrecek belső szállításának automatizálása, amely lehetőséggel vállalatok, logisztikai központok és kórházak már élnek is. Nem szükséges módosítani az elrendezésen, vagy új kocsikat vásárolni, mivel a MiRHook QR kódok vagy AprilTagek segítségével szinte bármilyen típusú kocsikat meg tud találni, majd csatlakozni hozzájuk” – mondja Søren E. Nielsen, a MiR elnöke.

 

 

A MiR szabadalmaztatta a MiRHook robotok új generációját, ami azt jelenti, hogy a világ egyetlen AMR-gyártójává vált, amelyik kocsik vontatására szolgáló megoldást tud nyújtani. A MiR250 Hook automatikusan csatlakozik az adott kocsihoz, és azt bármiféle emberi közbeavatkozás nélkül annak rendeltetési helyére szállítja. Ez a találmány növelni az autonóm mobil robotok által elvégezhető feladatok körét. Az új megoldás robosztus kialakítását ipari környezetben való alkalmazásra tervezték meg. Akár 2 m/s-os sebességre is képes, miközben biztonságosan és hatékonyan közlekedik. Nincs megkötve, hogy a MiR250 Hook robot hány kocsit gyűjthet be, illetve vontathat különböző helyekre, emellett a robot különböző méretű és magasságú kocsikkal is tud dolgozni. A MiR új MiR250 Hook megoldásának gyorsasága, rugalmassága és ipari szintű kialakítása jelentősen képes optimalizálni a munkafolyamatokat.

 

„Jobb és hatékonyabb folyamatokat eredményez például egy gyártósor esetében az, ha az alkatrészek időben és automatikusan kerülnek elszállításra az alkalmazottakhoz, ami azt jelenti, hogy a gyártósoron dolgozóknak a munkájuk során csak a termékek összeszerelésével kell foglalkozniuk, az anyagok és alkatrészek begyűjtése pedig lekerül a vállukról. A vállalat ugyanakkor ezzel helyet is megtakarít, mivel az alkatrészekkel teli kocsik a megfelelő időben érkeznek meg a raktárból, ahelyett, hogy értékes helyet elfoglalva a gyártótérben várakoznának.”

 

„Ilyen és ehhez hasonló optimalizálást tesz lehetővé a MiR250 Hook iparágak és szektorok széles körében. Logisztikai vállalatok rakományok ezreit mozgatják napi szinten, így a manuális szállításról automatizált anyagmozgatásra történő átállás - a MiR250 Hook segítségével - jelentős előnyökkel képes szolgálni. Az egészségügyi szektorban is látunk potenciált a személyzet mindennapi munkájának megkönnyítésében az ágyneműk, hulladékok és egyéb anyagok belső szállításának automatizálása által” – mondta Søren E. Nielsen, a MiR elnöke.

 

 

Nagyon kevés előkészületet igényel a MiR250 Hook munkahelyi alkalmazása: QR kódokkal vagy AprilTagekkel szükséges ellátni a gyárban található kocsikat vagy ketreceket, hogy a MiR250 Hook beazonosíthassa őket. A robot feltérképezi a környezetét, amikor első körben manuálisan végigvezetik a területen, azonban saját térképet mindössze egy pár kattintás után is képes készíteni, miután az épületek és a helyszínek alaprajzait a robot szoftverébe importálták. A robot továbbá felvonókkal és ajtókkal is képes kommunikálni, aminek köszönhetően szabadon mozoghat a különböző részlegek között. 

 

Azok a vállalatok, amelyek már rendelkeznek MiR250 robottal, mindössze a MiR Hook 250 kocsi-vontató fedélzeti modult kell, hogy megvásárolják. A további ügyfelek pedig rövid idő alatt automatizálhatják belső szállításukat, ha befektetnek egy MiR250 robotba és a MiR Hook 250-be, amit a MiR már egyben összeállítva, azonnal használható megoldásként szállít. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rendszerváltozások: az átláthatatlan vállalati informatika az innovációt is megöli

A verseny által kikényszerített folyamatos költségcsökkentési spirál, a munkaerőhiány pótlására fejlesztett informatikai megoldások és robotizáció, valamint a technológia fejlődése mind a digitalizáció irányába hat. Ennek következtében komplex, sok területet lefedő, integrált rendszerek és célrendszerek jelennek meg a vállalati IT-környezetben. 

2022. szeptember 30. 15:15

Hazánkba is megérkezett a felújított okostelefonokat értékesítő startup

A világ négy vezető telefonmárkájának (Apple, Samsung, Xiaomi és Huawei) mintegy 300 különböző modellje érhető el nagyon kedvező áron a Rejoy.hu-n, a felújított telefonok újonnan indult piacterén. Ezek nem egyszerűen használt telefonok, a szigorú tesztelési- és alapos tisztítási folyamatot követően a cég 12 hónapos garanciát vállal mindegyikre. A Rejoy sikeres üzleti modellje már két országban bizonyította működőképességét, a cég pedig 8 millió eurós befektetést kapott az eMAG Ventures-től.

2022. szeptember 29. 20:23

Energiahatékonysági tőkeprogramot indít a Hiventures

Újabb program indul a magyar vállalkozások energiaköltségeinek csökkentésére. Az elhúzódó háborúval és szankciókkal terhelt piaci környezet felértékeli az energiával és különösen annak megújuló válfajaival összefüggő megoldásokat. Ezért a Hiventures kis-, közép- és nagyvállalatokat célzó energiahatékonysági tőkeprogramot indít októbertől. A hazai energetikai és energiahatékonysági projektekben jelenleg is aktív befektetőnek számító tőkealap-kezelő ösztönző szerepet kíván betölteni az elsősorban ipari, gyártó, termelő vállalkozások energetikai hatékonyságnövelésre, költségcsökkentésre és stabil energiaellátás biztosítására irányuló beruházásainak megvalósításában. A tőkeprogram mellett energetikai startup program is indul.

2022. szeptember 29. 18:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38