A Fujitsu technológiájával 60%-kal* több szurkoló vehet részt az élő sporteseményeken

forrás: Prím Online, 2021. június 21. 15:19

Akár 60%-kal több szurkoló élvezheti Covid-biztos módon az élő sporteseményeket – amikor erre a szabályok lehetőséget biztosítanak – a Fujitsu Digital Annealer rendszerre épülő, kvantumtechnológia által inspirált optimalizációs szolgáltatásával (Quantum-Inspired Optimization Service, QIOS). A sportcsarnokokba való visszatérést segítő technológia jóval nagyobb jegyárbevételt biztosít a sportkluboknak és a sportrendezvények szervezőinek. 

A Fujitsu megoldását jelenleg vizsgálják a német labdarúgó-bajnokság első osztálya, a Bundesliga klubjai, és többen is komolyan érdeklődnek a használata iránt. A berlini olimpiai stadion alapján készült modell szerint a Digital Annealer 60%-kal képes növelni a közösségi távolságtartás szabályai mellett használható ülőhelyek számát, és így több bevétel keletkezik a jegyeladásokból minden játéknapon. A világhírű Nürburgring versenypályán egy 24 órás verseny alkalmával és a Formula–1 keretében végzett teszteken győződtek meg a rendszer hatékonyságáról. A többi sporteseménytől eltérő szabályokat követő Nürburgringen 30%-kal tudják növelni a nézők számát a Fujitsu Digital Annealerével.

 

Mirco Markfort, a Nürburgring vezérigazgatója, elmonda: „A Digital Annealerrel végzett tesztek alapján a ténylegesnél 30-40%-kal jobb kihasználtságot érhettünk volna el lelátónként a teszteseményeken változatlan járványügyi szabályok mellett. Ez igazán meggyőző eredmény, és jól mutatja a Digital Annealer teljesítményét. El tudjuk képzelni, hogy használni fogjuk ezt a technológiát a jövőben, ha sikerül összekapcsolni a jegykezelő rendszerrel.”

 

A szurkolók jellemzően több jegyet vásárolnak a részt vevő barátok és családtagok létszámától függően. A Covid-biztos helykiosztás miatt azonban eddig szigorú szabályok voltak érvényben. Jellemzően minden két ülőhely között több széket üresen hagytak a biztonságos közösségi távolságtartás érdekében. Ezt a kiosztást attól függetlenül fenn kellett tartani, hogy a nézők párosával szándékoztak-e ülni, vagy sem. 

 

 

A Fujitsu Digital Annealerével a helykiosztás maximálisan figyelembe veheti az előírásokat 

A Digital Annealerrel a szervezők gyorsan és rugalmasan kiszámíthatják a helykiosztást a nézők igényeitől függően a helyi közösségi távolságtartási szabályok szerint, a normál páros ültetési minta követése helyett. Ez a komplex számítás hagyományos számítógépeken túlságosan hosszú ideig tart, így az online jegyértékesítés során nem végezhető el. A Digital Annealer azonban képes arra, hogy a kvantumszámítógépekhez hasonló sebességgel végezze el a kombinatorikai optimalizációs számításokat – és nagy számú lehetőség közül kiválassza a lehető legjobbat.

 

Joern Nitschmann, a Fujitsu gyártószektorért és gépkocsigyártásért felelős közép-európai vezetője elmondta: „Amikor a sport- és egyéb események visszatérnek az életünkbe, a közösségi távolságtartás továbbra is fontos követelmény marad, korlátozva az eladható jegyek számát. A szervezők előtt álló optimalizációs számítási feladat túlságosan bonyolult ahhoz, hogy hagyományos számítógépekkel elég gyorsan elvégezhető legyen a gyakorlati alkalmazáshoz. Jó hír a szurkolók és a szervezők számára, hogy a Fujitsu QIOS megoldásával megvalósítható a Covid-biztos közösségi távolságtartás, így többen juthatnak be a várva várt eseményekre.” 

 

 

______________

* A pontos százalék a helyi közösségi távolságtartási szabályoktól függ. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Európa hogyan őrizheti meg versenyképességét a felhő terén?

Tíz éve a vállalatok felhőre való átállása leginkább az adattárolást és a hálózati működést érintette. Azóta robbanásszerűen fejlődik a felhőalapú innováció, ám sok európai cég még mindig csupán a sávszélesség-bővítés és a költségmegtakarítás eszközeként tekint a felhőre.

2021. október 20. 12:39

A Verizon Business és a CareAR stratégiai partnerséget kötött

A Verizon Business és a CareAR, A Xerox Company stratégiai partnerséget jelentett be annak érdekében, hogy átalakítsa a CareAR által a terepen dolgozó szakemberek és ügyfelek számára nyújtott szolgáltatást és ügyfélélményt. A Verizon 4G, 5G hálózatait és közel valós idejű számítási technológiát a CareAR kiterjesztett valóság (AR) és mesterséges intelligencia (AI) alapú platformjával ötvözve a technikusok távolról és proaktív módon gyorsabban, okosabban és biztonságosabban oldhatják meg a szolgáltatási problémákat, ami teljesebb felhasználói élményhez vezet.

2021. október 20. 09:57

A karbonlábnyom csökkentésében segíthet az Emissions Impact Dashboard

Mostantól a teljes értékláncukon belül megvalósuló, felhőhasználattal kapcsolatos károsanyag-kibocsátásról is kaphatnak pontos és megbízható képet a cégek a megújult Microsoft Emission Impact Dashboard segítségével. Havi lebontásban és az adott adatközpontokra vonatkozó információkat is képes szolgáltatni a rendszer a vállalatok vezetőinek, akik így még átfogóbb, jól elemezhető adatok birtokában hozhatják meg a legjobb döntéseket a fenntartható működés érdekében.

2021. október 19. 20:23

Startupokat és scaleup innovátorokat keresnek

A vállalkozók a változás motorjai. Ezen filozófia mentén indít az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT), valamint az Intézet 5 tematikus innovációs közössége új programot, hogy elősegítse az új európai Bauhaus kezdeményezés sikerét és hozzájáruljon egy fenntarthatóbb és befogadóbb Európa megvalósításához.

2021. október 19. 16:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20