A Samsung The Terrace tévéjét Kültéri Láthatóság tanúsítvánnyal jutalmazták

forrás: Prím Online, 2021. június 21. 13:41

A Samsung kültéri használatra tervezett prémium sorozata, a The Terrace TV modelljei*  az elsők között kapták meg az amerikai UL minősítő intézet kültéri láthatóságot elismerő tanúsítványát.

A hitelesítésért az egyesült államokbeli Underwriters Laboratories (UL) intézete felelt, a független biztonságtudományi szervezet több mint százéves tapasztalata pedig hitelessé teszi a tanúsítványt.  

 

A kültéren felállított kijelzők esetében a közvetlen napfény nehezítheti a láthatóságot, így a felhasználók különböző árnyékolási technikák alkalmazására kényszerülnek. Az UL tanúsítványát olyan termékek kaphatják meg, amelyek a szigorú teszteken bizonyítják, hogy egyszerre képesek elérni a 3000 és 4000 nit**  közötti maximális fényerőt, az 1000:1-nél magasabb kontrasztarányt és a 80 százaléknál magasabb színmegjelenítést 10.000 LUX fölötti megvilágítás mellett. A Terrace tévé kiemelkedő teljesítményt nyújtott mindhárom területen, így a felhasználók a szikrázó napsütésben is éles, tiszta képre számíthatnak.    

 

 

A The Terrace a Samsung prémium QLED kijelzőjével, amelynek visszaverődés elleni technológiája csökkenti a felületéről visszaverődő fény mennyiségét, az MI alapú képminőség optimalizáció pedig automatikusan szabályozza a fényerőt. 

 

A Samsung OH55A kültéri signage terméke, amely ugyanazt a kültéri láthatósági technológiát használja, mint a The Terrace, szintén megkapta a tanúsítványt. 

 

A Samsung a kültéri tévékészülékeinél kiemelt hangsúlyt fektet a különböző időjárási viszonyok és a por elleni hatékony védelemre. A vállalat IP55 víz- és porállósági tanúsítványt kapott a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottságtól (IEC), amely a legfrissebb UL-hitelesítéssel együtt hozzájárul a Samsung hosszútávú törekvéseihez, és a legkülönfélébb kültéri körülmények között is optimális felhasználói élményt nyújt.

 

A Samsung The Terrace kültéri televíziók már elérhetők Magyarországon.

 

__________________

*  A tanúsítványt a 65- és 75 colos LST9, valamint az 55-, 65- és 75 colos LST7 modellek kapták meg. 

**  Az LST7 modell fényereje: 4,000 nit, az LST9 modellé pedig 3,000 nit.

TV ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több tucatnyi elismerést kaptak az LG innovációi a CES 2023 bíráitól

Az LG Electronics (LG) legújabb életmód-megoldásainak technológiai és dizájnbeli kiválóságát ezúttal is számos elismeréssel jutalmazták: a vállalat több mint két tucat CES 2023 innovációs díjat érdemelt ki. Ezek között az LG OLED készülékei a legkiemelkedőbb megoldásoknak odaítélt Best of Innovation díjból hármat is bezsebeltek a számítógépes perifériák, játékok és videokijelzők kategóriáiban.

2022. december 2. 17:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55