Így vásárolj fedélzeti kamerát!

forrás: Prím Online, 2021. június 20. 15:10

Manapság egyre népszerűbbek a fedélzeti kamerák, a választék pedig igen nagy, így nem könnyű a választás. „Mi számít jó képfelbontásnak?  Milyen extrákra van szükségem? Mire jó a hátsó kamera?” – csak néhány kérdés a sok közül. Hogy könnyebb legyen a döntés, a Mio összegyűjtötte Neked azt az 5+1 legfontosabb funkciót, amit érdemes figyelembe venned, ha menetrögzítő kamera vásárlásán gondolkodsz.

 

1. Legyél képben! 

A menetrögzítő kamerák alapvető funkciója, hogy utunk során felvételt készítsenek, ám korántsem mindegy, milyet. Minél jobb minőségű a felvétel, annál több részlet lesz látható, ez pedig felbecsülhetetlen értékkel bír, ha baleset esetén bizonyítékként kell használni. Épp ezért a Full HD felbontás az egyik legfontosabb tulajdonság, ha fedélzeti kamerát választunk. Érdemes megnézni azt is, hány képkockát képes a készülék rögzíteni másodpercenként (fps). A Mio legújabb, MiVue 800-as szériájára jellemző 60 fps még nagyobb sebesség mellett is folyamatos és rendkívül részletgazdag képet tesz lehetővé, így például a rendszámtáblák is mindig könnyen olvashatóak.

 

A képfelbontás mellett, ha gyakran vezetünk éjszaka vagy rossz látási viszonyok közt, jól jöhet a Mio Night Vision technológiája, amivel kiváló minőségű, világosabb és tisztább felvételek készülnek, még gyenge fényviszonyok mellett is. Ha pedig még ennél is többre vágyunk, a Mio jelenlegi legnagyobb tudású készüléke, a MiVue 866 lesz a legjobb választás. Ez a kamera ugyanis az egyetlen a piacon, mely az átlagnál másfélszer nagyobb Sensor Ultra érzékelővel bír, így kristálytiszta képet és rendkívül élénk színeket biztosít az éjszakai vezetés során.

 

2. Parkolj biztonságban!

A parkolási mód sokak számára az egyik legfontosabb tulajdonság, ha menetrögzítő kameráról van szó. Érthető, hiszen akkor is védelmet nyújt, ha nem vagyunk az autóban. A motor leállításakor a MiVue 812 például automatikusan Smart Parking módra vált: az érzékelő az autónk elejénél történő mozgás vagy ütközés észlelésekor aktiválja a videófelvételt akár 48 órán keresztül. A parkolási módnál beállíthatjuk az érzékenységi szintet, e szerint indítja el a felvételt, ezzel csökkenti az energiafogyasztást és helyet takarít meg a memóriakártyán.

 

A parkolási móddal felszerelt menetrögzítő kamerák ráadásul nemcsak felveszik, ha ütközés után a másik fél szó nélkül elhagyná a helyszínt, elrettentéshez is kiválóak, ha valaki fel akarná törni vagy el akarná lopni autónkat.

 

3. Sebességellenőrzés a láthatáron

Az útról készült videófelvétel már önmagában is praktikus, de pontos helymeghatározással még hasznosabb lehet! A beépített GPS nyomkövetéssel felszerelt MiVue 846 rögzíti a haladás sebességét, a pontos helyzetet és az időt. A GPS az idő és a helyzet automata újrakalibrálását is lehetővé teszi, ha az eszköz egy ideig használaton kívül volt.

 

A Mio GPS-szel felszerelt kameráinál sok esetben beszélhetünk egy másik rendkívül hasznos funkcióról is, a Speed Cam Alert-ről. A funkció időben figyelmeztet, ha sebességmérő ponthoz közeledünk. Ehhez a folyamatosan frissülő és Közép-Európában, így Magyarországon is széleskörű sebességmérő adatbázist veszi alapul, ezzel hasznos segítséget és megtakarítást jelent a sofőröknek. A Speed Cam Alert a legtöbb európai országban legálisan használható, indulás előtt azonban mindenképp érdemes utánanézni az aktuális szabályoknak.

 

4. Mindig online!

Az internet nyújtotta lehetőségeket a menetrögzítő kamerák is szívesen kihasználják. Az integrált WIFI valós időben szinkronizálja a felvételeket az okostelefonnal, így azonnal láthatjuk, ha parkolás során ütés éri az autót. Ezenkívül, például a MiVue 866 esetében, ha a baleset bekövetkezik, a menetrögzítő kamera automatikusan elmenti a fájlt az eseménymappába, és WIFI-n keresztül elküldi a felvételeket a MiVue Pro alkalmazásnak. A szoftver és a menetrögzítő kamera adatai egyszerűen frissíthetők OTA (Over-the-air) módon. Az online elérésnek köszönhetően tehát nem csak mi követhetjük nyomon az eseményeket valós időben, de az eszköz is mindig naprakész lesz.

 

5. Előzd meg a bajt!

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy a menetrögzítő kamerák elsősorban baleset esetén hasznosak, erről azonban szó sincs. A Mio kínálatának számos készülékében olyan vezetéstámogató funkciók is találhatóak, mint a sávelhagyás figyelmeztetés, a ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszer, a fényszóró emlékeztető vagy a fáradtság-figyelmeztetés. Ezek mind-mind arra hivatottak, hogy megelőzzék a közúti baleseteket, így ha vásárlás előtt állsz, érdemes ezekre is odafigyelni!

 

+1 Hátul is lehet szemed!

Ha kamera vásárlását tervezzük, érdemes megfontolni hátsó kamera beszerzését is. A Mio-nak két külön megvásárolható hátsó kamerája is van, a MiVue A30 és  MiVue A50, amit több különböző elülső kamerához is csatlakoztathatunk.

 

Egy jó hátsó kamera diszkréten rögzíthető a hátsó szélvédőn, onnan készít felvételt az autó mögötti forgalomról. Az első menetrögzítő kamerához csatlakozva, ahhoz hasonlóan egyből megkezdi felvételt, amint beindul a motor. Emellett, mivel legtöbb esetben csatlakozó kábel segítségével lehet összekötni a két kamerát, annak hosszát is ellenőrizzük le!

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Biomasszából készült okosórával köszönti a tavaszt a Casio

Vadonatúj modellel bővül az ütésálló G-Shock márkához tartozó, sportolásra tervezett G-Squad termékcsalád kínálata. A GBD-H2000-res négy új színben érkezik meg, amelyek közös jellemzője, hogy minden eddiginél könnyebb kivitelben készülnek, ezáltal pedig kényelmesebb viseletet biztosítanak. 

2023. március 31. 15:51

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

Új csúcskategóriás okoseszközöket mutat be a Huawei Európában

Számos új csúcskategóriás terméket mutatott be a Huawei március 23-án Kínában. Az innovatív eszközök között szerepel a HUAWEI P60 Pro és a HUAWEI Mate X3 zászlóshajó okostelefon, a HUAWEI MateBook X Pro notebook, a HUAWEI WATCH Ultimate okosóra és a HUAWEI FreeBuds 5 vezeték nélküli fülhallgató. Az új termékek hamarosan Európában is elérhetőek lesznek, a bemutatót május 9-én, Münchenben tartja a gyártó.

2023. március 23. 16:33

Samsung tanácsok a pihentető alváshoz

Életünk közel egyharmadát töltjük alvással, nem véletlenül, hiszen ez teszi lehetővé testünk és elménk regenerálódását, míg a hiánya csökkentheti a teljesítményt és a tiszta gondolkodási képességet. Azonban, sokak számára a valódi pihenés kihívást jelent, egyre többen küzdenek alvási nehézségekkel*. Mivel a minőségi alvás jóllétünk és egészségünk alapja, a Samsung a helyes alvási szokások kialakításának fontosságára hívja fel a figyelmet az Alvás Világnapján.

2023. március 17. 18:50

„Van kedvetek átjönni?” – Így töltjük az időt, ha buli van nálunk

Szabadidejükben a magyarok többnyire tévét néznek vagy zenét hallgatnak, és ezt jellemzően a vendégeik társaságában is folytatják – mutat rá a Samsung reprezentatív felmérése* . A szórakoztató elektronikai eszközök közül legtöbben a televíziót használják vendégség alkalmával: a készüléket a vendéglátók több mint fele be szokta kapcsolni az esetek legalább felében, és úgy tűnik, a technológia kínálta lehetőségeknek köszönhetően a házibulik lelke a konyhából lassan a képernyő mellé költözik.

2023. március 16. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08